Криваві події та арешти прихильників сирійської революції в Лівані

Ліван
Друкарня

Криваві події у Тріполі та арешти активних прибічників сирійської революції – доказ того, що де-факто влада у Лівані не дистанціюється, а є частиною альянсу, який підтримує сирійського тирана

У справжній час після сьомого травня 2008 року почався новий оберт вбивств та руйнувань у Тріполі. Жахаючі ночі, шумні звуки гармат та крупнокаліберних кулеметів, вбиті та поранені, страждаючі люди та біженці. Завершується один оберт насильства, за ним приходить наступний, ніби - то нічого і не було. Життя людей, їх дома та інтереси продовжують залишатись «дешевою поштовою скринькою» для переписки та політичних тисків між двома боками, які сперечаються.    

У Тріполі в алавітському районі Баал Мухсін зосереджена одна із банд сирійського тирана, яка отримує абсолютну матеріальну та політичну підтримку з боку ліванських союзників цього тирана, відправляє заміновані автомобілі для підриву тих, хто молиться у мечетях, внаслідок чого десятки людей гинуть і сотні отримують поранення, а звинувачення врешті решт адресуються лише окремим особам. Після цього з усіє нахабністю ватажок банди насмілюється загрожувати жителям Тріполі, обіцяючи їм хаос, тому що повний впевненості у тому, що правляча партія у Лівані підтримає його.  

У Тріполі є лідери, які претендують на керівництво його жителями та беруть участь у правлінні, стверджуючи про те, що є їх представниками. Проте усі вони, без винятків, не у змозі впливати на будь-яке рішення влади про видалення цього «злоякісного наросту», який  протягом  багатьох років просто виснажує Тріполі з його жителями. Більше того, вони сприяють збереженню цієї рани, щоб вона залишалась засобом тиску, який використовується кожного разу, коли до них приходить вказівка зверху.

При кожному такому оберті насильства піднімаються набридлі голоси з боку політичного класу та його рупорів про те, що ми не маємо іншого вибору, окрім держави з її інститутами! Про яку державу вони говорять?! І чи є взагалі у Лівані держава після усього, що ми бачили протягом останніх років?! У Лівані існують лише рештки держави, які не виконують свого природного та головного обов’язку – тобто турботу про справи людей – і слугують тільки інструментом у ріках реально існуючих сил. Ці інструменти поділені між США та Іраном, виконуючи взаємодоповнюючі ролі, з тим, щоб зберегти Ліван під контролем, не дати його жителям можливість підтримати народ Сирії і навпаки самі використовують країну як платформу для підтримки сирійського тирана. Ця влада знає, як підтримати про іранську партію Хізбалла у Сайді та прикривати її військову операцію у міському передмісті Абра.  Але у Тріполі ця влада може бути лише бронею для захисту карної банди у Баал Мухсіні. У Тріполі та в долині Бекаа пройшли арешти активістів, які підтримують сирійську революцію – у їх числі доктор Абд ан-Насір Шатх та шейх Абд аль-Кадір Абд аль-Фаттах – і поруч з цим поширювались брехливі заяви, що стало іще одним яскравим свідченням причетності ліванської влади до альянсу, який підтримує режим сирійського тирана. Фактично, людям були пред’явлені звинувачення у тому, що вони є прибічниками пригнобленого народу Сирії.    

Настав час, щоб жителі Тріполі позбавили корумпований політичний клас довіри та припинили сподіватись на так звану ліванську державу. Настав час, щоб вони спричинили тиск на коло людей, що мають силу та вплив, які зберегли іще якусь відданість до своєї Умми. Необхідно, щоб ці володарі сили покінчили зі своєю залежністю від регіональних команд, в яких нема ніякої поваги до цієї Умми, і не зупинялись у червоної межі, яку позначають їм ці злочинці, що грають життями людей, їх інтересами та безпекою. Жителів Тріполі мають право жити у спокої та безпеці без порушення цього стану купкою асадівських Шабіха у якому-небудь кварталі міста.  

Посланець Аллаха (мир йому та благословення) сказав: «Нехай той із вас, хто побачить засуджуване, змінить це власноруч, якщо ж він не зможе зробити цього, нехай змінить це своїм язиком, а якщо не зможе і цього, то – своїм серцем, і це буде найбільш слабким проявом віри». Хіба нема серед нас сильних та впливових, благочестивих, благородних та хоробрих особистостей, хто готовий докласти зусиль для встановлення праведної держави, яка буде правдиво піклуватись про справи людей, викорінить усе це зло і кожен тиран отримає своє воздаяння, а люди стануть жити у спокої та безпеці?!

إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَنْ كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ 

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається та присутній при цьому» (50:37).

Ахмад аль-Касас
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ліван
№ H.T.L. 35/01
Неділя, 28 Мухаррам 1435 г.х.
01.12.2013

Головне меню