Американське радіо Азаді (Радіо Свобода) викривлює реальність Хізб ут-Тахрір

Афганістан
Друкарня

17 грудня 2013 р. американське радіо «Свобода», фінансоване американським конгресом, у своєму ефірі застерігало уряд Афганістану про активізацію Хізб ут-Тахрір.

Згадана доповідь посилається на молодіжний форум «Самон АО Бадлон», під час якого було заявлено про те, що якщо уряд Афганістану не вживатиме дій проти Хізб ут-Тахрір, то він становитиме величезну безпеку для уряду на кшталт Талібану.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан розглядає дану доповідь як частину цілісної пропаганди окупантів-хрестоносців у межах «війни з терором» і бажає прояснити для усіх ЗМІ та Ісламської Умми наступні засновані на ісламські політиці моменти:

1. Доповідь радіо «Свободи» складена не професійно, тому що у ній опубліковано лише те, що було згадано під час молодіжного форуму, а також інформація, яку отримало радіо від афганських служб безпеки. Автори доповіді не порахували за потрібне зв’язатися з інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан та дізнатися його думки і це з урахуванням того, що члени Хізб ут-Тахрір представлені в усіх сферах афганського суспільства, активно працюючи для відновлення Халіфату, слідуючи методу Пророка Мухаммада ﷺ.   

2. Кожному мусульманину в Афганістані відомо, що радіо Азаді завжди активно викривлювало факти про Іслам та очевидну реальність, тому у даній доповіді вони також послідували цій практиці, не привівши належного дослідження організації, яка дуже близька до встановлення Ісламського Халіфату і взяття на себе відповідальності за справи Ісламської Умми. У доповіді сказано про те, що Хізб був утворений у 1957 р. , хоча доклавши найменше зусилля, вони могли дізнатись, що партія була утворена у 1953 р. Подібно до цього, у доповіді також згадана величезна кількість інших двозначних та неточних стверджень про Хізб ут-Тахрір, які ставлять на меті викривити громадську думку про партію.  
 
3. Окрім цього, радіо посилається на невідомого працівника Національного департаменту афганської безпеки. Йому було задано питання: Чому членів Хізб ут-Тахрір не заарештовують. Цей працівник нібито відповів наступне: «Афганські спецслужби спостерігають за діяльністю Хізб ут-Тахрір та його членами, як тільки представники уряду дадуть розпорядження, вони почнуть боротися з Хізб ут-Тахрір. На жаль, вони не проінформовані про те, що з 2009 р. уряд Афганістану безжально арештовує членів Хізба. На сьогоднішній день уряд заарештовані десятки членів Хізб ут-Тахрір. Національний департамент безпеки фактично коїть усі ці злочини з тим, щоб не дати народу Афганістану дізнатися про Хізб, таким чином, щоб тримати його у необізнаності та омані. Досить згадати лише те, що усього декілька днів назад представники спецслужб провінції Капіса заарештували велику кількість наших членів, які досі перебувають у неволі.   

4.У доповіді також вказано, що партія відкидає озброєну боротьбу у досягненні своєї мети, але виражає ворожість стосовно держави та інших міжнародних організацій. Тому деякі спостерігачі бачать в них загрозу національній безпеці.  

Єдиною загрозою для національної безпеки є окупанти в обличчі США, НАТО, їх порочної системи (демократії), спонсуємих ними організацій, правителів-маріонеток, їх злобних служб безпеки та приватних воєнізованих кампаній, які за допомогою вибухів та іншої подібної діяльності намагаються породити хаос в Афганістані та інших частинах ісламського світу. Вони скидають провину за свої дії на мусульман, щоб виправдати свою довгострокову присутність в Афганістані.
 
На завершення ми хочемо звернутись до учасників молодіжного форуму  «Самон АО Бадлон» та інших подібних організацій: «Бути мусульманами – це ваш обов’язок, так само як вашим обов’язком є заклик до повного втілення Ісламського правління. Відновлення Халіфату за методом пророцтва – це обіцянка Аллаха ﷻ і блага звістка нашого улюбленого Пророка ﷺ. Більшість мусульман в Афганістані і в решті Ісламського світу впевнені у цьому і розглядають дану проблему як питання життя та смерті».  


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан
№: Afg.1435/04
15 Сафар 1435 р.х.
18/12/2013

Головне меню