Ганебне становище президента у глухому куті обернулося іще більшою ганьбою

Афганістан
Друкарня

21 вересня, кандидати у президенти Ашраф Гані та Абдулла Абдулла підписали у президентському палаці домовленість про формування «Уряду національної єдності».

Президент Хамід Карзай привітав кандидатів з підписанням даної домовленості, назвавши її «Афганською домовленістю», і, звернувшись до них, заявив: «Ми сподіваємося, що ви продовжите початі нинішнім урядом справи». На церемонії були присутні й інші відомі політичні діячі, а також члени обох виборчих команд.

Незабаром після підписання даної домовленості Білий дім випустив прес-реліз, у якому привітали кандидатів, які брали участь у формуванні уряду національної єдності.

У ньому говорилося наступне: «Підписання даної політичної домовленості сприяє завершенню політичної кризи в Афганістані і відновлює надію на майбутнє. Ми схвалюємо дану домовленість і готові співпрацювати з новою адміністрацією, щоб забезпечити її успіх». А також сказано: «Досягнення даної домовленості потребувало ухвалення нелегких рішень, згоди обох сторін на співпрацю та компроміс. У підсумку переговорів задоволення визнаних потреб афганського народу стало вище за політику та особисту владу».

Без сумнівів, ця подія викрила брудне обличчя політичної системи, нав’язаної Заходом, а також показала народу, що дана система знаходиться в руках порочної правлячої еліти, яка нехтує усіма правилами, нормами, законами та конституцією. Окрім цього, очевидним стало те, що система і правителі-агенти цілком контролюються Америкою. Не дивлячись на усвідомлення того, що усі рішення про розділення міністерств, розподіл посади губернатора та інші рішення, прийняті на протязі останніх місяців, є незаконними згідно зі світською конституцією Афганістану, вони дозволили порушити закон. Фактично, закони існують тільки для слабких та бідних громадян.

Будь-які зміни можуть статися лише тоді, коли ми усунемо вигадану людиною систему і замінимо її системою, де правителі здійснюють своє правління лише згідно із наказами і заборонами Аллаха ﷻ і Його Посланця. Такою державою є Халіфат, де правителі не видають закони згідно зі своїми примхами та бажаннями, а навпаки виконують закони у відповідності з Кораном і Сунною. Отже, система Халіфату запобігає експлуатації народу країни з боку іноземних колоніалістів і їх місцевих агентів. Окрім цього, чоловіки та жінки, обрані в Маджліс уль-Умма, не видають закони, а радять та звітують правителів для того, щоб гарантувати правління на основі Ісламу.


Прес-служба Хізб ут-Тахрір Афганістан
27 Зуль-Када 1435 р.х.
22/09/2014
Ref.: Afg.1435/14

Головне меню