Америка використовує Афганістан як військовий проект, переслідуючи свої стратегічні інтереси

Афганістан
Друкарня

О п’ятниці 10 лютого 2017 р. через варварський наліт американських та натовських сил на місто Сангін у провінції Гільменд, Афганістан, 15 членів однієї родини та п’ять членів іншої, а також декілька представників общини, включаючи жінок, дітей та старих, були вбиті як мученики.

Це відбувається на тлі переговорів президента Афганістану Ашрафа Гані з Дональдом Трампом про нарощування військового контингенту, яким вторить командуючий колоніальними військами генерал Джон Ніколсон, який вимагав на засіданні Конгресу США відправки більшої кількості військ до Афганістану.

Америка не вдовольняється своїм поточним варварством, а намагається його збільшити та продовжити. Під час сесії військового комітету Конгресу під керівництвом Джона Маккейна, яка відбувалась у форматі «питання-відповідь», генералу Ніколсону було задане питання: «У цілому, на вашу думку, ми у справжні час перемагаємо в Афганістані?». Він відповів: «Ми перебуваємо у тупиковій ситуації. Військові дії супроводжуються серйозними втратами з боку афганських сил, і уряд контролює лише дві третини країни. Зусилля уряду Афганістану, скеровані на те, щоб посадити талібів за стіл переговорів, не принесли ніяких плодів, і, ймовірно, уряд не може самостійно контролювати ситуацію». Далі він продовжив: «Пакистан, Іран та Росія намагаються підтримувати талібів та забезпечити їх законність, у той же час намагаючись послабити роль центральної влади». Таким чином, усе це свідчить про становлення Афганістану «гарячою точкою» у боротьбі Америки та конкуруючих держав-колонізаторів у регіоні.

Хізб ут-Тахрір в Афганістані знов заявляє, що єдиний шлях зруйнувати регіональну політику США та Заходу, колонізацію та окупацію ними мусульманських земель,а також покласти край засобам цієї політики, таким як військові проекти та проксі-війни, є об’єднання зусиль по усуненню маріонеткових правителів, позбавлення від диктатур та розрив стосунків з колоніальними державами.

Окрім того, мусульмани повинні міцно триматись за вервь Аллаха ﷻ, що включає до себе Коран, Сунну Пророка ﷺ, одностайну згоду його сподвижників (іджма ус-сахаба) та аналогію (кіяс). Таким чином, енергія та завзяття Ісламської Умми повинні бути скеровані на відновлення Халіфату за методом пророцтва — системи, яка буде захищати життя, честь та землі Умми. Як сказав Пророк Мухаммад ﷺ:

«Імам — це щит, за яким б’ються та яким захищаються» (передав Муслім).

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Афганістан
Неділя, 15 Джумада аль-уля 1438р.х.
12.02.2017 р.

Головне меню