Комунікація, ЗМІ: Частина американської військової машини чи прогрес?

Афганістан
Друкарня

У п’ятницю, 23 травня, редактор Wikileaks Джуліан Ассанж заявив, що Intercept та Washington Post утрималися від широкого оприлюднення того, що Афганістан був однією з тих країн, усі телефонні розмови яких відстежувалися Агентством національної безпеки США.

Він охарактеризував це як цензуру у пресі з питання, яке має фундаментальну важливість для нації. Афганський уряд також відреагував, заявивши, що це є «зазіханням на національний суверенітет Афганістану, а також порушенням прав людини, гарантованих усім афганцям».

США та Афганська держава є партнерами у даному злочині проти Ісламської Умми. Америка абсолютно не цінує конституцію, яку вона написала у період після війни в Афганістані і виконала її за допомогою свого встановленого маріонеткового уряду. Подібними діями Америка довела, що вона не цінує індивідуальні свободи та права людини, які вона палко називає невід’ємною частиною демократичної системи, коли ці цінності виступають проти американської гегемонії та колоніальних інтересів.

США, НАТО і встановлений Заходом маріонетковий уряд Афганістану називають засоби зв’язку і розвитку у сфері засобів масової інформації найбільшим досягненням за минулі 13 років незаконної війни. Однак, цей прогрес є невід’ємною частиною американської кампанії і її військової машини проти Умми. Саме з цієї причини у середовищі ЗМІ і засобах зв’язку Афганістану відбувся значний прогрес у порівнянні з іншими країнами у регіоні.

Спецслужби США та Афганістану скористувалися засобами зв’язку для моніторингу розмов всередині афганського народу. Вони вбили десятки людей за допомогою так званого відстеження сигналів телефону і заарештували багато десятків інших людей. ЗМІ не змогли викрити ці злочини. Замість цього, ці засоби масової інформації виправдовували подібні злочини проти Ісламу, мусульман і народу муджахедів.
 

Цей підступний вчинок Америки проти Ісламської Умми є частиною серії з американської кампанії під назвою «війна з терором». Але вони називають подібну експлуатацію ЗМІ і засобів зв’язку – досягненнями. Однак істина у тому, що ЗМІ і засоби зв’язку використовуються Америкою у якості засобів у її війні проти ідеологічного ворога, а саме проти політичного Ісламу.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан
29 Раджаб 1435 р.х.
28/05/2014
Ref.: Afg.1435/11

Головне меню