Заява Хізб ут-Тахрір Індонезія: Образа, висловлена в журналі «Джакарта пост»

Індонезія
Друкарня

Минулого тижня журнал «Джакарта пост», що виходить англійською мовою, оприлюднив у розділі «погляди» свого видання за 03/07/2014 карикатуру, яка ображає мусульман.

На малюнку зображено майоріючий високо стяг з написом «Ля ілляха ілля Аллах», під яким намальовано череп, символ піратів, а під стягом зображені люди арабської зовнішності, деяких з яких пересуваються на транспортних засобах важкої артилерії, інші ж проводять страти над людьми за допомогою розстрілу. Картина зображує Іслам як жорстоку релігію, яка поливає кров. Вона виглядала більш образливою через те, що слова «Аллах, Посланець, Мухаммад», були написані на черепі.

Через публікацію даної карикатури у розділі «Погляди», подібно до опису подій або видання статті на першій шпальті, журнал висловлює свою офіційну думку і це явно вказує на те, що він ображає Іслам, кидаючи тінь і нападаючи на нього.

І це не перша образа Ісламу з боку «Джакарта пост». Він оприлюднив подібне у своїх попередніх статтях та новинах, де було безліч повторюваних образ на адресу Ісламу. Отже, публікація даної карикатури не є випадковою, а скоріше висловлює план редакції журналу, який проявляється у ворожості до Ісламу, що притаманно для світських ЗМІ.

Виходячи з цього, Хізб ут-Тахрір Індонезія хоче роз’яснити наступне:

1 - Журнал був агресивно налаштований проти мусульман, особливо це видно після публікації даної карикатури. Неприпустимим є порівняння слів єдинобожжя із зображенням черепу, тим паче якщо на ньому написані такі слова, як «Аллах, Посланець, Мухаммад».

2 - Офіційне вибачення на адресу мусульман і вилучення редакторами з друку карикатури недостатні, отже карикатурист, який намалював дану картину, повинен бути суворо покараний. Якщо факт образи на адресу Пророка ﷺ був підтверджений, тоді людину повинно бути страчено. Виправдання, що це сталося ненавмисно або за недбалістю не приймаються, тим паче якщо має місце явний та неминучий злочин. Джакарта пост повинна припинити свою кампанію образ у відношенні Ісламу.

3 - Ми закликаємо мусульман до серйозної праці заради перемоги, заради встановлення Шаріату Аллаха і встановлення Халіфату. Захист ісламських святинь, гідності, святих місць, а також надійність, безпека та справедливість не можуть бути досягнуті без держави Халіфат.
 

Мухаммад Ісмаїл Йусанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Hp: 0811119796 Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
11 Рамадан 1435 р.х.
09/07/2014
№ 265

Головне меню