О мусульмани! Єдиний шлях захисту мусульман рохінджа – це військова мобілізація сил на джихад по звільненню Аракану під головуванням праведного халіфа!

Бангладеш
Друкарня

Режим в М’янмі вбиває, калічить, спалює та ґвалтує мусульман рохінджа, а режим Хасіни у Бангладеш бере співучасть разом з ним у цьому жахливому масовому вбивстві. І як може бути інакше,адже саме уряд Хасіни заборонив допомагати біженця народу рохінджа та відмовився надавати їм притулок, кинувши їх напризволяще, забувши про наказ Всевишнього Аллаха:

وَإِنْ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمْ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

У своє виправдання режим Хасіни стверджує, що таким злочинним ставлення до мусульманам рохінджа він захищає національну безпеку від цих знедолених пригноблених людей. Про яку націю говорить цей режим, яку безпеку він захищає?! Невже він не чув, що Посланець Аллаха ﷺ говорив:

«Мусульмани – одна нація у захисті від гніту людей»?!

Не секрет, що концепція національної держави є безбожною концепцією у силу того, що Іслам забороняє націоналізм. В Ісламі нема такого розуміння, що мусульмани розділені на національні або етнічні основи, де кожна частина їх має власну державу. Одна держава – бангладешцям, інша – пакистанцям, третя – сирійцям, четверта – йорданцям і так далі! Навпаки, мусульмани – одна Умма (нація), їх країни є землями однієї Умми, їх війна та мир – це війна та мир усіх мусульман. Таким чином, коли мусульмани в Афганістані наражаються на агресію з боку противника, мусульмани у Пакистані повинні піднятися на їх захист. Аналогічним чином, якщо мусульмани в Аракані страждають від безчинства та жахливої агресії з боку ворогів, то мусульмани Бангладеш повинні допомогти їм.

Тим не менш, режим нахабно стверджує, що «захищає національну безпеку», щоб ввести людей в оману. Іще нещодавно Шейх Хасіна заявила про свою підтримку Індії проти Пакистану у питанні про Кашмір. Де тоді був пресловутий «захист національної безпеки и»? Істина полягає у тому, що режим Хасині відчуває ворожість до Ісламу та мусульманам. Як Шейх Хасіна, так та і її режим, ведуть боротьбу з та мусульманами всередині країни. І тому нема нічого дивного у тому, що Хасіна віддає мусульман рохінджа у руки їх лютого ворога.

О мусульмани!

Для того, щоб захистити наших братів рохінджа, необхідно мобілізувати озброєні сили Бангладеш на священну війну під головуванням праведного халіфа, який звільнить Аракан від військового режиму М’янми, буддійських монахів та розбійників. Звернення до сьогоднішнього правлячого режиму за допомогою та порятунком обернуться лише у шкоду собі. Замість того, щоб звертатись до них, або до Організації Об’єднаних Націй, або до міжнародної спільноти, вам необхідно звернутись до військовослужбовців вищого рангу з тим, щоб скинули цю систему та передали владу Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату за методом пророцтва. Саме з цією вимогою ви повинні виходити на ходи та говорити про це на загальних та приватних зборах. Вам варто адресувати своє звернення військовим мужам нашого народу, а не уряду. Необхідно вкрай ясно довести до генералів своє звернення. Вам варто чітко викласти свою вимогу тим генералам, яких ви знаєте у колі своїх родин, родичів та друзів. Зустрічайтесь з ними та спонукайте їх до виконання ними свого обов’язку у встановленні Халіфату за методом пророцтва. Лише так можна корінним чином вирішити цю проблему. Лише це є постійним та ефективним рішенням. Усе інше лише продовжить замахування та гніт агресорів над пригнобленими мусульманами, а уряд як і раніше буде поводити себе мов сліпий та глухонімий, кидаючи пригноблених мусульман напризволяще у розпорядженні беззаконників. І як і колись ситуація залишиться такою, якою ми спостерігаємо її сьогодні. Пророк ﷺ сказав:

«Імам – це щит, за яким б’ються і яким захищаються» («Сахіх» Мусліма).

Держава Халіфат за методом пророцтва – це єдина держава, яка захищала честь та гідність мусульман. Історія цього регіону – тому свідчення. У 711 році група мусульманських торговців, як пропливали Індійський океан у берегів Сінду, потрапила у засідку піратських кораблів, які пограбували майно мусульман, а їх самих взяли у полон. І коли ця новина дійшла до столиці Халіфату, халіф Валід ібн Абдуль-Малік доручив Худжаджу ібн Юсуфу вимагати компенсацію від правителя Сінда та порятувати мусульман,а також послав військо на чолі з одним із синів Умми – молодим генералом Мухаммадом ібн Касімом. І коли війська Халіфату підійшли до Дебала – міста, яке ймовірно знаходилось поблизу міста Карачі, – командуючий військом Мухаммад ібн Касім довів до відома шаха Раджа Дахіра свої вимоги, проте останній відмовився виконувати вимоги Мухаммада. І тоді мусульманські війська вступили у бій з язичниками, отримали перемогу і взяли шаха у полон, завоювавши його володіння. Дана подія стала початком завоювання Індії. І наскільки дана історична подія далека від сьогоднішнього положення режиму Хасіни, який штовхає мусульман у море, щоб вони загинули!

О щирі генерали в озброєних силах Бангладеш!

Від Муджахіда, від Ібн Аббаса, нехай буде задоволений ними Аллах, передається, що Посланець Аллаха ﷺ звернув свій погляд на Каабу та сказав:

«Вітаю тебе!О яка велична ти і якою великою є твоя святість. Але недоторканість віруючого більш велика перед Аллахом, аніж святість твоя» (аль-Байхакый).

Захищати недоторканість, життя та майно мусульман є вашим прямим обов’язком. Так скиньте ж цей режим і передайте нам владу шляхом принесення присяги нашому аміру – видатному ісламському вченому Аті ібн Халілю Абу ар-Рашті – з тим, щоб він очолив вас на полях джихаду, прагнучи утвердити істину та правосуддя, і звільнив ваших братів та сестер. Невже ви не чуєте поклик ваших братів та сестер?! Невже ви не бачили, як проливається кров ваших братів-рохінджа та як рушать їх будинки? Невже ви не відчуваєте їх біль та страждання? Невже вас не терзають докори віри та братської любові у відношенні них? Ми впевнені, що ви любите своїх братів та розділяєте їх біль, що ви бачите їх нещастя та чуєте їх крики, і тому говоримо вам: «Не зраджуйте себе, не обманюйте себе брехливими виправданнями, як, наприклад, що ви вірні конституції та виконуєте накази уряду! Дана конституція не заслуговує того паперу, на якому вона написана,не кажучи вже про те, що сам уряд не керується нею. Позбавте себе від кайданів режиму, який відправляє вас на так звані «миротворчі задачі ООН» у далекі країни і не піклується про захист ваших братів та сестер по спорідненості та по вірі. Не бійтесь заради Всевишнього усіляких докорів, уповайте на Всемогутнього Аллаха. І тоді ви удостоїтеся величі цього світу та слави світу вічного». Всевишній Аллах говорить:

وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا

«Тому, хто уповає на Аллаха, досить Його. Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі»(65:03).

О Аллах, обдаруй цю Умму істинними мужами у лавах щирих генералів цієї країни, які прислухаються до нашого заклику і дадуть відповідь на нього, щоб ми разом звільнили наших братів та сестер від ярма наших ворогів та позбулися диктатора Хасіни, амін!


Хізб ут-Тахрір Бангладеш
29 Сафара 1438 року
29.11.2016

Головне меню