Заява Хізб-ут-Тахрір в Індонезії «Надходження до прилавків молока, враженого бактерією SAKAZAKII»

Індонезія
Друкарня

Цього тижня індонезійське суспільство,зокрема матері дітей, були шоковані новиною про надходження у споживання молока, враженого бактерією Enterobacter Sakazakii.

Люди вкрай занепокоєні харчуванням, яке отримують їх діти, та стандартами, що регулюють продукти споживання. Більш того, Міністерство охорони здоров´я не виконало свою обіцянку офіційно повідомити назви фірм, молоко яких містило ці бактерії.

 

Надходження до прилавків продуктів харчування, що містять бактерії та небезпечні складники,такі як меланін, не є новим для Індонезії. Випадок з молоком,що заражене Sakazakii, є показником того, що загроза небезпечних продуктів харчування, що надходять до прилавків, не лише досягла неприйнятного рівня, але є більш глобальною ніж здається. З кожним днем все більше видів продуктів харчування у крамницях визнаються небезпечними для здоров´я.

Зростаюче занепокоєння населення,зокрема матерів, має підґрунтя,враховуючи те,що для фірм захист споживачів знаходиться на другому місці після фінансового прибутку. Цей випадок ясно показує нам, що ті заходи, що вжиті урядом задля забезпечення безпечного харчування для народ, далекі від того, щоб вважатися достатніми. Люди бачать, що Міністерство оборони здоров´я та Агентство з моніторінгу продуктів харчування та ліків(ВРОМ) звичайно реагують на такі випадки реакційно, вибірково, без всеохоплюючого та профілактичного підходу задля запобігання подібних побоювань. Якщо це становище триватиме і надалі, велика кількість людей буде у небезпеці, і наступне покоління буде протягом тривалого часу страждати від проблеми браку здоров´я через харчування, яке вони приймали.

У відповідь на ситуацію, яка склалася, Хізб-ут-Тахрір в Індонезії заявляє:

1.Уряд повинен взяти на себе повну відповідальність за забезпечення потреб суспільства, у тому числі і продуктів харчування та напої. Наглядові служби повинні забезпечити стандарти для продуктів харчування, які будуть безпечними для здоров´я. Повинні бути вжиті систематичні зусилля задля викорінення будь-якої загрози здоров´ю та будь-яких домішків до продуктів харчування, які надходять до прилавків. Урядові заклади повинні діяти щиро та оперативно у справі забезпечення відповідних гарантій задля усунення будь-яких сумнівів у споживачів. Згадайте, Пророк (с.а.в.) сказав: «Імам –це пастух. І його спитають за людей, якими він керував».

2.Мусульмани повинні утримувати себе та суспільство здоровими, та повинні вимагати звіт в уряду за недостатні зусилля в охороні суспільства від загроз. Варто відзначити нездатність керуватись Ісламом у турботах щодо справ Умми.

3.Єдиною системою, і це доведено історією, яка здатна забезпечити потреби людей,є держава Ісламський Халіфат. Ми повинні боротися за відновлення ісламського правління у вигляді інститутів Ісламського Халіфату.

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії.

Інформаційний офіс

Хизб ут-Тахрір

в Індонезії

№: 18/PN/02/11    

Джакарта,  

10 рабі уль-авваля 1432 г.х.

13 Лютого 2011

Головне меню