Заява Хізб-ут-Тахрір в Індонезії на мітингу, який було влаштовано навпроти посольства Узбекистану Репресії карімовського режиму проти членів Хізб-ут-Тахрір в Узбекистані

Індонезія
Друкарня

Карімов практикує нелюдські звірства та варварства протии носіїв ісламського заклику та членів Хізб ут-Тахрір в Узбекистані. Ось деякі з них: 

1. Член Хізбу Олмасов Бахадир з м. Маргілан був кинутий за грати в’язниці Гаравол Базар в Бухарській області. Надзиральники в’язниці піддавали його тортурам, нібито були кровожерливими хижаками з джунглів. Не зважаючи на те, що він стікав кров’ю, вони не доправили його у лікарню,а навпаки перевели його до іншої в’язницю. 

2. Член Хізбу Росєбаев Хакім джан з Андіжанської області перебував у в’язниці Джаслик з 1999 року. У березні цього року він повинен був звільнитись, бо строк його ув’язнення закінчився, але адміністрація в’язниці продовжила його ув’язнення іще на 5 років без будь-якої причини. Його перевели до в’язниці м. Зарафшан.

3. Члену Хізба Мурзаєв Абдул Азіз з Ташкентської області, Чіназського району, було оголошено вирок 20 років ув’язнення і він перебував у в’язниці 64/51 м.Касан, Кашкадарьінської області. 7 червня керівництво в’язниці привезло його тіло його родині та наказало поховати його у найкоротший термін, не показуючи його тіла людям. Коли його родина робила поховальне омовіння над ним та огортала його у саван, свідки бачили сліди тортур на його тілі. Його череп був розколотий, очі вийшли з очових впадин, по усій довжині шиї до тильної сторони голови проходив шов, а також був шов від пупка до підборіддя. Відповідальним за ці тортури є голова в’язниці полковник Рахмонов Еркін Мустафа.

4. Узбекистан підсилив тиск не лише на ув’язнених,а також і на їх родичів, також підсилився тиск на родичів тих, кого влада хоче арештувати, але не може знайти їх, бо вони покинули свої домівки, або від’їхали до інших країн. Спецслужби переслідують їх родичів, допитуючи їх, загрожуючи їм та намагаючись примусити до співпраці зі спецслужбами.

Деякі робітники спецслужб визнають, що таке відношення наказано їм вищим керівництвом країни, зокрема президентом Карімовим.
Це є деякими прикладами репресій, які практикує Карімов проти хлопців Хізб-утТахрір зокрема, а також є багато інших прикладів репресій проти усіх тих, хто веде заклик до Ісламу, навіть, якщо вони не мають жодного стосунку до Хізб-ут-Тахрір.

У зв’язку з цим звірячим відношенням  Хізб-ут-Тахрір в Індонезії провів мітинг напроти посольства Узбекистану у Джакарті. На мітингу було заявлено:

1.Вимагаємо від режиму Узбекистану припинити несправедливість та жорстокість. Члени ХТ та інші ісламські активісти працюють заради добра та закликають людей до шляху Аллаха ﷻ. Тому неприпустимим є відноситись до них як до злочинців. Ми нагадуємо йому, що ця жорстокість ніколи не зупинить діяльність Хізб-ут-Тахрір. Рано чи пізно ці несправедливі дії обернуться проти режиму Карімова.

2.Ми нагадуємо мусульманам, що лише Халіфат захистить їх кров, честь та багатства, де б вони не були. Фактично, ісламська Умма ніколи не відчувала себе у безпеці з того часу, коли над нею почали керувати світською системою. Кров, багатства та честь увесь час під загрозою. Права людини та демократія є порочними та словоблудними слоганами, коли вони застосовуються до ісламської Умми. Отож, давайте докладати зусиль у боротьбі по встановленню Халіфату. Тому що Халіфат є єдиним інститутом, який здатний захистити Ісламську Умму.

3.Давайте помолимось за наших братів та сестер, усіх, хто закликає до Ісламу, зокрема за членів Хізб-ут-Тахрір в Узбекистані, щоб вони завжди знаходились під захистом Аллаха ﷻ. Хай Аллах ﷻ надасть їм терплячості та наставління.  

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Мухаммад Ісмаіл Юсанто
Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір в Індонезії
NO: 204
7 липня 2011
5 ша'бана 1432 г.х.

Головне меню