О правителі Лівану! Ви не вважаєте людьми біженців, що втекли від вбивці, залишаючи їх без даху над головою у нестерпний холод?!

Ліван
Друкарня

Країну охопила хвиля сильного морозу у супроводженні снігу, сильних дощів і штормів.

Тому Міністерство освіти прийняло рішення закрити школи і тримати учнів удома. Служби безпеки, громадянської оборони і міністерство громадських робіт мобілізують усі свої сили і енергію — принаймні як стверджує влада, і застерігають людей, роблять настанову їм як боротися з цією хвилею. Більшість людей укрилися в своїх оселях, боячись морозу, повеней і вітру. Вони забезпечили собі усі різноманітні засоби опалення і не виходять зі своїх будинків і робочих місць, якщо тільки за крайньої необхідності.

На тлі такого видовища, на цій же самій землі, у цій же країні, і можливо у декількох метрах зовсім інша кричуща картина! Здригаються серця тих, хто має хоч краплю людяності і здорову психіку, не кажучи вже про богобоязливість перед Всевишнім Аллахом: діти, жінки і старі, що втекли від убивці Шаму, сидять під відкритим небом у бруді, на морозі і снігу, під проливним дощем і сильним вітром, та намагаються вкритися нейлоном чи товстими тканинами!

Які суворі серця у вас в грудях, о правителі Лівану?! Скільки у вас є сорому?! Скільки у вас людяності?! Де богобоязливість тих із вас, які стверджують, що у них є віра і Іслам?! Ви чули хадіс Пророка ﷺ: «Мусульманин мусульманину брат, і він не повинен ані пригноблювати, ані зраджувати його»?! Якщо хтось із вас тримав собаку, то чи захоче він залишити її у негоду на вулиці?! О Посланець Аллаха, як ти був правий, сказавши: «Воістину, дійшло до людей зі слів першого пророкування наступне: якщо не відчуваєш сорому, роби що хочеш».

Ліванська влада стверджує, що Ліван не здатен прийняти усіх біженців і тому вирішили просити фінансову допомогу в інших країн і організацій за рахунок тих бідних. Коли вони повернулися ні з чим, то повернулися до них спиною і залишили їх на морозі з його жахами під приводом, що вони не можуть нічим допомогти! Ви брешете, о правителі, і вашу брехню викрито, а ваш обман викликає відразу!

Хто з нас не бачить офіційні будівлі, що пустують на протязі десятків років, якими не користуються ані люди, ані звірі?! Хіба жителі Тріполі не бачать, проходячи кожного разу повз міжнародний виставковий центр на протязі половини століття, величезну площу тисяч квадратних метрів всередині нього, і з них використовується лише частина на протязі двох тижнів у ході щорічної книжної ярмарки?! Хіба жителі Лівану під час переміщення з міста у місто і всередині міст не бачать олімпійські стадіони, які не використовувались за виключенням декількох разів, що не перевищують кількість пальців на руці? Хіба трибуни цих стадіонів не замають тисячі квадратних метрів марно?! Якщо обмежитися цими спорудами, хіба не достатньо цієї площі для прийняття цих біженців, що терплять лихо, які залишилися під відкритим небом?! Клянусь Аллахом достатньо і навіть більше!

А ви, о мусульмани з числа володарів сили і впливу, чого ви чекаєте до того, як відправитеся на допомогу до цих нещасних?! Хіба достатньо щедрості деяких мусульман, які шукають блага у вигляді забезпечення наметами і ковдрами?! Хіба ці споруди не є нашою власністю, побудовані за рахунок податків, взятих з наших кишень?! Найефективніше, що можуть зробити ті мусульмани, що шукають блага для позбавлених даху над головою - це забезпечити автобуси для них, які перевезуть їх з тих полів на ті споруди, які були побудовані феодалами влади лише для вигоди їх компаній і їх підрядчиків. Сказав Пророк ﷺ: «Тому, хто допоможе своєму брату в потребі його, Аллах допоможе у його власній потребі. Того, хто позбавить мусульманина від суму, Аллах позбавить від одного з сумів Судного дню, а хто приховає недоліки мусульманина, Аллах приховає недоліки у Судний день».

     
Ахмад аль-Касас
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ліван
№ H.T.L. 35/02
Четвер, 09 Сафар 1435 р.х.
12.12.2013

Головне меню