Усуньте капіталізм, щоб зміцнити валюту і покласти кінець кричущій інфляції

Пакистан
Друкарня

 Встановлена шаріатом золото-срібна валюта покладе кінець девальвації рупії

Міністр фінансів Пакистану Ішак Дар вводить народ в оману у питанні послаблення рупії, яка котиться до кричущої інфляції у Пакистані. Він стверджує, що причиною цього є спекуляції на ринках, у той час як істинною причиною є сама система капіталізму, виконанням якої займається його уряд.

Подібно до інших валют, долару, фунту і франку, початково рупія також підкріплювалася реальним матеріальним багатством у вигляді дорогоцінного металу. У випадку з доларом це було золото, а у випадку з рупією — срібло. Ця система стабілізувала  цінність валютної одиниці як всередині регіону, так і за його межами у міжнародній торгівлі, наслідком чого було те, що під затінком Ісламу індійський субконтинент був джерелом економічної енергії для всієї світової економіки.

Однак, в силу виконання капіталістичних підходів, таких як відсоткові позики і фондові біржі, попит на валюти перевищив пропозицію золота і срібла. Держави відмовились від стандарту дорогоцінних металів, у результаті чого валюта стала підтримуватися лиш владою держави. Це у свою чергу дозволило друк усе більшої кількості грошей, без повного підкріплення золотом і сріблом, таким чином, що кожна нова банкнота мала меншу вартість у порівнянні з попередньою. А адже гроші використовуються для купівлі товарів і послуг, вони втратили свою цінність, більш того, вони цілком знецінилися. Постійне підвищення цін стало настільки звичним у капіталістичній системі, що інфляція стала повсюдним мірилом швидкості росту цін.

Іслам встановив, щоб валюта держави підкріплювалася дорогоцінним металом, що поклало кінець головній причині інфляції. Посланець Аллаха ﷺ наказав мусульманам карбувати золоті дінари вагою 4,25гр. і срібні дірхами вагою 2,975гр. у якості валюти для держави. Саме тому Халіфат насолоджувався стабільними цінами на протязі більше 1000 років. Найменшим що можуть зробити пан Дар і його когорта — це звільнити дорогу Хізб ут-Тахрір у встановленні ісламського правління. Лише у затінку Халіфату мусульмани за допомогою виконання наказів Аллаха ﷻ і Його Посланця ﷺ створять для усього світу приклад економічного добробуту.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
16 Зуль-Хиджджа 1434 р.х.
11/10/2013
N0: PR13101

 

Головне меню