Заява Хізб ут-Тахрір в Індонезії: Мітинг на підтримку мусульман Рохін’ї

Індонезія
Друкарня

Згідно з повідомленнями мусульмани Рохін’ї у районі Аракана, М’янма, знову підпали під переслідування. Виходячи з офіційних даних, 67 осіб було вбито під час останніх безладів протягом останніх кількох днів.

О неділі  (27.10.2012р.) AFP повідомило, що офіційний представник уряду у Рохін’ї заявив, що половина тих, хто загинув,  є жінки. За  думкою ООН, останні зіткнення примусили біля 3200 осіб покинути влаштовані ООН табори біженців у Сітуе, столиці Рохін’ї. Також було повідомлено, що 2500 осіб прямують до цих таборів на дану мить.

Після десятиріч дискримінації мусульмани, які живуть у регіоні Рохін’ї (Аракана) з 8 сторіччя, зараз взагалі позбавлені громадянства. Уряд Бірми продовжує жорстко переслідувати  їх, забороняє їм пересування, позбавляє їх прав на володіння землею, освіту та права на користування громадськими благами. Держава примушує їх шукати притулку у різних країнах, таких як Бангладеш, Малайзія та Таїланд. Припускається, що кількість мусульман  Рохін’ї складає більше ніж 500 000 осіб. За думкою UNHCR, більше ніж 1 млн. мусульман Рохін’ї вимушені жити за межами М’янми, але жодна країна не згодна з їх постійним проживанням на своїй території.

На тлі політики у даному питанні очевидно, що уряд М’янми прагне примусити страждати мусульман та здійснює релігійну зачистку мусульман Рохін’ї. Із заяв президента М’янми Тейн Сейна стає зрозумілим, що М’янма примусить мусульман рятуватися втечею «якщо знайдеться третя сторона, яка згодна прийняти їх». Через цього безжального президента, який безпощадний до свого власного народу, у мусульман Рохін’ї усього два шляхи : жити у таборах біженців або бути депортованими з країни.

Безперечно, що ці події наводять смуток. Мусульмани  Рохін’ї є частиною ісламського світу, який нараховує більше ніж півтора млрд. осіб. Як може бути так, що така багата кількість мусульман не здатна захистити своїх братів у мить їх жорсткого переслідування? Де велич та слава цієї Умми? Ця подія поруч із подібними стражданнями, які відчувають мусульмани у Паттані у Південному Таїланді, мусульмани на Південних Філіппінах, в Іраку, Афганістані та Палестині вказує на один факт: мусульмани слабкі та безсильні після падіння у 1924 р. Халіфату – захисника Умми.

У зв’язку з цією подією о середі 31 жовтня 2012р. Хізб ут-Тахрір в Індонезії провів навпроти посольства М’янми у Джакарті мітинг, щоб виразити солідарність з мусульманами Рохін’ї. На мітингу партією було заявлено:

 1. Хізб ут-Тахрір вкрай засуджує насильство, руйнування власності, бійню та вигнання, вчинені по відношенню до мусульман  Рохін’ї в Аракані  буддистськими екстремістами, які підтримуються їх духовенством та урядом Бірми, та розглядає цю подію як варварство. Подібні дії  не можуть бути скоєні ані жодною цивілізованою людиною.

2. Хізб ут-Тахрір вимагає від уряду М’янми негайного припинення цих жорстких дій та відміни політики, скерованої на геноцид мусульман Рохін’ї  у регіоні Аракана. Мусульмани Рохін’ї жили у регіоні  Аракана за кілька століть до появи  М’янми як держави  і, отож, повинні розглядатися  як  законні  жителі цієї території з усіма витікаючими звідти правами.

3. Ми вимагаємо від уряду Індонезії, як країни з найбільшою кількістю мусульманського  населення, вжити ефективних заходів для припинення звірств, так само як забезпечити захист мігрантам із  Рохін’ї , які прибули на територію Індонезії.

4. Ми закликаємо мусульман по усьому світу діяти разом та виразити солідарність з мусульманами Рохін’ї в усіх можливих формах. На додачу до цього, ми  закликаємо людей настирливо працювати рука об руку для втілення у житті Шаріату та системи Халіфат. Лише під прилистком Халіфату півтора  млрд. мусульман  можуть бути сильними та єдиними, таким чином, щоб захист гідності мусульман у різних частинах світу, включаючи мусульман Рохін’ї, міг бути реально досягнутим і можливо було б запобігти подібному насильству у майбутньому, по волі Аллаха. 

Хасбуналлахі ва ніъмал вакіль, ніъмаль мавля ва ніъман насіір.
 
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії Мухаммад Ісмаіл Юсанто.
Інформаційний Офіс
Хізб ут-Тахрір
в Індонезії
№ : 12/10/235
15 Зуль Хиджа 1433 р.х.
31/10/2012

Головне меню