Стрибок у виробництві опію є результатом колоніального вторгнення до Афганістану

Афганістан
Друкарня

Спеціальний генеральний інспектор з відновлення Афганістану (SIGAR) є відповідальною особою, яка контролює розвиток діяльності США в Афганістані.

У своєму нещодавньому світі генеральний інспектор заявив, що виділені американською стороною засоби на боротьбу з афганським виробництвом наркотиків склали 7,6 млрд. доларів. Але, не дивлячись на це, Афганістан усе іще посідає перше місце у світі з виробництва опію.

Після запеклого вторгнення США і сил НАТО в Афганістан, а також дякуючи їх пропагандистській машині, деякі люди повірили в те, що вирощування опіуму, його використання і торгівля в інші країни значно зменшаться.

Проте, реальність діаметрально протилежна цим хибним очікуванням, оскільки виробництво опіуму зросло в багато разів. Початково щорічне виробництво складало 138 тон, зараз же розміри виробництва досягли жахаючої цифри, 5500 тон за рік. Більше того, кількість наркозалежних у 2005 році складала 130,000 осіб, тоді як у 2014 їх число зросло до 1,3 млн. осіб, що дійсно вкрай насторожує.
 

Очевидним є те, що США і Великобританія заробляють величезні суми грошей на торгівлі опіумом, фактично будучи бенефіціарами виробництва наркотиків в Афганістані.

Отже, присутність цих колонізаторів на території Афганістану напряму пов’язана з ростом виробництва опію в країні. І допоки хрестоносці знаходяться на нашій землі, ми ніколи не зможемо позбавитися від небезпеки, до якої вкрай схильна наша молодь. Окрім цього, ми ніколи не зможемо позбавитися від корупції та політичної нестабільності, які переважатимуть у найближчі роки.
 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Афганістан
29 Зуль-хіджа 1435 р.х.
23/10/2014
Ref.: Afg.1435/19

Головне меню