Звернення із аль-Акси до вчених Ісламу

Палестина
Друкарня

Ми прославляємо Аллаха, Який познайомив вас з Собою, за вас. Ви дізнались про Його єдність і що тільки Він може повелівати, утримувати і управляти. Аллах вас поставив на стражі своєї релігії і Одкровення, і ви набули статусу спадкоємця пророків. Ваш обов’язок — залишатись найбільш богобоязливими із людей перед Всемогутнім Аллахом, говорити істину и нікого не бояться заради Аллаха.

Ми свідчимо, що немає іншого божества, окрім Аллаха, у Якого немає співтоваришів, і що Мухаммад — Його раб і Посланець. Цим свідченням ми сповіщаємо про свою лояльність до Аллаху, Його Посланцю ﷺ і до мусульман, а так само зрікаємось від куфру і невірних, лицемірства і лицемірів, зрадництва і зрадників. Благословення і привітання тому, хто був відправлений у цей світ як довід.

Ми звертаємось до вас з благословенної землі, місця перенесення Пророка Аллаха ﷺ, звідки сьогодні з усіх боків виходить ворожнеча і ненависть до релігії Аллаха. Можливо, серед вас ми знайдемо благородного вченого, такого як Ізз ібн Абдуссалям, який підняв на ноги Єгипет і його армії для здійснення джихаду на шляху Аллаха, і тоді відбулась битва Айн Джалут і були повержені монголи.

Що трапилось з вашою вірою?! Якщо ви не приходите до руху заради мобілізації Ісламської Умми та її армій для здійснення джихаду на шляху Аллаха, то в чому тоді ваша роль, чим ви можете іще займатись?!

Мусульмани сьогодні знаходяться на площах, так виступіть попереду них заради скинення продажних режимів, підняття прапору війни і початку джихаду на шляху Аллаха!

О, вчені аль-Азхара!

Раніше Аллах вшанував воїнів Єгипту і звільнив їх руками Байт аль-Макдіс від нечисті хрестоносців. Потім Аллах знов вшанував єгипетських воїнів, які змогли подолати у великій битві монголів. Ми просимо Всевишнього Аллаха знов вшанувати воїнів Єгипту, і їх наступ на благородні землі відкриє двері для перемоги, величі і утвердження релігії, піднесе Іслам і мусульман, приведе до вигнанню із священних земель тих, на кого розгнівався Аллах. Так піднімайте ж на ноги армії Єгипту для ведення джихаду на шляху Аллаха. Це насправді шлях богобоязливих.

О, мусульманські вчені від заходу до сходу!

Правителі мусульман перебувають у заручниках у Америки і західного світу, і нам не треба очікувати від них ніякого добра. Вони охороняють безпеку євреїв і захищають інтереси Америки. Вони — з причини своєї жалюгідності і ницості — досі очікують дозволу від Америки і сіоністського утворення направити гуманітарну допомогу, яку зібрали мусульмани для своїх братів в Газу. Хіба той, хто навіть шматок хліба може передати лише з дозволу ворога Умми, здатен привести до якої-небудь величі чи гідного життя?!

Сьогодні Ісламська Умма потребує вашого звернення, щоб підтримати її і надати упевненості в собі. Потребує такого звернення, де видні були б слова Всевишнього Аллаха:

الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

«Люди сказали їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтесь же їх». Проте це лише примножило їх віру, і вони сказали: «Нам досить Аллаха, і як чудовий цей Попечитель і Хранитель!» (3:173),

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ ۚ أَرَضِيتُمْ بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ ۚ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ

«О, ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити у похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі? Невже ви вдовольняєтесь мирським життям більше, аніж Останнім життям? Але мінливе задоволення мирським життям порівняно з Останнім життям жалюгідне» (9:38).

О, щирі вчені!

Ви краще за усіх обізнані про хукм джихаду на шляху Аллаха заради звільнення Байт аль-Макдісу, надання допомоги Ісламу і мусульманам, так що примушує вас мовчати?! Ви що, побоюєтесь агентів-правителів?

فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Вам належить більше боятись Аллаха, якщо ви є віруючими» (9:13).

Ви чудово знаєте, що агенти-правителі правлять не законами Аллаха. Відповідаючи на веління ворогів Ісламу, вони примушують Ісламську Умму вкусити найтяжчі види принижень. Вони пригноблюють Умму і наші армії. Цими штучно прокресленими невірним колонізатором кордонами між країнами вносять в наші ряди розкол. А як ви на це реагуєте? Дайте відповідь нам, заради Аллаха, що ви робите?

Невже ви не бачите, що заяви правителів-агентів та їх прохання щодо рішення по створенню двох держав або реалізації міжнародних норм — це зрадництво у відношенні Аллаха, Його Пророка ﷺ і мусульман?! Це визнання і утвердження сіоністського утворення на благословенній землі! Так відкиньте їх таке зрадництво!

Населення Гази не чекає від Ісламської Умми ані ліків, ані їжі. Жителі благословенної землі не закликають до рішенню про створення двох держав і реалізації міжнародних норм. Народ говорить про підняття армій мусульман та їх виступ на мечеть аль-Аксу. Народ бажає чути звук винищувачів, які примусять стрястись сіоністів і не залишать жодного злочинця в цілості.

Благородні вчені Ісламу!

Наша кров, яка проливається сьогодні, розтерзані тіла наших дітей і жінок — це наш довід перед Аллахом проти вас, так приготуйте своє виправдання в День суду …

Ми закликаємо вас до виконанню покладеного на вас фарду — надайте підтримку Ісламській Уммі та її арміям, щоб встановити Халіфат і звільнити Байт аль-Макдіс. Якщо ви пробудите Ісламську Умму заради встановлення закону Аллаха на землі, ліквідації штучних кордонів і відкриття фронту джихаду на шляху Аллаха, тоді ви набудете успіху в тому, що обіцяв Аллах і чим обрадував нас Його Посланець ﷺ. Такою повинна бути позиція справжніх вчених, а ті, хто злякався і шукав благополуччя в цьому житті, — очікуючий їх гнів Аллаха Всевишнього перекреслить усе на світі, і ви ніяк не нашкодите своїм ставленням Аллаху.

І нарешті:

Наше довіра до Аллаху безмежна, тільки Він Он дарує нам перемогу і надасть допомогу. Ми упевнені і спокійні в допомозі Аллаха, Великого і Могутнього, тому що перемога знаходиться тільки в руках Аллаха, і Він дарує її своїм обраним, гідним рабам. Той, хто побажає опинитись із їх числа, набуде успіху, а той, кого скувало боягузтво, зазнав поразки і збитку як в цьому світі, так і в Наступному. Наші вороги, наскільки сильними вони не здавались би, їх сила обмежена, тому вони не повинні для нас становити нічого значущого, адже ми покладаємось на Аллаха і опираємось на силу, яка не має обмежень, — це могутність Великого Аллаха. Так нехай Америка зі своїми літаками приходить захищати своїх сіоністів, адже це нічим їм не допоможе, коли прийде обіцянка Аллаха:

فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا

«Коли же прийшов строк останньої обіцянки, Ми дозволили вашим ворогам опечалити ваші обличчя, увійти до Єрусалимської мечеті подібно тому, як вони увійшли туди у перший раз, і до підґрунтя зруйнувати усе, що потрапляло їм до рук» (17:7).

Це те, що нам обіцяв Аллах і Його Посланець ﷺ. Аллах і Його Посланець ﷺ говорять правду, і нам досить Аллаха як покровителя.

О, Аллах! Ми донесли до них те, чим Ти задоволений. О, Аллах! Сповісти ж і нас про те, що обрадує нас — перемога і утвердження релігії. Хвала Аллаху, Господу світів.


Хізб ут-Тахрір
Благословенна земля Палестина
3 Рабі уль-ахіра 1445р.х.
18.10.2023 р.

Головне меню