Не допустіть пролиття крові мусульман Афганістану та Пакистану заради втілення американських інтересів

Афганістан
Друкарня

Поруч з містечком Торкхем на афгано-пакистанському кордоні відбулися бойові зіткнення між прикордонними силами обох боків.

Є жертви – як вбиті, так і поранені. Також внаслідок цієї пригоди постраждали мирні жителі, як психологічно, так і фінансово, і фізично. ЗМІ обох країн зарясніли огидними патріотичними та націоналістичними гаслами. Несправедливі уряди, посаджені на трони в обох цих країнах, а також деякі рухи, пов’язані з інтересами невірних, віднесли ці болючі події до національних інтересів та намагаються спровокувати військові дії та образи між мусульманами обох країн!

Хізб ут-Тахрір бажає у контексті інцидентів розкрити події, що відбуваються, у декількох пунктах для того, щоб визначити їх реальність та пояснити плани США та їх агентів із числа правителів Афганістану та Пакистану:

1. План Америки у цьому регіоні полягає у тому, щоб створити баланс сил між Китаєм та Індією, а це можливо лише тоді, коли погляди Пакистану будуть прибрані з індійського кордону та перенаправлені на племінні регіони Пакистану, що, у свою чергу, може бути досягнуто лише розпаленням протиріч та ворожнечі між пакистанським та афганським народами. Останні події, які відбулись на кордоні між цими двома країнами у Торкхема, є одним із таких прикладів. Істина полягає у тому, що армії обох боків відкрили вогонь один одному у відповідь на накази своїх правителів Ашрафа Гані та Наваза Шаріфа, які віддали їх для втілення стратегічних інтересів США у регіоні.

2. Описувані події відбулися у той час, коли маріонетковий уряд Афганістану , утворений Джоном Керрі, не змогло встановити економічну та політичну стабільність у країні, що привело до реального розчарування населення. Втрата спокою у країні та відсутність стабільності від півдня до півночі привели до того, що люди стали боятися пересуватись по дорогам, а також між містами. Випадки викрадення людей на дорогах лише підтверджують те, наскільки серйозною є ситуація у сфері безпеки, що призвело до народного обурення урядом. На тлі цього факту уряд Афганістану звичайно ж почав використовувати події у Торкхемі, щоб хоч якось повернути собі легітимність.

Уряд Афганістану використовує патріотичні почуття в армії та штовхає її на війну проти мусульман.

Будь-яка розумна людина знає, що війна між мусульманами впродовж кордонів, накреслених ним невірними, – це є підштовхування грі агентурних правителів цих двох країн, мета яких складається у забезпеченні втілення інтересів США у регіоні, і зрозуміло, що сини мусульман будуть принесені в жертву жорстокій стратегії Америки та и правителів -тиранів.

Два народи, пакистанці та афганці, є частиною великої Ісламської Умми, у них – одна акъида. Ці два народи протягом своєї історії знають, хто їх істинний ворог: невірні. Ці народи встали проти свого ворога з усією стійкістю та сміливістю, що виразилось у джихаді проти СРСР, який ми бачили раніше. Тоді пакистанський народ встав на сторону свого братського афганського народу та приютив у своїх домах біженців. І навіть по сьогоднішній день пакистанський народ вітає афганців на своїй землі, надаючи їм свої лікарні. У Пакистані було прийнято 3 млн. афганців! Тим не менш, протягом останніх років саме тиранічні правителі Пакистану діють проти афганців, а тому треба розділяти між народом Пакистану та його тиранічними правителями так само, як і між муджахідами Афганістану та тиранічними афганськими правителями.

Хізб ут-Тахрір бачить, що перестрілки між солдатами Афганістану та Пакистану є іще одним видом виснаження, скерованого на послаблення сил мусульман.

Бої, що відбуваються між мусульманами Афганістану та Пакистану, є однозначно гріховними, а тому необхідно спитати їх взагалі про ті цілі, заради яких вони вмирають.

Усі щирі солдати в озброєних силах цих країн та усі політики, які щиро ставляться до релігії Аллаха, повинні взяти ініціативу на себе для того, щоб погасити ворожість та напруженість між двома країнами та зірвати змови невірних та їх маріонеткових правителів у цих країнах. Також вони повинні об’єднати свої людські та матеріальні сили під одним політичним керівництвом, тому що зі стратегічної точки зору лише об’єднання людських та матеріальних сил цих двох країн у затишку правління системи Халіфату за методом пророцтва збере в собі сили, достатні для того, щоб покінчити з політикою колонізаторів у цьому регіоні.

Ми не повинні забувати про застереження Пророка ﷺ на адресу мусульман про те, щоб вони не вбивали один одного. Сказав Посланець Аллаха ﷺ у хадісі, який передав Бухарі:

لاَ تَرْجِعُوا بَعْدِي كُفَّارًا، يَضْرِبُ بَعْضُكُمْ رِقَابَ بَعْضٍ

«Не ставайте після мене невірними, що рублять один одному голови».

Хізб ут-Тахрір Афганістан
15 Рамадану 1437 р.х.
20.06.2016 р.

Головне меню