Форум 2012 мусульманських бізнесменів (MEF 2012)

Індонезія
Друкарня

Хізб-ут-Тахрір в Індонезії влаштував форум мусульманських бізнесменів о четверга 26 січня у будівлі SMESCO, Джакарта.

У форумі взяло участь більше ніж 1500 бізнесменів – мусульман з різних частин Індонезії. Серед них були не лише бізнесмени-чоловіки, але і бізнесмени-жінки. Форум розпочав роботу о 9:30 та закінчився о 18:00 та був осяяний у місцевих та національних ЗМІ, а також велася онлайн-трансляція форуму на сайті  www.hizbut-tahrir.or.id.

 

Виступаючи перед бізнесменами, Херу Бінаван (організатор заходу) відзначив, що робота над встановленням шаріату та відновленням Халіфату є обов’язком кожного мусульманина, включаючи і бізнесменів. Він сказав, що форум влаштований не для того, щоб поговорити про бізнес, а для того, щоб говорити про те, що є важливішим за бізнес, а саме: робота по відновленню ісламського Халіфату.

Доктор Дві Кондро, експерт з економіки, член Хізб-ут-Тахрір в Індонезії, розтлумачив процес капіталістичного домінування у колонізації ісламського світу, включаючи Індонезію. Колабораціонізм правителів-маріонеток з капіталістами поставили Індонезію, найбільшу мусульманську країну, на межу коллапсу. Зокрема, капіталістична політика поставила бізнесменів-мусульман у такий стан, коли важко вести бізнес у межах ісламського законодавства. Відсоткова банківська система втягує їх до ріба (лихварство), яке заборонено в ісламському законодавстві. Внаслідок не узаконених в Ісламі операцій та лихварства бізнесмени їдять харам та віддаляються від благословення Аллаха ﷻ

У своїй промові після перерви, офіційний представник Хізб-ут-Тахрір і Індонезії, Ісмаіл Юсанто, закликав мусульманських бізнесменів піти за прикладом Абдуррахмана ібн Ауфа, який присвятив своє багатство та своє життя величі Ісламу. Він запевнив аудиторію у тому, що нема іншого шляху для порятунку Індонезії та усіх мусульманських країн від руйнування, яке породжене капіталістичним домінуванням, окрім як ісламського законодавства, яке втілюється під прилистком ісламського Халіфату.

На завершення програми 12 бізнесменів піднялися на сцену, щоб зачитати остаточну резолюцію-угоду. Від імені усіх присутніх вони підписали угоду, у якій зобов’язуються вести бізнес та усі свої повсякденні справи,ґрунтуючись на шаріаті та приєднатися до Хізб-ут-Тахрір у справі по відновленню ісламського Халіфату.  

23 рабi уль-авваль 1433 г.х.
15.02.2012

 

Головне меню