Візити Центрального відділу по зовнішнім зв’язкам

Ліван
Друкарня

Делегація Центрального відділу по зовнішнім зв’язкам Хізб ут-Тахрір у Лівані, включаючи д-ра Саліха Саляма та д-ра Салахуддіна Адада, відвідала колишнього міністра внутрішніх справ Лівану Марвана Шарбеля та обговорила з ним події на місцевій та регіональній політичній арені.

Екс-міністр виразив свої побоювання з приводу існуючих схем по розділенню регіону. Делегація надала йому бачення партії «Хізб ут-Тахрір» та її проект Ісламської Держави як вихід із нинішнього хаосу та нестабільності у регіоні. Також йому була роз’яснена позиція Ісламу відносно так званої «проблеми меншостей» і те, як Шаріат вимагає від Ісламської держави однаково ставитись до усіх своїх громадян.

Також делегація Центрального відділу по зовнішнім зв’язкам на чолі з д-ром Мухаммадом аль-Бакаі та у супроводі г-на Вісама аль-Хомсі відвідала представника парламенту д-ра Асіма Араджи у його кабінеті. При зустрічі з ним обговорювались останні політичні події , зокрема — питання аль-Кудса. Депутат відзначив слабкість позицій мусульманських правителів, особливо слабкість позиції нещодавньої Ісламської всесвітньої конференції у Стамбулі. Делегація Хізба звернула увагу д-ра Араджи на те, що проблема полягає в окупації усієї території Палестини, а не лише аль-Кудса, і що для повернення Палестини необхідно відновити силу мусульман, встановивши Праведний Халіфат за методом пророцтва.

Окрім цього, делегація Центрального відділу по зовнішнім зв’язкам Хізб ут-Тахрір у Лівані на чолі з головою комітету д-ром Мухаммадом Джабіром та у супроводі д-ра Саліха Саляма та д-ра Салахуддіна Адада відвідала представника парламенту д-ра Імада аль-Хута у його офісі у Генеральному секретаріаті Ісламської асоціації. Делегація надала своє бачення небезпеки американської змови з метою спровокувати протиріччя у мусульманських країнах та у рядах Умми. Зокрема, було роз’яснено, що Америка прагне таким чином розпалити міжмазхабний розбрат руками правителів, які послідували за нею , і усе це робить їй для того, щоб запобігти виникненню держави, здатної об’єднати мусульман. Також на зустрічі оговорювались місцеві та регіональні політичні події, зокрема — питання аль-Акса. Сторони домовились продовжувати подібні зустрічі, щоб обговорювати події та обмінюватись думками.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Ліван
П’ятниця, 27Рабі уль-авваль 1439 р.х.
15.12.2017 р.
№ H.T.L 05/39

Головне меню