Заява Хізб-ут-Тахрір в Індонезії відносно візиту держсекретаря США Хіларі Клінтон

Індонезія
Друкарня

Держсекретар США Хіларі Клінтон прибула до Індонезії 21 липня після завершення свого дводенного візиту до Індії. Вона прийме участь у зустрічі міністрів країн, що входять до організації ASEAN, яка буде проведена у Балі 22 липня.

Вона планує зустрітися з міністрами іноземних справ у розпал саміту Східної Азії для організації першої участі Барака Обами на 18 саміті країн ASEAN, який буде проводитися  у наступному листопаді. Під час свого візиту до Індонезії вона буде проводити зустріч на рівні Ініціативи «США- Нижній Меконг» - асамблея міністрів іноземних справ Комбоджи, Лаосу, Таїланду та В’єтнаму. Вона також буде проводити трибічну зустріч з Південною Кореєю та Японією. 23 липня Хіларі Клінтон буде очолювати делегацію США на 18 регіональному форумі ASEAN, на якому будуть обговорюватися питання регіональної безпеки та буде виступати з промовою на першій зустрічі регіональних компаній. А наступного дня голова американської дипломатії буде зустрічатися з Марті Наталегавою, міністром іноземних справ Індонезії для обговорення двобічних,регіональних та масштабних питань.

 

Офіційно заявлено, що візит Клінтон вказує на постійну тенденцію збільшення стратегічного входження США в Індонезію та ASEAN.

У світлі вищевикладеного Хізб-ут-Тахрір в Індонезії заявляє:

1.Необхідно відмовитися від візиту Клінтон до Індонезії. Тому що  метою кожної дії дипломатів США у будь якій країні – в Індонезії чи в іншій країні ASEAN є посилити домінування США як імперіаліста  у регіонах Південно-східної та Східної Азії, а ці регіони є стратегічними для політичних, економічних та військових інтересів США.

2.Ми закликаємо офіційних осіб уряду та весь народ Індонезії відкинути делегацію США тому, що США є дійсним імперіалістом, який колонізував багато ісламських країн, такі як Ірак, Афганістан, Лівія та ін. У іншому разі офіційні особи стануть рабами цієї імперіалістичної країни та дозволять зробити з Індонезії колонію США. А це є дійсною загрозою суверенітету та незалежності Індонезії.

3.Ми спонукаємо весь народ Індонезії працювати разом для встановлення Ісламського Халіфату. Тільки Халіфат може позбавити Індонезію від дійсного політичного, економічного, та військового домінування імперіалістичної Америки.

Офиційний представник

Хізб ут-Тахрір в Індонезії

Мухаммад Исмаїл Юсанто

Інформаційний офіс

Хизб ут-Тахрір в Індонезії

№: 206

22 Липня 2011

Міляді 20 Ша'бана 1432 Хиджрій

Головне меню