Міністр внутрішніх справ у Лівані говорить слова, які є з великих гріхів

Ліван
Друкарня

Під час урочистої церемонії, організованої випускниками ісламської добродійної організації в Бейруті 28.09.2014, де міністр внутрішніх справ Ніхат Машнук виступив із промовою, у якій сказав:

«Деякі люди в Тріполі та інших місцях носять чорні стяги, на яких написані священні слова, до яких ми як мусульмани маємо справжнє право і вони зв’язані з нашою релігією, а за думкою цих деяких, цей стяг висловлює їх власну точку зору, що це стяг ісламської держави. Я кажу, що цей стяг і ці слова написані на ньому, не мають жодного значення, коли під цим стягом вбивають ліванських військових».

Ви кажете на початку: «Священні слова, до яких ми як мусульмани маємо справжнє право і вони зв’язані з нашою релігією», священні слова мається на увазі «Немає Божества окрім Аллаха і Мухаммад – Посланець Аллаха». Потім ви, суперечачи своїм словам, кажете: « і ці слова, написані на ньому, не мають жодного значення, коли під цим стягом вбивають ліванських військових». Чи є це обмовкою або це було сказане вдумливо і навмисно?

Ви відомі як журналіст та письменник, і ви виступаєте перед масою інтелектуалів, як же таке може надходити від вас? Невже слова: «Немає Божества окрім Аллаха і Мухаммад Посланець Аллаха», перестають мати будь-яке значення, навіть якщо їх використовують некоректно або за помилкою, хіба через це вони втрачають свою цінність? Чи доводилося вам чути слова Посланця Аллаха, мир йому і благословення Аллаха, де він сказав: «Краща мольба – це мольба у День Арафа, а краще, що сказав я та інші пророки до мене, це слова: “Немає бога, окрім Аллаха Єдиного, Який не має співтовариша, Йому належить володарювання, Йому вся хвала, і Він на усе здатний / Ля іляха ілля-Ллаху, вахда-ху, ля шаріка ля-ху, ля-ху-ль-мульку, ва ля-ху-ль-хамду, ва хува ‘аля куллі щаїн кадір!”».

Хадіс передається в Муватта Малікі, Байхакі і Табарані. Чи чули ви слова Посланця Аллаха ﷺ, які він сказав Курайшитам: «Скажіть: Там немає бога, окрім Аллаха (Ля іляха ілля Аллах) і оволодієте арабами і не арабами». Хіба ви не знаєте ці слова? Хіба ви не чули слова Пророка, хай благословить його Аллах і привітає: «Мені було велено битися з людьми допоки вони не засвідчать, що немає бога окрім Аллаха і що Мухаммад – посланець Аллаха, і не стануть робити молитву і виплачувати закят, якщо ж вони будуть робити усе це, то захистять від мене своє життя і своє майно (які надалі зможуть виявитися доступними для кого б то не було) не інакше як за правом Ісламу, і тоді звіту з них (вправі буде зажадати лише) Аллах». (Муслім). Хіба ви не читали слова Аллаха:

إِنَّهُمْ كَانُوا إِذَا قِيلَ لَهُمْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ يَسْتَكْبِرُونَ ٣٥

«Коли їм казали: «Немає божества, окрім Аллаха», вони підносилися». (37:35)

Ми зараз не судимо вас, ми звертаємося до вас і до тих, хто шанує вас, із настановою, а також ми звертаємося до тих світських людей, які аплодували вам:

وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ ١٥
 

«…Ви вважаєте, що цей вчинок незначний, хоча перед Аллахом це великий гріх». (24:15)


05 Зуль-хіджа 1435
29.09.2014
Хізб ут-Тахрір Ліван

Головне меню