Ми – брати народу Шаму, а вони – одні з нас, і немає переваги одних над іншими

Кувейт
Друкарня

Всевишній Аллах сказав:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ ١٠

«Воістину, віруючі – брати» (49:10).

Посланець Аллаха ﷺ сказав: «У своєму милосерді, любові і співчутті по відношенню один до одного віруючі подібні до єдиного тіла: коли одну з частин його вражає хвороба, все тіло відгукується на це безсонням і лихоманкою», - передали Бухарі і Муслім.

Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Мусульманин мусульманину - брат. Він не утискає його, не залишить без допомоги і не дозволить, щоб він виявився в скрутному становищі», - передав Муслім. Також Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Кров усіх мусульман - однаково цінна, а гарантія безпеки, яку надав найслабший з них, повинна дотримуватися всіма», - передав Абу Дауд.

Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Хто не милує - не буде помилуваний», - передали Бухарі і Муслім.

Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Хто розвіє будь-яку скорботу мусульманина, тому Аллах розвіє одну з скорбот Судного Дня», - передав Муслім.

Злочини, вчинені по відношенню до наших братів і сестер в Шамі, ані для кого не є секретом. Весь світ перебуває у змові проти них у справі нанесення повітряних ударів, руйнування їхніх будинків, в масових вбивствах, всіляко принижуючи їх і змушуючи покинути рідні домівки, позбавивши їх притулку, і в багатьох інших здійснюваних проти цього народу злочинах.

Ми, члени партії Хізб ут-Тахрір вілаяту Кувейт, закликаємо владу країни усунути всі перешкоди, наявні щодо отримання посвідки на проживання для народу Сирії в Кувейті. Ми вимагаємо забезпечити їх гідним житлом, медициною, освітою і всім, чого вони потребують, а не обмежуватися таборами в пустелі на віддалених кордонах! Ми закликаємо надати їм гідну підтримку в справі працевлаштування в державних і приватних підприємствах та скасувати в їх відношенні будь-які держмита. Ми виступаємо проти будь-яких перешкод з боку уряду, спрямованих проти надання їм дозволу на проживання в Кувейті.

Наше звернення жодним чином не пов'язане з лестощами і симпатією до влади, навпаки, це - вимога Шаріату про відповідальність, адже Посланник Аллаха ﷺ сказав: «О Аллах, будь суворий з тим, хто отримав владу над моєю Уммою і був суворий з нею, і будь добрий з тим, хто отримав владу над моєю Уммою і виявляв доброту по відношенню до неї!», - передав Муслім.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вілаят Кувейт
П’ятниця, 03 Джумада аль-уля 1437 р.х.
12.02.2016 р.
№ 02/1437

Головне меню