Звернення до правозахистних організацій та громадянського суспільства Бангладеш

Пакистан
Друкарня

Хізб-ут-Тахрір звертає увагу усіх організацій по захисту прав людини всередині Пакистану та за кордоном на продовження звірських катувань членів та активістів партії урядом Бангладеш.

А також звертається до усіх відповідальних осіб та активістів правозахисного суспільства та до громадянського суспільства, якщо вони насправді піклуються про права людини, розглянути дії уряду Бангладеш та надати на нього тиск з тим, щоб він негайно відмовився від будь-яких видів катувань.

 

Перелік подій та фактів:

Теперішній уряд Бангладеш почав практикувати насилля по відношенню до Хізб-ут-Тахрір з лютого 2009, коли партія викрила зрадництво Шейх Хасіни та її уряду у вбивстві офіцерів ісламської партії Бангладеш. Члени та активісти партії регулярно підпадають під утискання та арешти. По сьогоднішній день сотні членів та активістів партії, включаючи офіційного представника Мухіуддіна Ахмеда, заарештовані по сфабрикованим справам. Їх не відпускають під заставу, не дивлячись на те, що на це є усі причини. Вони підпадають тортури, перебуваючи під арештом сумно звісного підрозділу поліції Бангладеш-Батальйон швидкого реагування  (RAB) та Спеціальної комісії по допитам (TFI).

13 серпня 2011р. уряд Бангладеш наказав поліції розпочати жорстоку атаку, коли партія проводила захід у Муктангоні (Дакка). Поліція скоїла побиття та нанесла тяжкі тілесні ушкодження багатьом членам та активістам партії у такій мірі ,що вони вимушені були звернутися за медичною допомогою до лікарень. Поліція також заарештувала 16 членів та активістів партії, які  приймали участь у заході. Список затриманих наводиться нижче:

Після затримання над ними було скоєно багато тортур. Нижче наведені деякі види нелюдських катувань:

Їх піддавали дії електричного струму у районі статевих органів.

Їх роздягали донага та занурювали у лід.

Їм зав’язували очі, наносили численні удари, підвішували головою донизу

Їх примушували стояти на ногах без перерви та позбавляли нічного сну

Ці дії уряду Бангладеш є антиісламськими, нелюдяними та злочинними. Хізб-ут-Тахрір є щирою та свідомою політичною партією, яка працює над виконанням прагнення жити згідно до ісламської системи. Окрім цього, Хізб-ут-Тахрір працює над викриттям зради правителів мусульман, включаючи правителів Бангладеш,зокрема, стосовно змови Америки та західних країн у їх війні проти Ісламу. Протягом останніх 50-ти років Хізб-ут-Тахрір дотримується ненасильницького політичного методу Пророка (с.а.в) у роботі по встановленню Халіфату. Протягом своєї політичної боротьби Хізб-ут-Тахрір твердо чинив опір жорстокості з боку правителів мусульман. Тривалі строки ув’язнення та мученицька смерть тисячі членів Хізба не примусила Хізб відмовитися від мирної політичної боротьби на користь насильницького протистояння. Ненасильницький метод партії був доведений багатою кількістю міжнародних організацій по захисту прав людини, а також відмічений у доповідях дослідницьких центрів Заходу.

Причиною репресій по відношенню до Хізбу з боку уряду Бангладеш є стояння партії на ісламських позиціях, прихильність до ідеї Халіфату та захист суверенітету Бангалдеш.

Хізб-ут-Тахрір закликає правозахисні організації та громадянські організації, а також щирих індивідів з числа правозахисного та громадянського суспільства, якщо вони насправді піклуються про права людини, виконати свій обов’язок по захисту усіх в’язнів совісті у вигляді вимоги до уряду Бангладеш негайно припинити коїти тортури над членами та активістами Хізб-ут-Тахрір.
.
Шахзад Шайх
Заступник офіційного
представника  Хізб ут-Тахрір
у Пакистані.
7 Зуль-Каада
05.10.2011

Головне меню