Угода про транзит військ НАТО через територію Кувейту — великий гріх!

Кувейт
Друкарня

На днях парламент Кувейту ратифікував угоду, досягнуту між Кувейтом та Організацією Північноатлантичної угоди (НАТО) про транзит військ через територію емірату. Усі 19 пунктів угоди та відповідні пояснювальні записки оприлюднила кувейтська газета новин «Аlanba».

Так день за днем і ця дорога частина мусульманської землі іще більше занурюється у слугування інтересам Америки та її невірних союзників, усе більше стверджуючи гегемонію ворогів над країнами мусульман. Вже мало існуючої злощасної угоди про уявну безпеку Кувейту, підписаної з США т Великобританією , так іще і додалася угода про транзит та забезпечення безпеки для персоналу та організації альянсу зла — НАТО!Більшу за усе викликає подив та жаль те, що лиха приходять до нас «гордовито і з гідністю» не зустрічаючи на своєму шляху ніякого оскарження, звіту та опору! Якщо б істинні справи Америки, її союзників, НАТО та ворогів Ісламу і мусульман були б приховані та невідомі, то це було б просто лихо, а якщо відомо про них — то це велике лихо!

Іще з 21 вересня 2003 року, після того, як держсекретар США Колін Пауелл заявив про те, що Америка вважає Кувейт ключовим союзником поза блоку НАТО, ми довгий час застерігали наших братів про наслідки даного партнерства з альянсом: «Якщо Кувейт, не дай Бог, стане головним партнером США, їх панування невідомо як далеко зайде, починаючи з примушення забезпечувати американську військову гегемонію мусульманськими грошима, солдатами, технікою та всілякою підтримкою під приводом того, що військова присутність здійснює спільний інтерес обох держав. Ось що означає «підняття ступеня Кувейту до союзника», тобто перетворення присутності американських військових у країні у стратегічну присутність, чиї масштаби , види та задачі визначаються виключно американськими стратегічними планами на регіон», — говорилось тоді у нашій заяві.

Нова угода є гріховною (мункаром) і категорично неприйнятна з точки зору Ісламу, а в деталях вона іще більш огидна!

Так, згідно статті 4 угоди, «кувейтська влада, не покладаючи ніяких витрат, зборів та платежів НАТО, повинна вживати усіх необхідних заходів для безпеки та охорони альянсу НАТО — його бойових підрозділів, персоналу, підрядників, у тому числі — будь-яких повітряних та морських судів, які можуть скеровуватись у регіон держави Кувейт, а також забезпечувати усі матеріальні послуги, які вимагатимуться під час транзиту».

Згідно статті 6 угоди про транзит, Кувейт «надає солдатам, персоналу та підрядникам НАТО привілеї, імунітет та пільги, які надаються державою Кувейт для адміністративного та технічного персоналу згідно до статті 37 пункту 2 Віденської конвенції про дипломатичні відносини».

Як заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, нова угода скерована на те, щоб зробити активність НАТО у регіоні більш ефективною.

Зазвичай, «боротьба з тероризмом» для даної угоди виступає у якості рваної обгортки, вже нездатної скрізь брехню та оману приховати істинні мотиви Америки, її союзників та агентів у мусульманських країнах — воювати проти Ісламу та мусульман. Також вже неможливо приховати прихильність народів, які проживають у регіоні, до свободи від гніту колоніального впливу Заходу. Так день за днем стає чіткіше боротьба Ісламу з невір’ям, в якій США з усіма своїми прислужниками застосовують усі способи та засоби для того, щоб подавити мусульманські рухи, і сьогодні тягнуть НАТО із північної Атлантики д Близького Сходу, щоб тут бути готовими вбивати та руйнувати!

Так чому ж ми повинні погоджуватись з тим, що наша країна буде використана для реалізації проектів держав невір’я н чолі з США?!

О мусульмани!

Допускати панування Америки та інших невірних держав над нашими країнами — великий гріх! Аллах говорить:

وَلَن يَجۡعَلَ ٱللَّهُ لِلۡكَٰفِرِينَ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (04:141).

Використання наших територій у кості бази та транзитного коридору для удару мусульманським країнам — великий гріх!

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡبِرِّ وَٱلتَّقۡوَىٰۖ وَلَا تَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡإِثۡمِ وَٱلۡعُدۡوَٰنِ

«Допомагайте один одному у благочесті та богобоязливості, але не допомагайте один одному у гріху та замахуванні» (05:02).

І надавати матеріально-технічну підтримку НАТО є великим гріхом!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمۡ أَوۡلِيَآءَ

«О те, які увірували! Не беріть ворога Мого та ворога вашого своїм покровителем та помічником» (60:01).

Співучасть з невірними у вбивствах, залякуваннях та вигнаннях мусульман — тяжкий гріх!

وَمَن يَقۡتُلۡ مُؤۡمِنٗا مُّتَعَمِّدٗا فَجَزَآؤُهُۥ جَهَنَّمُ خَٰلِدٗا فِيهَا وَغَضِبَ ٱللَّهُ عَلَيۡهِ وَلَعَنَهُۥ وَأَعَدَّ لَهُۥ عَذَابًا عَظِيمٗا

«Якщо ж хто-небудь уб’є віруючого навмисно, то помстою йому буде Пекло, в якій він буде вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його та приготує йому великі муки» (04:93).

Ця нова угода з НАТО, так само як і решта усіх інших угод по військовій безпеці та партнерству з наддержавами, є тяжким гріхом та повинно зустріти люту відмову та негайну відміну. Пророк ﷺ сказав:

وَالّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنّ بالمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهَوُنّ عَنِ المُنْكَرِ، أو لَيُوشِكَنّ الله أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَاباً مِنْهُ ثُمَ تَدْعُونَهُ فَلا يَسْتَجِيبُ لَكُمْ

«Ви неодмінно будете закликати до схваленого та забороняти засуджуване, або ж же Аллах ниспошле на вас покарання,після якого вибудете взивати до Нього, а Він не буде вам відповідати» (Ахмад).

О мусульмани!

Ми неодноразово говорили про те, що невірні хазяйнують у мусульманських країнах зовсім не від своєї хоробрості, а від нашої слабкості — тому що нема праведного Халіфату, який об’єднає мусульман під прапором «Нема іншого божества окрім Аллаха», зупинить кровопролиття мусульман, захистить їх святині, дома та честь! Від Абу Хурайри (р.а.) передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит за яким б’ються і яким захищаються» (Муслім).

У Корані Аллах говорить:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ ٱلَّذِينَ ٱتَّخَذُواْ دِينَكُمۡ هُزُوٗا وَلَعِبٗا مِّنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَٰبَ مِن قَبۡلِكُمۡ وَٱلۡكُفَّارَ أَوۡلِيَآءَۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ إِن كُنتُم مُّؤۡمِنِينَ

«О те, які увірували! Не вважайте тих, яким Писання було даровано до вас і які глумляться над вашою релігією та вважають її розвагою, і невіруючих своїми помічниками та друзями. Бійтесь Аллаха, якщо ви є віруючими» (05:57).

Четвер, 14 Шаабана 1438 р.х.
11.05.2017 р.

Головне меню