Угода Трампа — це плоди угод в Осло

Палестина
Друкарня

Порятунок Палестини — у викоріненні сіоністського утворення

У вівторок, під час прес-конференції у Білому домі з прем’єр-міністром «Ізраїлю» Біньяміном Нетаньяху, президент США Дональд Трамп надав свій «мирний план», який підкреслює твердий союз між Америкою і сіоністським утворенням, визначає аль-Кудс неділимою столицею окупанта, зберігає єврейські поселення, приєднавши їх до єврейського утворення і визнаючи суверенітет «Ізраїлю» над більшою частиною Західного берега річки Йордан. В обмін угода обіцяє Палестинській національній адміністрації (ПНА) через чотири роки — якщо та виконає необхідні для цього умови — решту шматків землі і 50 мільярдів доларів, які ляжуть тягарем на країни регіону.

Трамп не приховував своєї ненависті до Ісламу і тоді, коли говорив, що спільним ворогом Америки і країн регіону є «ісламський тероризм».

Ми, Хізб ут-Тахрір у Палестині, заявляємо:

Іслам, якого так бояться Сполучені Штати і євреї, у найближчий час викорінить сіоністське утворення і звільнить світ від зарозумілості Америки і тиранії капіталістичної системи, якими наповнена земля сьогодні, а потім заповнить її своєю справедливістю. Аллах обрав Умму Мухаммада ﷺ для Свого послання, і настане час, коли вона вийде із нинішнього стану, несучи світло і вказуючи вірний шлях для усього людства. Трамп і йому подібні побачать міць віруючих і покірно увійдуть під владу Ісламу. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِكَ فِي الْأَذَلِّينَ ، كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Ті, які ворогують з Аллахом і Його Посланцем, опиняться у числі найбільш принижених. Аллах приписав: «Перемогу неодмінно отримаємо Я і Мої посланці!». Воістину, Аллах — Всесильний, Могутній» (58:20,21).

Заява Трампа і Нетаньяху підтверджує правдивість слів Аллаха:

وَالَّذِينَ كَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ

«Невіруючі є помічниками і друзями один одному» (8:73).

Їх спільний виступ викриває тих, хто зрадив Аллаха і Його Посланця ﷺ і підкорився волі Америки, Росії та інших країн невір’я.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ ، فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хтось із вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей. Ти бачиш, що ті, чиї серця уражені недугою, поспішають серед них і говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо». Але, можливо, Аллах явиться з перемогою чи своїм повелінням, і тоді вони будуть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:51,52).

Заява Трампа і попередні міжнародні рішення — не більше, аніж піна, яку унесе ураган мусульманських армій. Вони звільнять Палестину і проголосять аль-Кудс столицею Ісламської Держави і центром ісламських земель.

Трамп визначив строк для повного виконання угоди в чотири роки, тому що Америка, євреї та інші вороги Ісламу у здійснені своїх проектів сподіваються на створення сприятливої атмосфери, яка примусила б людей — добровільно чи під примушенням — прийняти пропонуємо проекти. У цій же справі основними інструментами невірних є мусульманські правителі та їх репресивні апарати. Атмосфера, яку країни Заходу створили, щоб люди прийняли угоди в Осло і вважали їх національним досягненням, хоча вони є великим зрадництвом, працює над створенням нової атмосфери, яка примусила б людей повністю здатися ворожим проектам.

Америка не ставить на Махмуда Аббаса, а ставить на того, хто прийде після нього. Можливо, скоро вона буде вимушена позбутися від Аббаса так само, як у свій час вона позбавилась від його попередника. Тому люди повинні бути пильними у відношенні того, що планується проти них, і бути обережними, щоб не обманутись ганебними оманливими позиціями правителів-зрадників, особливо представників ПНА. Америка і євреї роблять ставку на деяких лицемірів, які служать їх інтересам. І якщо для їх проектів вимагається усунути одних і замінити їх іншими, то вони без коливань зроблять це, тому що в мусульманських правителях вони бачать лише своїх рабів.

Велике зрадництво організацій ПНА та «ОЗП» шляхом підписання злощасних угод в Осло, а також зрадництво арабських режимів та їх принизливе прагнення до нормалізації відносин з окупантом відкрило шлях до тяжких злочинів і проклало дорогу до визнання єврейським поселень. Кількість поселень та окупованих земель подвоїлось саме після укладання угод в Осло. Ми попереджаємо мусульман про нове зрадництво, яке приведе безпосередньо до ліквідації палестинської проблеми і укріпленню іудейського утворення на землях Палестини.

Протидія ПНА і деяких режимів угоді Трампа не є серйозною опозицією і не ґрунтується на любові до священних земель. Швидше, своїми позиціями вони підтверджують прихильність до рішенню проблеми по формулі «дві держави» і бажають, щоб палестинці жили у мирі з незаконним єврейським утворенням. Деякі чинять опір «Угоді сторіччя» лише в ЗМІ, нічого не здійснюючи на землі. Інші протидіють через те, що вони лояльні конкурентам Америки на міжнародній арені. Іще одні позиціонують себе захисниками Палестини, а насправді продовжують реалізацію угоди за допомогою політичної дезінформації.

Заява Саудівської Аравії та інших країн про те, що вони стоять на боці палестинського народу — відверта брехня. Ці режими є лише інструментами у руках Америки і Європи. Вони захопили владу над Ісламською Уммою і діють врозріз з її інтересами. Хто уступив 78% Палестини раніше, для того сьогодні нічого не варте відмовитись від половини Західного берега і прийняти ганебну угоду.

Поштовхом до неприйняття угоди повинна послужити ісламська віра, яка вимагає відмови від рішення «дві держави» і рішення «одна держава», а також від усіх пропонуємих рішень, які вважаються беззастережною капітуляцією. Замість цього необхідна прихильність єдиному шаріатському рішенню — звільнення усієї Палестини і її повернення в обійми Ісламської Умми.

Ми звертаємось до Ісламської Умми, до народу Палестини, до угрупувань і рухів озброєного опору і говоримо:

По-перше, Америка і євреї не зможуть втілити свої плани без кровопролиття і руйнувань. Вони захочуть примусити людей підкоритись їх проектам. Не обманюйтесь їх агентами і не чекайте допомоги від Росії чи Європи. Усі вони — ваші вороги, як Америка і сіоністи.

По-друге, рішення полягає в Ісламі. Це джерело вашої величі і шлях до вдоволення Аллаха. За допомогою Ісламу ви будете правити світом і заслужите райські сади. Протистояти Америці, євреям та їх проектам можна лише ухопившись за вервь Аллаха і зрікшись від ворогів Ісламу, їх угод, рішень і агентів. Ви повинні єдиним голосом звернутись до усього ісламського світу та його армій з закликом до створення Халіфату і звільнення аль-Кудса. Ми закликаємо вас вірити у допомогу від Аллаха, у перемогу нашої релігії і нашої Умми. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ ، يَوْمَ لَا يَنْفَعُ الظَّالِمِينَ مَعْذِرَتُهُمْ وَلَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوءُ الدَّارِ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і у той день, коли предстануть свідки. У той день вибачення (чи виправдання) не допоможуть беззаконникам. На них лежить прокляття, і їм уготована Погана обитель» (40:51,52).

 


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Палестина
№ B N/S 05/1441
Середа, 4 Джумада ас-сані 1441 р.х.
29/01/2020 р.

Головне меню