Національному управлінню безпеки Афганістану

Афганістан
Друкарня

Кого потрібно заарештовувати: тих, хто закликає до Халіфату або порочну правлячу еліту?

5 грудня канал TV1 показав репортаж, у якому говорилось про те, що Хізб ут-Тахрір є частиною терористичних мереж. Цитуючи високопосадового працівника Національного управління безпеки (NDS) Афганістану, журналіст каналу заявив, що діяльність Хізб ут-Тахрір схожа на діяльність Талібану та Аль-Каїди, додавши, що працівники спецслужб переслідують Хізб ут-Тахрір та його активістів. Цей же високопосадовий працівник афганських спецслужб далі заявив, що за останні декілька років діяльність Хізб ут-Тахрір підсилилась та поширилась на різні частини країни, зокрема активність Хізб ут-Тахрір пов’язана з підписанням угоди про безпеку та планом по виводу американських військ у 2014 р. Він сказав: «Ми відслідковуємо їх діяльність та розглядаємо їх у якості загрози для Афганістану, також ми підозрюємо, що у найближчі роки вони займуть місце Аль-Каїди».

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістану категоричним чином заперечує звинувачення, озвучені  по каналу TV1, вважаючи їх безпідставними та розглядаючи їх частиною лунаючої скрізь пропаганди, за допомогою якої підлеглі правителі прагнуть примусити замовчати голос істини  за допомогою підтримуваних хрестносцями ЗМІ.

Ми хочемо прояснити наступні моменти для продажних правителів та ЗМІ:

1. Ствредження про те, що Хізб ут-Тахрір входить у число терористичних організацій було озвучено Миколою Бордюжей у Москві під час прес-конференції для афганських ЗМІ. Повтор аналогічних стверджень з боку афганських ЗМІ є доказом того, що російські спецслужби (КДБ) досі зберігають свій колишній вплив на Національне управління безпеки (NDS ) Афганістану.  

2. Безпідставні звинувачення Хізб ут-Тахрір є головним проявом того, що працівники спецслужб невігласи у питанні методології змін, прийнятої Хізб ут-Тахрір. Саме тому вони прирівнюють методологію Хізб ут-Тахрір до Талібану та Аль-Каїди. Хізб ут-Тахрір активно діє у більше ніж 45 країнах світу, слідуючи по стопах Посланця Мухаммада ﷺ з метою відновлення ісламського способу життя за допомогою відновлення ісламського Халіфату. Тому, слідуючи методології Мухаммада ﷺ у Мецці, Хізб ут-Тахрір чистим чином несе своє послання людям, використовуючи тільки політичні та ідеологічні засоби. Жоден уряд у світі не у змозі привести докази протилежного.   

3. Для Хізб ут-Тахрір та мусульман Афганістану подібні звинувачення не є неочікуваними, так само як не є чимось новим факт того, що Афганське національне управління безпеки переслідує членів Хізба та прагне  їх заарештувати. Багато хто з наших членів перебувають досі у в’язницях Афганістану за заклик до Ісламу та Халіфату.

4. Ми хочемо спитати у працівників NDS, особливо у тих, хто у минулому перебував у лавах джихадістів, чи є усе це плодами боротьби та жертв, принесених народом Афганістану проти Радянського Союзу? Учора, це були Ленін та Сталін, а сьогодні Бордюжа наказує вам прираховувати мусульман, які закликають до Ісламу, до терористів та заарештовувати їх!  

5. Якщо у представників афганських спецслужб є хоч краплина Ісламу, вони повинні заарештувати злочинну правлячу еліту Афганістану, яка запроваджує невір’я над його народом, і є співучасником хрестоносців у їх злочинах. Вони обертають харам на халял, заохочують пошлість та порнографію, узаконюють лихварство, створюють розбрат серед мусульман Афганістану, вбивають невинних цивільних, вдираються у будинки та прокладають шлях для поширення капіталізму у нашому суспільстві. Вони повинні заарештувати цю правлячу еліту, а не щирих членів Хізб ут-Тахрір, які закликають до встановлення Халіфату.   


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан
№: Afg.1435/02
3 Сафар 1435 г.х.
06/12/2013

Головне меню