Мітинги, організовані університетами Кабулу, є показником відродження Умми, а не результатом причетності до «ІГІЛ» і Талібану!

Афганістан
Друкарня

25 жовтня 2014 р. студенти кабульських університетів організували масові мітинги проти демократії і західного втручання у справи Афганістану.

Адже демократія за останні 13 років не принесла мусульманам Афганістану нічого, окрім відчаю і страждань, нічого, окрім зневаги ісламської релігії і нашого Пророка ﷺ. Кілька тижнів тому в англомовній газеті «Афганістан Експрес» було оприлюднено статтю, у якій було викладено чимало образ та наклепу на адресу Ісламу і Пророка Мухаммада ﷺ. Автор статті навіть заявив, що Коран є «стародавнім втомливим романом», непридатним для сучасного суспільства!

Побачивши масштаби цих мітингів, деякі світські кола та ЗМІ спробували звинуватити студентів у причетності до організацій Талібану та «ІГІЛ», оскільки на банерах, які вони несли, були написані такі гасла «Нам набридла порочна демократія», «Ми, студенти і викладачі, вимагаємо повного виконання Ісламу за допомогою Халіфату», «Демократія є системою невір’я. Виконання її і заклик до неї є гріхом». А також студенти несли чорні і білі прапори – аль-Ліва (білий прапор з чорною калімою) та ар-Рая (чорний прапор з білою калімою). ЗМІ звели наклеп на демонстрантів, не дивлячись на свою поінформованість про те, що організація Талібан користується виключно білим прапором, а ІГІЛ – чорним, із зображенням печатки пророкування. Така поведінка ЗМІ та секуляристів демонструє їх відчай і ненависть до Ісламу і Халіфату. Більше того, це дискредитує бажання і прагнення студентів і їх викладачів до встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування.

Більше того, Умма віддала перевагу ісламським стягам за відомими для усіх причинами, оскільки національні прапори є символами колоніальних проектів, а також вони привели до розділу Умми за ментальною, політичною та географічною ознаками. Саме тому мусульманам заборонено використання національних прапорів. Вони символізують розділення Ісламської Умми на нації, а поняття націоналізму чуже для мусульман і не має жодного відношення до Ісламу. Ісламськими прапорами є прапори аль-Ліва та ар-Рая, які встановлював наш улюблений Пророк ﷺ. Саме під цими прапорами були відкриті та облагодіяні Ісламом величезні землі і народи. На протязі 13 віків мусульмани і людство загалом жили та насолоджувалися справедливістю і чесністю у затінку ісламського правління, не турбуючись про своє життя, честь і гідність. Єдиним прикладом для наслідування є наш Пророк Мухаммад ﷺ. Мусульмани повинні слідувати його ﷺ вченню в усіх своїх справах: індивідуальних, громадських, а також – у справах держави.

Хізб ут-Тахрір Афганістан хотів би нагадати маріонеткам, ненависникам Ісламу і прибічникам секуляризму, що ці мітинги відбуваються не через причетність мусульман до Талібану та «ІГІЛ», а в результаті усвідомлення Уммою ісламської ідеології. Окрім того, Умма бажає встановлення Праведного Халіфату у якості практичної моделі держави, оскільки бачить у ньому альтернативу західній світській демократії та капіталізму.
 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Афганістан
 

04 Мухаррам 1436 р.х.
28/10/2014
Ref.: Afg.1436/01

Головне меню