Лідери альянсу меншостей Лівану ігнорують расистські висловлювання Абу Фаділя, через які загрожує статися фітна

Ліван
Друкарня

Як завжди, ліванська влада приймає рішення за подвійними стандартами, коли справа стосується народу країни.

Жоден міністр, жоден лідер будь-якої партії не стали засуджувати виступу Джозефа Абу Фаділя, який на програмі «Зворотній напрямок» катарського каналу «Аль-Джазіра», яка відбулася минулого вівторка, сказав: «Ми, християни, разом з Європою, Америкою, паном Хасаном (Насралла) та Башаром Асадом розіб’ємо ваші голови, о мусульмани. Ми повернемо собі Ліван, Сирію, Палестину, Ірак та Стамбул, який ви завоювали мечем, і не дозволимо вам залишатися у ньому!».

На протязі багатьох років люди Лівану обдурюються брехнею під назвою «співіснування», що начебто це «співіснування» зрівнює людей у їх правах та обов’язках, що ними був досягнутий баланс у політичних та адміністративних рішеннях. Насправді ж усі ці заяви завжди робилися лише в інтересах сильних і можновладних. Проте, це положення стало хитким після початку благословенної революції у Шамі – після того, як мусульмани наважилися на повернення своєї ідентичності та відібраної у них влади, після того, як вони усвідомили проект праведного Халіфату. І тоді Ліван втратив здатність підтримувати політичний баланс, як раніше.

Ось кілька прикладів на те:

1. Було ухвалено рішення зачинити кордони Лівану перед мусульманами, боячись напливу сирійських біженців–утікачів від режиму БААС. І при цьому не мусульманам дозволялося перетинати кордон.
2. Видання расистського указу про те, щоб день 24 квітня відзначати як річницю геноциду вірмен.
3. Потурання при звірствах проти мусульман у Роуміє, зіставних з тими, що були у в’язницях Гвантанамо та Абу-Грейб.

І ось знову усі правителі та лідери Лівану мовчать з приводу заяв расиста, які стосуються усіх мусульман. Відбувається спроба почати військові  розгляди для того, щоб розпалити міжрелігійні чвари, оскільки мусульмани встали проти політичної позиції, яку зайняв представник християн.

Цілковита мовчанка уряду та міністрів з приводу цих грубих та небезпечних порушень підриває саму домовленість про існування цього гібридного правління та підтверджує, що до мусульман ставляться як до меншості. Що це за божевільні заяви?

Ми хочемо нагадати вам, що ті, кого ви хочете сьогодні послабити, завтра отримають від Аллаха підтримку, і Він зробить їх спадкоємцями. І ви дуже скоро побачите на власні очі обіцянку Аллаха Всевишнього для них. Не очорнюйте їх імена, тому що вони довше за інших сторіччями правили над вами:

وَنُرِ‌يدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْ‌ضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِ‌ثِينَ

«Ми побажали надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх очільниками та спадкоємцями» (28:5).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ліван
П’ятниця, 12 Раджаб 1436 р.х.
01.05.2015
№ H.T.L. 03/36

Головне меню