Ліван в основі є частиною Шама і ісламською країною, незважаючи на протиборство цьому з боку уряду

Ліван
Друкарня

Виконувач обов’язків президента країни Тамам Салам від імені ліванського уряду висловив настороженість з приводу саміту Організації ісламського співробітництва, який відбувався в Туреччині у період з 10 по 15 квітня 2016 року під гаслом «Єдність і солідарність заради справедливості і миру». Ліван з обережністю поставився до наступних чотирьох обговорюваних пунктів:

1. Визнати «Хізбаллу» терористичною організацією.

2. Закликати Вірменію вийти з Нагірного Карабаху.

3. Визнати незалежність держави Косово.

4. Визнати права мусульманських меншин в Греції (особливо - в Західній Фракії).

Загальна ж кількість пунктів, які необхідно було розглянути, налічує 170 пунктів ( «Національне інформагентство» від 17.04.2016 та газета «Аль-Ліва» від 14.04.2016).

Не варто навіть говорити, що суть всіх цих самітів і конференцій вже стала зрозуміла багато років назад. Всі вже і так знають, що вони не представляють нічию думку, крім самих себе і усіляких лідерів та міністрів, присутніх на них. Всі знають, що ці зустрічі не відображають думок навіть самих цих людей, а відображають думку невірного західного колонізатора, і що всі ці люди, їх саміти і конференції не виражають думки Умми і її синів, так само як і не діють в інтересах регіону жодним чином. Максимум, що вони можуть, - це обертатися навколо більш сильної держави, але більша частина з них навіть на це не здатна. Вони є агентами, що втілюють інтереси своїх господарів, і ці агенти продали свою Умму, релігію і її ідею за незначну суму, за кілька дирхемів, і тому вони виявилися, насправді, абсолютними жебраками.

Правителі Лівану при кожному зручному випадку прагнуть всіма засобами відокремити мусульман Лівану від їх Умми і від її проблем, намагаючись дискредитувати її під приводом опіки над ситуацією в Лівані, беручи до уваги його «унікальне» положення. У той же самий час вони підписуються під пунктами, які не вплинуть жодним чином ні на кого, крім мусульман в Лівані і в усьому регіоні, під приводом боротьби з тероризмом! Цим розкривається той факт, що уряд не представляв і ніколи не буде представляти мусульман Лівану ні в чому.

Якщо уряд і влада були вирощені в так званій «системі опору і захисту», яка забороняє Лівану голосувати з будь-якого питання, пов'язаного з «Хезболлою», то зрозуміло, чому Ліван остерігається цих пунктів... Стало зрозумілим, що вторгнення «Хізбалли» в Сирію не представляє Ліван і навіть не представляє саму «Хізбаллу», а виражає волю Америки, яка докладала і докладає до цього дня всі сили для того, щоб не допустити падіння тирана Шама. «Хізбалла» вторглася в Сирію під приводом захисту святинь представників Ахлю ль-Бейт, але незабаром вся Сирія стала об'єктом для її «захисту»!!! А після Сирії те ж саме торкнулося Ємену, Бахрейну та Іраку! Потім Америка штовхнула до вторгнення в Сирію Іран і Росію з тією ж метою, тобто для захисту режиму ... Так кому ж «чинить опір» і від кого «захищається» цей уряд, в той же самий час відсторонюючись від усього, що стосується «Хізбалли»?!!

Що ж стосується інших пунктів, яких остерігається уряд Лівану, особливо - пункту про вихід Вірменії з Нагірного Карабаху і пункту з визнання незалежності Косово, то у нас виникає питання: хіба азербайджанці - не мусульмани? Хіба там не живуть мусульмани, які дотримуються джафарітського мазхабу? Так де ж міністри «Хізбалли» в їх позиції щодо дій ліванського уряду? Або в Азербайджані немає жодного святого місця від Ахлю ль-Бейт?!! І чому ви не займете позицію щодо проблеми Косово при тому, що ще недавно обіцяли повести війну на захист тамтешніх мусульман і випустили в ЗМІ історію «піднесеного Боснії» в березні 2016 року, після того, як був убитий Хадж Алі Файяд, відомий як «Піднесений Боснії», а разом з ним - ще 13 молодих людей, коли вони увійшли в сирійське місто Ханасер на півдні провінції Алеппо (газета «Ан-Нахар» від 01.03.2016)?!!

