Продовжуються звірські катування членів Хізб-ут-Тахрір урядом Бангладеш

Бангладеш
Друкарня

Хізб-ут-Тахрір звертає увагу усіх організацій по захисту прав людини всередині Бангладеш та за кордоном на продовження звірських катувань членів та активістів партії урядом Бангладеш.

А також звертається до усіх відповідальних осіб та активістів правозахисного суспільства та до громадянського суспільства, якщо вони насправді піклуються про права людини, розглянути дії уряду Бангладеш та надати на нього тиск з тим, щоб він негайно відмовився від будь-яких видів катувань.

 

Перелік подій та фактів:

1.Теперішній уряд Бангладеш почав практикувати насилля по відношенню до Хізб-ут-Тахрір з лютого 2009, коли партія викрила зрадництво Шейх Хасіни та її уряду у вбивстві офіцерів ісламської партії Бангладеш. Члени та активісти партії регулярно підпадають під арешти. По сьогоднішній день сотні членів та активістів партії, включаючи офіційного представника Мухіуддін Ахмеда, заарештовані по сфабрикованим справам. Їх не відпускають під заставу, не дивлячись на те, що на це є усі причини. Більше того, будь-який активіст або член партії обов’язково тримається під вартою без будь-якої причини, мабуть тільки для того, щоб піддавати його тортурам.

2. У повній відповідності до своєї  репутації поліція Бангладеш (RAB) та Спеціальна комісія по допитам (TFI) коять над членами та активістами Хізб-ут-Тахрір нелюдські тортури, використовуючи найжорстокіші методи, сюди входять побиття електричним струмом геніталій, тримання на довгий час у льоді, зав’язування очей, роздягання донага, підвішування головою донизу, численне побиття та інше.

3.На продовження своєї репресивної політики проти членів Хізб-ут-Тахрір уряд наказав поліції почати жорстоку атаку 13 серпня 2011 року, коли партія проводила захід у Муктангоні (Дакка). Поліція скоїла побиття та нанесла тяжкі тілесні ушкодження багатьом членам та активістам партії у такій мірі ,що вони вимушені були звернутися за медичною допомогою до лікарень. Поліція також заарештувала 16 членів та активістів партії, які приймали участь у заході. Вони були взяті під варту на різні строки. Протягом цього часу вони піддаються безжальним тортурам подібно до того, як це мало місце у попередніх випадках:

Їх піддавали дії електричного струму у районі статевих органів.

Їх роздягали донага та занурювали у лід.

Їм зав’язували очі, наносили численні удари, підвішували головою донизу

Їх примушували стояти на ногах без перерви та позбавляли нічного сну

Імена жертв,що підпали під тортури .

1.Шафаєт Уллах, 17 років

2.Асіф Рахман, 18 років

3.Съєд Абдуллах, 19 років

4.Моніруль Іслям Піяс, 20 років

5.Джаміруль Рахман, 20 років

6.Саббір Ахмєд, 21 рік

7.Раді Шафік, 22 роки

8.Мохаммад Файсал, 22 роки

9.Ашікур Рахман, 22 роки

10.Сідуль Іслам, 22 роки

11.Ахмед Нізам, 23 роки

12.Шаха Удін, 27 років

13.Шаріф Шах Мірадж,  27 років

14.Джахідуль Іслам, 29 років

15.Хабібур Рахман, 35 років

16.Джахід  Удін, 42 роки    

Хізб-ут-Тахрір закликає правозахисні організації та громадянські організації, а також щирих індивідів з числа правозахисного та громадянського суспільства, якщо вони насправді піклуються про права людини, виконати свій обов’язок по захисту усіх в’язнів совісті у вигляді вимоги до уряду Бангладеш негайно припинити коїти тортури над членами та активістами Хізб-ут-Тахрір.

Хізб ут-Тахрір

Вілаят Бангладеш.

Хизб ут-Тахрір в Бангладеш

№ : Hr/140911

16 шавваля, 1432 Хиджрій

14-09-2011

Головне меню