Негуманні та нелюдяні дії чиняться владою Лівану проти сирійських біженців

Ліван
Друкарня

Ліванська влада в останні три дні вдерлася до таборів біженців-сирійців у місті Арсаль та в інших містах Лівану і заарештувала більше тисячі чоловіків у цих таборах, поклавши їх обличчям на землю і зв’язавши, солдати своїми чоботами давили на їх обличчя, а також образили багатьох жінок, спалили намети, провізію, й звинуватили їх у тому, що вони допомагають повстанцям, які мешкають в районі аль-Джуруд.

Деякі ЗМІ розкрили те, що ці підступи робляться для того, щоб взяти якусь кількість сирійських біженців для того, щоб обміняти їх на військових полонених, які залишаються заручниками в озброєних. Однак після каламутних розслідувань деяких затриманих звільнили, але затримали більше вісімдесяти з них. Якщо ці підступи підтвердяться, то той, хто спланував їх і ті, хто реалізував, скоїли велику помилку з небезпечними наслідками, замість того, щоб вирішити проблему викрадених, вони погіршили її.

Ми не захищаємо операції з викраденням військових, служб безпеки або інших в Арсаль, й у жодному вигляді не визнаємо вбивства або страти когось із викрадених. Оскільки закон шаріату, який ми розуміємо і визнаємо, каже про те, що не припустимо вбивати полоненого, навіть якщо він узятий з війська супротивника під час битви і бойових дій. Всевишній Аллах каже:

فَإِذا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّى إِذَا أَثْخَنْتُمُوهُمْ فَشُدُّوا الْوَثَاقَ فَإِمَّا مَنًّا بَعْدُ وَإِمَّا فِدَاءً حَتَّى تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا

«Коли ви зустрічаєтеся з невіруючими на полі бою, то рубайте голови. Коли ж ви послабите їх, то кріпіть кайдани. А потім або милуйте, або ж беріть викуп допоки війна не складе свій тягар». (47:04)

Цей благородний аят підтверджує, що неможна вбивати полонених, вони або визволяються без будь-якого викупу, або визволяються за певний викуп. Це у тому разі якщо військовополонений був узятий з війська супротивника. Тоді що можна взагалі казати про полонених, які не є ворогами і не знаходяться у стані війни?!

Ліванські сили безпеки вдираються до таборів біженців, а влада наказує ЗМІ приховувати те, що робить і публікувати новини, які викривляють правду, але не дивлячись на ці безсоромні спроби влади, правда розкривається.

Ми звертаємося до народу, особливо до мусульман: ці люди, біженці, є вашими братами, їх спіткало лихо, вони наразилися на геноцид, виселення і знайшли притулок у вас, і за законами шаріату ви не можете відкинути їх або залишити без уваги, ви повинні допомагати їм і прийняти їх. А якщо з’явиться той, хто нападає на них і пригноблює, то ви повинні протистояти йому і зупинити це зло, ви повинні захищати їх, повинні допомагати їм. Навіть якщо нападаючий і пригноблюючий їх є офіційною владою. Всевишній Аллах сказав:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

«Воістину, віруючі - брати…». (49:10)

А Посланець Аллаха, мир йому і благословення Аллаха, сказав: «Мусульманин мусульманину брат, і він (не повинен) ані пригноблювати, ані зраджувати його. Тому, хто (допоможе) своєму братові у нужді його, Аллах (допоможе) в його власній нужді, того, хто позбавить мусульманина від суму, Аллах позбавить від одного з сумів Дню воскресіння, а (гріхи) того, хто прикриє (гріхи) мусульманина, Аллах прикриє у День воскресіння». Бухарі та Муслім. Також Пророк, хай благословить його Аллах і привітає, сказав: «Якщо хтось залишить мусульманина без підтримки там, де його гідність принижують, а честь паплюжать, то Аллах залишить його без допомоги там, де він захоче її отримати. І якщо хтось підтримає мусульманина там, де його гідність принижують, а честь паплюжать, то Аллах надасть йому Свою допомогу там, де він захоче її отримати». (Сунан Абу Дауд, Табарані і Байхакий) Згадайте той момент, як ансари зустріли мухаджирів, коли вони переселилися з Мекки в осяйну Медину.

Зверніть увагу на те, що держава з різних боків отримує допомогу за біженців, тому ця держава не має жодного права робити їм ласку, і тим паче дозволяти собі ставитися до них з цією жорстокістю, тортурами і повторною депортацією. Влада Лівану, ця ваша тиранія і несправедливість показують ваше невігластво у справах правління, ваші вчинки демонструють ненависть, ворожість та невігластво, так таким чином влада заклала основу страшних наслідків.

Ми прохаємо Аллаха просвітити розуми людей, які знаходяться при владі, наставити їх на істинний шлях, щоб вони дізналися і зрозуміли те, як слід керувати державою.
Всевишній Аллах говорить:

قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ ١٥يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ ١٦

«…Явилися до вас від Аллаха світло (Мухаммад) і ясне Писання. За допомогою його Аллах веде по шляхах світу тих, хто прагне знайти Його вдоволення. Він виводить їх за Своїм зволенням з темряв до світла і наставляє їх на прямий шлях». (05:15-16)
 

02 Зуль-хіджа 1435
26.09.2014
Хізб ут-Тахрір Вілаят Ліван

Головне меню