Мовчання «Хізбалли» і її міністрів, мовчання партії Саудівської Аравії в Лівані «Аль-Мустакбаль» і її міністрів, мовчання інших міністрів, які відносять себе до Ісламу, щодо позиції уряду Лівану є явним доказом того, що вони слідують за державами, деякі з яких проштовхують свій націоналізм і свій мазхаб, прикриваючись Ісламом, а інші йдуть за правителями, у яких немає релігії, а є тільки крісла. Більш того, однозначно ясно, що всі міністри, які стверджують про свою ісламську позицію, не прагнуть виражати волю мусульман в Лівані, а керуються, в першу чергу, інтересами Америки. Їх абсолютно не хвилюють мусульманські меншини, будь то туркменські, курдські або арабські... І така поведінка у них існує всюди і до всього до тих пір, поки Америка не дасть зелене світло на те, щоб вони зайняли конкретну позицію!

О мусульмани Лівану!

Ви - частина Ісламської Умми, хто б що не говорив. Ваші лідери, які перехопили на себе ваші рішення і бажання, є синами колоніалізму, і не стоїть з ними і не підтримує їх ніхто, крім тих, хто продав свою релігію або ж зробив своєю релігією матеріальні цінності.

О мусульмани Лівану!

Відділення правління від вас і ворожість вашого уряду проти вас же самих стали ясними фактами для кожного, хто володіє зором, тому що це видно з того, як уряд дав дозвіл на проведення будь-якої справи, яка може завдати удару по вам. Ця реальність не зміниться доти, поки існує поділ правління між Ліваном і сусідніми країнами, нав'язаний колонізатором. Сьогодні ситуація в країні може змінитися на краще тільки таким чином, яким вона змінилася вперше, коли відгалуження повернуться до основи, а Ліван об'єднається з тими землями, що розташовані навколо нього, в одну країну - Шам, перебуваючи в затінку благородного управління, яке поверне права мусульманам і струсоне підвалини цього світу для захисту мусульман по всьому світу відповідно до того, що сказав Посланник Аллаха ﷺ:

ذِمَّةُ الْمُسْلِمِينَ وَاحِدَةٌ يَسْعَى بِهَا أَدْنَاهُمْ

«Відповідальність мусульман – одна, і її несе навіть найнижчий з них»

О мусульмани Лівану!

Хізб ут-Тахрір не вагаючись веде звіт цієї влади, як і будь-який інший, коли справа стосується прав мусульман, більше того - навіть прав будь-якої людини на те, щоб жити в повазі. Права мусульман і всіх людей полягають у тому, щоб жити під справедливим, праведним правлінням, яке дбатиме про людей в рівній мірі і не буде їх зраджувати та ставити їх під загрозу.

Хізб ут-Тахрір є вихідцем з вашого числа і стоїть разом з вами. Члени Хізбу в Лівані і в усьому світі не роблять різниці між першим мусульманином і останнім. Протягом десятків років невірний колонізатор намагався зробити з вас секту, подібну до інших сект, намагаючись на основі вашої відсоткової кількості в країні підкупити вас, роздаючи місця керуючих або чиновників там і тут... Не відстороняйтеся від вашої істини, яка полягає в тому, що ви є власниками глобального проекту, якими вас описав Аллах ﷻ:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ

«Ви є кращою з громад, що з'явилася на благо людства» (3: 110)

Не погоджуйтеся з рішеннями, які приймає ваш уряд, і зробіть центром ваших проблем доленосне питання мусульман, яким є встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який знищить всіх цих нікчемних правителів.

Від Алі (р.а.), від Пророка ﷺ передається:

الْمُؤْمِنُونَ تَتَكَافَأُ دِمَاؤُهُمْ، وَهُمْ يَدٌ عَلَى مَنْ سِوَاهُمْ، وَيَسْعَى بِذِمَّتِهِمْ أَدْنَاهُمْ، أَلاَ لاَ يُقْتَلُ مُؤْمِنٌ بِكَافِرٍ، وَلاَ ذُو عَهْدٍ بِعَهْدِهِ، مَنْ أَحْدَثَ حَدَثًا فَعَلَى نَفْسِهِ، أَوْ آوَى مُحْدِثًا، فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللهِ وَالْمَلاَئِكَةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ

«Кров мусульман однакова. Вони є рукою (що надає безпеку) над тими, хто не з них. Їх відповідальність несе навіть найнижчий з них. Віруючого не вбивають за допомогою невірного (або через невірного) і не вбивають того, з ким укладено договір, через його договір. Хто зробив нововведення, той його вчинив проти себе, а хто приховував нововведення, на тому - прокляття Аллаха, янголів і всіх людей» (вивів Ахмад)

Хізб ут-Тахрір/Вілаят Ліван
11 Раджаба 1437 р.х.
18.04.2016 р.

Головне меню