Лист-роз’яснення: Наклеп на Хізб ут-Тахрір та метод Посланця Аллаха ﷺ

Пакистан
Друкарня

Адміністрації каналу GEO TV
Ассаламу алейкум.

18 грудня 2013 р. в ефірі вашого каналу із вуст Камран Хана пролунало огидне звинувачення на адресу Хізб ут-Тахрір. Було проголошено про те, що Хізб ут-Тахрір вустами свого офіційного представника узяв на себе відповідальність за напад на пакистанську армію. Варто відзначити, що інші телевізійні канали цього дня ясно казали про те, що даний злочин був скоєний маловідомою та сумнівною групою. Цю ж інформацію поширила преса наступного дня.    

Дане огидне звинувачення є громадською образою з декількох боків:

1. Воно є образою вашої репутації як надійного джерела новин для мусульман. Загальновідомим для суспільства є те, що Хізб ут-Тахрір є політичною партією, чиєю метою є відновлення ісламського способу життя за допомогою відновлення Халіфату. Це факт є настільки відомим, що одне із агентств новин, яке поширило подібне звинувачення, протягом декількох хвилин спростувало його, тому що настирливість у подібній очевидній брехні нанесе шкоду лише її поширювачу. Тим не менш, минуло 4 дні, а ваш заклад не зробив нічого, щоб змити цю чорну пляму зі свого іміджу. Будьте впевнені, що дане звинувачення ніяким чином не нанесло шкоди репутації Хізба, хвала Аллаху, навпаки,  відновлення  потребує  ваша репутація.

2. Даний інцидент є громадською образою на адресу вашої відповідальності за попередження суспільства про істинну загрозу, яка нависла над країною, що полягає у потужній американській присутності, яка стоїть не тільки за одним нападом, але організувала цілу кампанію вибухів та вбивств для розпалювання вогню хаосу у якості основи для втягнення наших озброєних сил у пастку т.з. тривалого конфлікту малої інтенсивності, що виснажує нашу країну. Ця американська присутність, подібно тому, як вона має місце в усьому світі протягом десятиріч, від Центральної Америки до Південно-Східної Азії, влаштована на кістках та черепах людей. Хіба не було б кращим, якщо б ви інформували народ про цю істинну та смертельну небезпеку під час своїх ефірів, замість того, щоб дозволяти породження брехні за допомогою вашого каналу?

3. Ваше дане звинувачення є образою методології Посланця Аллаха ﷺ, яку як усім відомо прийняв Хізб ут-Тахрір з 1953 р., працюючи у більше ніж 40 країнах світу. Метод Посланця Аллаха ﷺ передбачає політичну боротьбу проти правителів-тиранів, виховання мас згідно до цієї чистої релігії та пошук матеріальної підтримки (Нусрату) від людей війни. Факт того,що Хізб ут-Тахрір прийняв даний метод настільки відомий, що у минулому глашатаї пакистанського режиму завжди виражали стурбованість тим, що Хізб ут-Тахрір закликає озброєні сили до наданню Нусрату. Ця стурбованість проявилась у багатьох висловлюваннях та статтях у ці дні, як реакція на прокламацію «Відкритий лист генералу Рахіл Шаріфу від Хізб ут-Тахрір у Пакистані», яка закликала його до виконання цього шаріатського обов’язку.  Чи повірять люди у те, що хоче нав’язати їм режим Рахіл-Наваза, а саме у прагнення Хізб ут-Тахрір нашкодити озброєним силам,  у яких згідно вимозі Ісламу він повинен шукати Нусрат? І яким буде ваше положення перед Аллахом ﷻ у Судний день за подібну дискредитацію та глузування над методом Посланця Аллаха ﷺ?

Тому Хізб ут-Тахрір вимагає від вас виправити цю помилку, повернувши таким чином нам наше право і вам довіру з боку мусульман. Ми бажаємо для вас нагороди від Аллаха ﷻ за трансляцію в ефірі каналу нашої заяви та печать її у ваших газетах. Певна річ, подібний принциповий крок усуне необхідність у судових процедурах з нашого боку у найближчому майбутньому.  

Вассаляму алейкум.


Шахзад Шайх
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Пакистані
N0: LC13111
20 Сафар 1435 р.х.
23/12/2013

Головне меню