Ласкаво просимо, о Рамадан! Заклик Хізб ут-Тахрір в Індонезії

Індонезія
Друкарня

Індонезія належить Аллаху, так давайте виконувати Його закони!

Ласкаво просимо, о Рамадан! Через кілька днів настане Рамадан 1435 р.х. Місяць добра і благословення, кожна його ніч – краща за тисячу місяців. Рамадан є місяцем, у якому Аллах зробив піст на протязі дню обов’язковим, а вистоювання у молитвах вночі – рекомендованим поклонінням. Той, хто дотримується даного зобов’язання (фард) у Рамадан, то воно прирівнюється до сімдесяти зобов’язань, виконаних в інші місяці, а той, хто робить рекомендовані дії, то вони прирівнюються до степеню обов’язкових (фард), здійснених в інші місяці.

Аллах визначив його початок милістю, його середину – пробаченням, а його кінець – спокутою від страждань Пекла. Хто поститься з вірою і чекає на свою нагороду віл Аллаха, Аллах пробачить його гріхи і звільнить його від вогню. Місяць Рамадан є місяцем покірності й самоконтролю, коли мусульмани утримуються від прийому їжі і від того, що може перервати піст, приймаючи труднощі голоду і спраги у покірності Аллаху Всемогутньому. Таким чином, богобоязливість є метою досягнення у цьому благословенному місяці. Прояв індивідом богобоязливості досягається за допомогою згоди з наказами Аллаха та ухилення від Його заборон, у той час як прояв богобоязливості суспільства досягається шляхом виконання шаріату в усіх аспектах життя у затінку держави Халіфат. Усі благі справи, зроблені мусульманами під час благословенного місяцю Рамадан вважаються незавершеними, якщо вони не ведуть до повного виконання шаріату, тому що саме це є істинним проявом богобоязливості.

З нагоди Рамадану 1435 р.х., Хізб ут-Тахрір Індонезія спрямовує свій заклик:

1- До усіх мусульман Індонезії, щоб вони дотримувалися посту в місяць Рамадан, а також постилися з вірою, прагнучи до нагороди тільки від одного Аллаха, думаючи і згадуючи про виконання мудрості посту. Місяць Рамадан є місяцем джихаду проти положення мусульман, зокрема в Іраку, Афганістані, Сирії, Палестині, Бірмі та інших мусульманських країнах, яке як і раніше є болісним для нас. Це спонукає нас до дотримання постанов шаріату, здійснення приписів добра і заборони зла, а також до роботи з відновлення ісламського образу життя шляхом встановлення ісламського Халіфату. Роблячи таким чином, будуть досягнуті слава Ісламу і мусульман, а також милість Ісламу в обох світах.

2- До уряду Індонезії, щоб вони захищали інтереси народу і вирішували його проблеми, особливо соціальні та економічні, які усе іще важковирішувані, щоб мусульмани мали можливість дотримуватися посту і виконати його найкращим чином, як це приписано. Уряд повинен закрити усі місця скоєння гріху, у тому числі нічні клуби, наявність яких ображає почуття мусульман і викликає обурення. Аналогічно, керівництво країни повинно боротися з усіма гріхами, такими як: крадіжка, перелюбство, несправедливість тощо. Необхідно також припинити бездіяльність і непокору книзі Аллаха і Сунні Його Посланця ﷺ. Усе це повинно робитися не лише у Рамадан, але і в усіх інших місяцях, тому що у відповідності з шаріатом гріхи і місця їх скоєння неприпустимі у мусульманських країнах, особливо в Індонезії, найбільш щільно населеній мусульманами країні.

وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ

«Якщо б жителі селищ увірували і стали богобоязливі, Ми розкрили б перед ними благодать з неба і землі…». [Аль-Араф: 96]
 

Іншааллах.


Мухаммад Ісмаїл Йусанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Hp: 0811119796 Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
22 Шаабан 1435 р.х.
20/06/2014
№ 264

Головне меню