Текст лекції, зачитаної головою медіа-офісу ХТ, Вілаят Ліван, Ахмадом Касасом, на прес-конференції

Ліван
Друкарня

Текст лекції, зачитаної головою медіа-офісу  ХТ, Вілаят Ліван, Ахмадом Касасом, на прес-конференції, присвяченій початку роботи міжнародної конференції «Реформи та перехід до демократії», що проходить під егідою ООН.

وَمِنَ النَّاسِ مَن يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَىٰ مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ  وَإِذَا تَوَلَّىٰ سَعَىٰ فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ

 «Серед людей є такий, чиї промови захоплюють тебе у мирському житті. Він закликає Аллаха засвідчити те, що у нього в душі, хоча сам  полюбляє сперечатися. Коли він йде геть, то починає розповсюджувати нечестя на землі, знищувати посіви та губити потомство. Але Аллах не любить нечестя» (2:204-205).

 

Шановний Генсек ООН та учасники конференції «Реформи та перехід до демократії»!

Залиште свій шалений контроль над людьми. Ваш час пройшов. Настав час Умми, що поклала початок своєму звільненню від впливу Заходу для повернення своєї влади та правління Шаріату.

На святковому відкритті міжнародної конференції приймав участь Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Дана конференція була присвячена повстанням, які охопили арабський регіон Ісламського Світу, і до цього часу відлуння яких змітають нових правителів та відкривають перед мешканцями цих регіонів новий період у житті регіону. Пан Гі Мун мав гарний вигляд у ролі посланця західних країн, який прийшов, щоб «подати надію» людям, що населяють ці території: «Не вважайте, що ви за допомогою своїх революцій зможете звільнитися від кайданів культурного, політичного, економічного та військового впливу Заходу. Ми продовжимо тримати вас під нашим контролем, так само як і ваші рухи протестів. Ви отримаєте у якості заміни тиранічних правителів-секулярістів на демократичних правителів-секулярістів. При цьому, поспішаю вас запевнити, що зміни не торкнуться сутності держави, конституції, які взяті із західної думки. Так само як вони не торкнуться зовнішньої чи економічної політики, ані освітньої програми. Зміни також не торкнуться зрадницьких угод, досягнутих вашими правителями-тиранами, на чолі яких безсумнівно стоїть угода з Ізраїльським утворенням. Ми продовжимо навчати вас як жити, як займатися політикою, правлінням, економікою, керувати ЗМІ, безпекою та освітою».

Саме тому і відбувся візит містера Пана, за допомогою якого Америка, Європа хочуть взяти під свій контроль рухи протестів, розпочаті у Тунісі та ті, що охопили найбільші арабські країни. Організація Об’єднаних Націй являє собою усього лише інструмент у справі здійснення цілей та обслуговування Заходу. Саме з метою зміцнення своїх позицій у світі Америка після Другої Світової Війни заклала фундамент цієї організації. Ісламською Уммою ніколи не будуть забуті її ворожі рішення по відношенню до ісламських народів з перших днів її заснування. Від розділення Палестини поміж її жителями та циганами-євреями до постанов про вторгнення в Афганістан та наданню усіх прав американській окупації в Іраку - усе це не пройшло без участі ООН. Скільки нещасть та лиха принесли ці та подібні їм рішення Ісламській Уммі. Про яку кількість злочинів ізраїльського утворення  по відношенню до палестинців та населення близьких територій було замовчано. Зрадницька політика Міжнародного Валютного Фонду та Міжнародного Банку, яка зробила убогим населення ісламського світу, розграбувавши їх багатства, проходила під жорстокою юрисдикцією та патронажем ООН. Ми не простаки, яких можна без кінця обдурювати. Ми з усією ясністю заявляємо: «Шановний генсек ООН, організація, яку ви представляєте, є найзліснішою та ворожо налаштованою організацією по відношенню до Ісламської Умми».

Шановний Пан, ви визнали свою помилку, вказавши на ті злочини, які скоїла організація, яку ви представляєте, по відношенню до населення даного регіону, відповівши, що ООН «була близька до колишніх урядів більше, аніж до народу». Потім ви покаялися у своїх діях, заявивши: «Я бажаю запевнити, що ООН буде на вашому боці. Ми твердо зобов’язані допомогти арабським країнам у цей перехідний період». Ви також заявили: «Необхідно, щоб реформи були справжніми. У більшості випадків зміни бувають лише поверховими, тобто без переходу влади до народу». Чи є ваше каяття щирим, або ж це нова брехня?! Відповідь на це можна отримати із ваших же слів, коли ви заявили про те, що ваш посередник був безпосереднім учасником переговорів в Ємені. Ці переговори були зроблені для зведення нанівець результатів революції Ємену. Згідно з укладеною у результаті переговорів домовленістю, «м’яснику» Алі Салеху та його банді була надана недоторканість від переслідувань. Більше того, ви закликали єменського тирана «дотримуватися домовленості» ! Ви суперечите самі собі, довівши, що очолювана вами організація продовжує брехати.

