Заява Хізб-ут-Тахрір в Індонезії

Індонезія
Друкарня

Ахмадія робить зіткнення у Cikeusik, Pandeglang

6 лютого о неділі вранці біло повідомлено щодо зіткнень поміж членами Джемаат Ахмадія та жителями місцевості kampong Pendeuy,району Umbulan, село Cikeusik, Pandeglang в провінції Banten.В наслідок цього 8 осіб було поранено, три з них згодом померли. Зіткнення поміж членами Джемаат Ахмадія та громадянами відбуваються не уперше. До цього подібні зіткнення відбулися у Ciampea, а згодом у селі  Manis Lor, Kuningan, и останнього разу 29 січня також у Макассарі.

 

Зіткнення у Cikeusik та ті, що мали місце раніше були спровоковані тим, що Джемаат Ахмадія не був обачним при проведенні своїх заходів, як про це говориться у декреті міністра релігійних справ,генпрокурора та міністра внутрішніх справ №199 від 2008р. Рішення попереджає послідовників та членів Ахмадії та дає їм інструкції припинити розповсюдження трактувань та проведення заходів, які відхиляються від загальних постулатів ісламського вчення, зокрема припинити розповсюдження догми щодо наявності пророка після Пророка Мухаммада (с.а.в).

Вірним є те, що кожна з цих зустрічей викликає емоції та розлюченість людей навколо. Але емоції та розлюченість людей зрозумілі, враховуючи те,що Джемаат Ахмадія принижує гідність Пророка Мухаммада та святість Корану, які підривають довіру до книги ахмадітів Тазкірах.

А головною причиною зіткнень була нерішучість уряду в особі  президента Сусіло Бамбанг Юдойоно, який і досі не прийняв рішення про заборону або розпуск спільноти Ахмадія, у той час як необхідна легальна основа для цього є у повному обсязі: дві фетви Ради Вчених, результати дослідження  ‘Bakorpakem’, спільний декрет 3-х міністрів та вимоги ісламських організацій. Невизначеність у цьому розв´язує руки організації Ахмадія та призводитьдо суперечок з мусульманами у багатьох місцях.

У зв´язку з вищеназваним Хізб-ут-Тахрір в Індонезії заявляє:

1. Ми виражаємо співчуття у зв’язку із зіткненнями поміж членами Ахмадія та місцевими жителями. Цього зіткнення не відбулося б, якщо б уряд був твердим по відношенню до існуванню Ахмадії.

2. Уряд, зокрема президент Сусіло Бамбанг Ядой повинен негайно прийняти рішення про розпуск Ахмадії або про визнання руху неісламським. Лише таким рішенням питання Ахмадії може бути вичерпаним,і можна буде запобігти подібним зіткненням надалі. Відстрочка президента у прийнятті рішення породжує конфлікт, бо люди будуть вимушені вживати свої методи у вирішенні проблем из Ахмадією.    

3. Ми закликаємо послідовників Ахмадії негайно повренутися до істинного шляху,облишивши своє вчення, яке очевидно є помилковим та таким, яке вводить в оману. Лише таким чином можна гарантувати мирне співіснування з мусульманами.

Офіційний представник  Хізб ут-Тахрір в Індонезії

Мухаммад Ісмаіл Юсанто

Hp: 0811119796

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню