Хізб-ут-Тахрір в Індонезії проводить мітинг навпроти посольства Бангладеш

Індонезія
Друкарня

Хізб-ут-Тахрір в Індонезії проводить мітинг навпроти посольства Бангладеш, протестуючи проти жорстокості,яку практикує уряд Бангладеш по відношенню до членів Хізб-ут-Тахрір.

Джакарта, 20 вересня 2011 р. Хізб-ут-Тахрір в Індонезії відправив делегацію до посольства Бангладеш з вимогою припинити жорстокі  катування членів Хізбу у Бангладеш та будь-які види тортур у в’язницях. Хізб-ут-Тахрір висунув вимогу до режиму Бангладеш негайно звільнити своїх членів. Делегація була прийнята послом Гуламом Мухаммадом та його першим заступником Аніс Хуком. Мала місце серйозна дискусія поміж послом та офіційним представником Хізб-ут-Тахрір в Індонезії Ісмаілом Юсанто. Нижче подається частина цієї дискусії.

Посол: Ласкаво просимо

Ісмаіл Юсанто: Дякую, що прийняли нас. Ми хочемо дізнатися, чому ваш уряд арештовує членів Хізб-ут-Тахрір у Бангладеш. У чому причина цього? Я заявляю вам, що Хізб-ут-Тахрір у Багладеш та в Індонезії ідентичні. Ми працюємо на благо Умми. Ми ведемо інтелектуальний заклик, ми критикуємо уряд, навчаємо людей ісламській просвіті та закликаємо їх втілювати шаріат та встановити Халіфат мирним шляхом без використання насильства. Але чому уряд Хасіни поводиться з членами Хізбу немов зі злочинцями? Чому?

Посол: Бангладеш – демократична країна, яка поважає свободу самовираження та головування закону. Цього не може бути!

Ісмаіл Юсанто: Але те, що ви говорите, іде всупереч фактичному стану справ. Режим Хасіни заарештував ряд членів Хізб-ут-Тахрір, включаючи офіційного представника партії Мухіддіна Ахмеда, їх заарештували по сфабрикованим справам. Їм відмовлено у звільненні під заставу, незважаючи на те, що для цього є усі підстави. Більше того, будь-який заарештований член або активіст партії утримується під вартою лише для того, щоб його катували. Хіба це є свободою самовираження та повага до головування закону, про яке ви кажете?

Посол: Я наполягаю на тому, що промовив. Бангладеш – демократична країна, яка поважає свободу самовираження та головування закону. Доказом цьому є видання 300 різних журналів у Бангладеш. У нашій країні ніхто не може бути звинуваченим, допоки його вина не буде доведена у суді. Ніхто не буде покараний, якщо він невинний.

Ісмаіл Юсанто: Ви знаєте професора Мухіддіна Ахмеда , офіційного представника Хізб-ут-Тахрір у Бангладеш? Він працює професором в університеті Даккі.

Посол: Так, я його знаю.

Ісмаіл Юсанто: Він утримується у в’язниці протягом тривалого часу без суду. А 13 серпня 16 членів Хізб-ут-Тахрір були заарештовані під час заходу, який проводив Хізб у Даккі.

Посол: Ні, ні, ні. Ми не маємо жодної інформації щодо цього. Я сказав вам: «Бангладеш – демократична країна, яка поважає свободу самовираження та головування закону».

Ісмаіл Юсанто: Будь-ласка,  доведіть це, якщо ви щирі!

Посол
: Досить, досить. Я не хочу вести з вами суперечок. Моє завдання – захищати свою країну. Бангладеш – демократична країна та поважає свободу самовираження та головування закону. У мене нема повноважень задовольнити  ваші вимоги. Але я обіцяю, що передам ваш лист президенту. Дякую вам за ваш візит!

Під час дискусії поміж офіційним представником та послом не менше ніж 300 членів Хізб-ут-Тахрір в Індонезії проводили мітинг навпроти посольства. Вони тримали у руках ісламські прапори та стяги, банери та плакати. На банерах було написано: «Геть, геть репресивний режим! Хай буде,хай буде Праведний Халіфат!», «Звільніть наших братів – хлопців з Хізб-ут-Тахрір», «Будьте терплячими, о, наші брати, Аллах з вами!».  

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
в Індонезії
№  210
24 шавваль 1432р. Хіджрій

Головне меню