Заява Хізб ут-Тахрір Індонезія: «Образа Пророка Мухаммада ﷺ з боку видання "CHARLIE HEBDO"»

Індонезія
Друкарня

У результаті стрілянини в редакції газети «Charlie Hebdo» у Парижі (Франція) загинуло 12 осіб.

Однак сатиричний щотижневик замість того, щоб більше не друкувати образливих карикатур і виказати стриманість, випустив черговий номер з карикатурами величезним накладом – 7 млн. екземплярів. Це спеціальне видання було розпродано на протязі кількох годин.

Редакція газети заявила про навмисну публікацію карикатур, щоб показати всьому світу, що «насилля і тероризм не здатні їх зломити та подавити». Дане рішення отримало підтримку з боку громадськості, зокрема – від низки західних лідерів, які організували масовий мітинг у Парижі, що засудив цей напад, який вони називають варварським.

Образи на адресу Пророка Мухаммада ﷺ, оприлюднені в «Charlie Hebdo», чинилися і раніше деякими західними ЗМІ, наприклад – датською газетою «Jyllan Posten» та іншими. Вони аргументують створення та публікацію карикатур тим, що це є частиною свободи самовираження.

Образи на адресу Пророка Мухаммада ﷺ розкривають для нас два моменти: по-перше, лицемірство Заходу. Якщо вони дійсно дорожать принципами свободи самовиразу, тоді чому мусульманкам у Франції забороняють носити нікаб? Хіба це не є тією самою свободою самовираження? Окрім того, свобода самовираження інтерпретується тільки як свобода ображати Пророка Мухаммада ﷺ. Якщо хтось наважиться образити єврея, він буде звинувачений у антисемітизмі та покараний. По-друге, це свідчить про слабкість мусульманської Умми. Мусульманська Умма, чисельність якої складає 1,6 млрд. осіб, виявилась неспроможною протистояти образам на адресу нашого благородного Пророка ﷺ, у зв’язку з чим і відбуваються неодноразово подібні огидні дії.

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір Індонезія проводить мітинги у низці міст і заявляє наступне:

1. Вимагайте припинення усіх видів образ з боку редакції «Charlie Hebdo» та уряду Франції на адресу Пророка Мухаммада ﷺ, як на сьогоднішній день, так і в майбутньому. Окрім цього, необхідно вимагати вилучення накладу у 7 млн. екземплярів нового видання, у якому були оприлюднені образливі карикатури на Пророка Мухаммада ﷺ.

2. Вимагайте покарання злочинців. Якщо вони є мусульманами, тоді необхідно їх стратити. Якщо ж вони є не мусульманами з числа іудеїв та християн, то їх так само необхідно піддати смертній карі, однак лише у тому випадку, якщо вони не покаються і не приймуть Іслам. Такою є постанова ісламського права, про яку казали імами аш-Шаукані, аш-Шафії та Ханбаль. Передається від аміра аль-мумінін Алі ібн Абу Таліба (р.а.): «Одного разу іудейка лаяла та засуджувала Пророка ﷺ. За це одна людина стала душити її, поки вона не померла, і Посланець Аллаха ﷺ сказав, що не буде сплачено компенсації за її кров» (приводить Абу Дауд).

3. Закликайте всю Ісламську Умму до спільної роботи, щоб захистити честь Пророка Мухаммада ﷺ.

4. Закликайте Ісламську Умму до відмови від неісламської ідеології та понять, як, наприклад, від понять, які стосуються прав людини, секуляризму та лібералізму, у відповідності з якими свобода самовираження є неконтрольованою і тягне за собою такі наслідки, як створення образливих карикатур на адресу Пророка Мухаммада ﷺ. А також закликайте Умму до того, щоб вона наполегливо прагнула до встановлення Халіфату. Саме Халіфат однозначно завершить подібні приниження і захистить честь Ісламу й усієї Умми. Яскравим прикладом для нас є халіф Абдуль Хамід ІІ, який виступив проти Франції та британців, які збиралися прилюдно поставити п’єсу Вольтера, де були наявні образи на адресу Пророка Мухаммада ﷺ. Твердість халіфа у його намірі почати Джихад проти британців зрештою зупинила їх диявольський план, у результаті чого честь Пророка Мухаммада ﷺ була захищена.
 

Мухаммад Ісмаїл Йусанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Індонезія
Hp: 0811119796 Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
01 Раббі ус-сані 1436 р.х.
21/01/2015
№ 270

Головне меню