Делегація від Хізб ут-Тахрір у Лівані активно проводить зустрічі з представниками сторін, закликаючи припинити кровопролиття у таборі палестинських біженців Айн аль-Хільва

Ліван
Друкарня

Трагічні події у таборі Айн аль-Хільва причиняють багато болю нашому народу, особливо на тлі того, що Хізб ут-Тахрір багаторазово попереджав про недозволенність проливати мусульманську кров, вбивати не по праву і навіть скеровувати зброю у бік свого брата!

Хізб ут-Тахрір неодноразово попереджав про те, що дані та передуючі ним трагічні події мають тісний зв’язок з планами зовнішніх сил, і кожний у цій війні коїть абсурд, за допомогою якого усі зацікавлені вороги хочуть застосувати тут свій порядок денний під приводом «тероризму», «екстремізму» та подібних «фарб» виробництва одного відомого усім «заводу», а також заглушити глас будь-якого щирого мусульманина у будь-яких, навіть найменших куточках. Існує тверда впевненість у тому, що справа у таборі біженців Айн аль-Хільва та інших палестинських таборах , таких як Нахр-ель-Барід (де раніше коїлись жорстокі бої між ліванською армією та ісламськими угрупуваннями), обстоїть зовсім не у питанні безпеки та контролю над територією, а має безпосереднє відношення до причетних політичних гравців.

Враховуючи усе вищесказане , і щоб чергового разу звернути на це увагу, делегація от Хізб ут-Тахрір у Лівані здійснила візити до керівників ісламських та палестинських організацій, у ході яких виразила свою тверду підтримку кожному, хто виступає проти братовбивства та проти вирішення проблем між синами однієї віри та однієї долі за допомогою зброї, кровопролиття та абсурду. Для виконання даної місії були делеговані одні із найбільш яскравих діячів та перших осіб із керівництва партії, із комітету по зв’язкам партії, центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Лівані, а також керівники та активісти Хізб ут-Тахрір в Айн аль-Хільва та прилеглих територій.

У числі перших, делегація здійснила візит у місті Сайда до Фатхі Абу аль-Арадату — керівнику руху ФАТХ у Лівані, члену Революційної ради ФАТХ Ріфату Шанаа, а також до керівнику загонів «Організації звільнення Палестини» (ООП) та ФАТХ у регіоні Сайда — генералу Махіру Шабайте.

Після цього делегація зустріла з керівником організації , більш відомою як «Рух реформістів ФАТХ» (або «ФАТХ - реформісти»), у регіоні Сайда та південних областей Лівану — командиром Махмудом Іссой (за прізвиськом Ліно).

Наступна зустріч відбулась з керівниками ісламських груп в Айн аль-Хільва — головою організації «Рух ісламського джихаду» та її делегації шейхом Джамалем Хаттабом, а також керівником руху «Асбат аль-Ансар» та головою делегації даного руху — шейхом Абу Таріком ас-Сааді.

Здійснюючи дані візити, Хізб ут-Тахрір керувався виключно тим, що захист інтересів мусульман є шаріатським обов’язком, покладеним Аллахом на кожного, кому Він доручив керівництво справами мусульман. Делегація переслідувала мету роз’яснити закони Ісламу , будучи впевненою у тому, що збільшення кристально чистого усвідомлення законів Ісламу — це ключ до захисту його синів (особливо — тих, між ким існує розбрат), це ключ порятунку від фітни та міжусобиці, яку розпалюють вороги, а також це шлях припинення спроб очорнити Іслам, мусульман та їх організації.
Ми можемо лише подякувати усіх за теплий прийом, який був нам наданий, і за рішучий відгук наш заклик, а також за одностайну згоду продовжувати подібні зустрічі, від яких — лише благо нашому народу та нашій країні.

Аллах обізнаний про наміри кожного, і Він веде по вірному шляху!

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ліван
Середа, 29 Раджаба 1438 р.х.
26.04.2017 р.

Головне меню