Шановний Пан при цьому також не впустив можливості надати нам уроки з прав людини та прав жінки. У відповідь ми ще раз заявляємо, що Ваші принципи не є джерелом для визначення прав людини. Ми маємо те, що робить нас самодостатніми від ваших змінюваних принципів та законів. Шановний генсек ООН, оберніться назад і ви побачите, скільки злочинів проти людства скоїли ті держави, які несуть стяг свободи сьогодні.  Однією з останніх подій є випадок із зневагою тіл наших загиблих афганських братів американськими солдатами найжахливішим чином. Подивіться, як ваші закони принизили жінку, коли прирівняли її у правах та обов’язках. Вони зробили забороненим для неї право на забезпечення для неї та її дітей, зобов’язавши працювати та зробивши її дешевим інструментів для реалізації їх товарів! Настане день, і ви, шановний Пан, дізнаєтеся про права людини із нашого Шаріату.

Пан Гі Мун не забув і про безробітну молодь у наших країнах. «Арабським країнам необхідно надати п’ять мільйонів робочих місць найближчого часу для забезпечення молоді роботою», - заявляє генсек. Шановний Пан, невже не дійшла до вас звістка про мільйони безробітних, які вийшли на вулиці два місяця назад більше ніж у тисячі капіталістичних міст. Чи нам ви надаєте уроки з економіки?! Краще б ви визнали, що саме капіталістична система, на сторожі якої стоїть ваша організація, стоїть за нещастям мільйонів людей. Натомість же ви не маєте нічого, що могли б дати нам у якості альтернативи?! 

Учасники форуму «Реформи та перехід до демократії», це звернення також і до вас

Повстання Умми не є революцією та повстанням тільки проти тиранів. Це повстання проти всіх, хто робить зло Уммі, її цивілізації, культурі, шаріату, та іншим цінностям. Це повстання проти сліпого слідування Заходу, культурі, та політичним рішенням. Таким чином, заміна, на яку чекає Умма, не є західною моделлю, яка надається громадянською демократичною державою,  за суттю, яка є практичним боком відділення релігії від життя. Модель держави, яку бажає Умма і яка об’єднає Умму, після довгого часу, коли вона перебувала у розрізненості, не змусить себе довго чекати. Воістину, панування у цій Уммі буде належати шаріату Аллаха, а не ООН та вигаданими людьми конституціям.  У цій державі влада буде належати правителю Умми, а не Совбезу та Білому Дому, правителям Парижу, Лондону або мафіозних структур, які Захід поставив над нашими народами та підтримував їх на протязі десятків років у протистоянні їх народам.

До тих же, хто бере участь у форумі від особи революції та революційних мас, ми хочемо звернутися:

Пошук підтримки у міжнародних сил, їх милості, прохання про допомогу у протистоянні тиранам-правителям, подібно прислів’ю «з вогню да у полум’я».: Всевишній сказав:

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ

 «Не схиляйтеся на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів та помічників, окрім Аллаха, і тоді жоден вам не надасть підтримки» (11:113). 

Це зрадництво по відношенню до Аллаха та Його Посланця, а також до усіх мусульман, бо Всевишній каже:

وَاذْكُرُوا إِذْ أَنتُمْ قَلِيلٌ مُّسْتَضْعَفُونَ فِي الْأَرْضِ تَخَافُونَ أَن يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَآوَاكُمْ وَأَيَّدَكُم بِنَصْرِهِ وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ  

 «Пам’ятайте, що вас було мало і ви вважалися слабкими на землі. Ви побоювалися, що люди схоплять вас, але Він надав вам прихисток, підкріпив вас Своєю допомогою і наділив вас благами, щоб ви були вдячні. О ті, що увірували! Не зраджуйте Аллаха та Посланця і не замахуйтесь на довірене вам майно свідомо» (8:26-27). 

Подібні дії розцінюються як політичне самогубство. Воістину, перемога від Аллаха, а не від Його ворогів. Всевишній сказав:

إِن يَنصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ ۖ وَإِن يَخْذُلْكُمْ فَمَن ذَا الَّذِي يَنصُرُكُم مِّن بَعْدِهِ ۗ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

 «Якщо Аллах надасть вам підтримку, то жоден не здолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки, то хто ж допоможе вам замість Нього? Нехай же на Аллаха сподіваються віруючі» (3:160). 

Пам’ятайте, що приниженість та застій, у якому жила Умма на протязі декілька десятків років, це результат політичної стратегії Заходу. Якщо б зовнішні сили залишили сьогоднішніх правителів на волю народу, то їм давно би вже не бачити їх трону. Але ці сили продовжували опікувати правителів та зберігати за ними владу, у обмін на виконання їх наказів, надання їм багатств Умми та її гідності.

Ісламська Умма повинна зрозуміти, що її повстання не завершиться успіхом, доки не будуть знищені усі порочні зв’язки із Заходом у культурній, політичній та інших сферах. Настав час відкинути західні дуки, конституції, освічення, освітні програми. Час вирвати з корінням центри впливу Заходу у політичному, військовому планах, у сферах мас-медіа та безпеки. Варто раз і на назавжди покінчити з агентурою при владі, муніципалітеті, органах безпеки та війську. Доки подібні паразити будуть знаходитися у нашому тілі, не бачити нам оздоровлення. Єдиний шлях вирішення усіх проблем Умми - це виконання свого культурного та політичного проекту, наданого у Праведному Халіфаті за методом Пророкаﷺ. Тільки в цьому випадку нам вдасться покінчити з впливом Заходу та міжнародних організацій на наші країни, і донести до людства благу звістку про нашу культуру, спосіб життя та Шаріат.

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

 «Ми відправили тебе тільки в якості милості до світів» (21:107).

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ліван
№ H.T.L. 33/5
Понеділок, 22 Сафар 1433 р.х.
16/01/2012

Головне меню