Зубожіння, безробіття, підвищення цін та інше є результатом невірної демократичної системи. Халіфат є єдиним рішенням

Бангладеш
Друкарня

Члени Хізб-ут-Тахрір привселюдно виступили після п’ятничної молитви у різних мечетях Даки, Читтагонгу та Силхету. У своїх промовах вони зазначили, що зубожіння, безробіття , підвищення цін, брак електроенергії та інше є результатами невірної демократичної системи, і Халіфат є єдиним рішенням.

Ті, хто виступали, заявили, що які б причини цих проблем не називалися правителями із Awami-BNP, такі як «у країні недостатньо  багатства» або «ціни збільшилися на міжнародному ринку», або «треба звинуватити колишні уряди», усе це є нічим іншим як брехнею та хитрістю. Фундаментальна основа демократії є істинною причиною багатьох проблем, із якими зіткнулася країна.

 

У демократичній системі влада та могутність скупчені у руках малої кількості еліти , яка видає закони згідно до власних інтересів, і ця еліта править країною так, як їй заманеться. Правителі у демократичній системі не несуть жодної відповідальності за людей. Їх єдина зацікавленість - це зміцнення своїх позицій при владі та наповнення власних гаманців шляхом доведення до зубожіння народу. На додаток до цього, коли правителі отримують абсолютну владу, тоді їх підзвітність дорівнює нулю.

Лише система правління Халіфату може вирішити проблеми країни, тому що вона є системою від Аллаха ﷻ, нашого Господа і Творця. У цій системі Халіф не має права видавати від себе закони, таким чином, він не має свободу дій, щоб бути деспотичним або правити так, як йому заманеться. Халіф править людьми, боячись Аллаха та відчуваючи відповідальність перед людьми. Він зобов’язаний задовольняти основні потреби людей та забезпечувати можливість втамовувати другорядні потреби. Халіф також зобов’язаний звітувати за свої дії перед усіма громадянам країни, незалежно від того, мусульмани це чи немусульмани. Воістину, тільки у Халіфаті буде покінчено з зубожінням, а без нього воно лютуватиме над населенням десятиріччями. Аллах ﷻ каже:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى (طه: 124)

«А хто відійде від згадки про Мене, у того, воістину, буде тісне життя! І у день воскресіння ми зберемо його сліпим».(20:124). 

Информаційний офіс
Вілаят Бангладеш
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір в Бангладеш
№ : 1432-07/02
8 раджаба, 1432 хиджрій
10-06-2011

Головне меню