Родина Навіда Бата проводить прес-конференцію

Пакистан
Друкарня

Викрадення Навіда Бата: два роки – дуже великий термін! Його повинно бути негайно звільнено

Сьогодні, у прес-клубі Ісламабаду адвокат Садіа Рахат, дружина Навіда Бата та інші члени його родини провели прес-конференцію. Адвокат Садіа Рахат повідомила журналістам про викрадення Навіда Бата і судовий процес, який триває вже два роки з моменту його викрадення 11 травня 2012 року.

Садіа Рахат сказала, що Навіда було викрадено урядовими спецслужбами два роки тому і досі його місцезнаходження невідоме. Його викрали, оскільки він є офіційним представником у вілаяті Пакистан міжнародної Ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір. З моменту його викрадення його родині не надали можливості побачитися з ним. Його маленькі діти були свідками викрадення і вони часто прокидаються посеред ночі і плачуть, запитуючи, коли повернеться їх батько. І дана жорстока несправедливість і пригноблення мають місце у країні, яка була заснована на гаслі «Немає Бога окрім Аллаха».

Адвокат проінформувала ЗМІ відносно судового процесу, що триває дуже довго з моменту викрадення. Вона розповіла, що одразу після його викрадення 11 травня 2012, була подана Конституційна Петиція до Верховного Суду Ісламабаду. Головний суддя цього суду видав постанови для відповідачів, включаючи генерального директора спецслужб (DG ISI) і генерального директора військової розвідки (DG MI), а також наказав їм привести Навіда Бата на чергове слухання справи. Також було зареєстровано письмовий протокол про скоєння злочину (F.I.R.) під номером 12/566 в Ліакатабаді, поліцейському відділку в Лахоре, у який були включені DG ISI и DG MI у якості відповідачів. Прийняття даних осіб у якості обвинувачуваних у громадському суді відбувається уперше за всю правову історію Пакистану.

Але після декількох слухань Верховний Суд Ісламабаду неочікувано відмовився від подальшого слухання за даною справою на клопотанні відповідача про те, що в силу того, що дана подія сталася в Лахорі, і протокол про скоєний злочин був також зареєстрований там, тому слухання за даною справою знаходиться в юрисдикції Верховного Суду Лахору. Ми оскаржили дане рішення у Верховному Суді Пакистану, але він підтвердив рішення Верховного Суду Ісламабаду.

С червня 2013 року дана справа знаходиться у виробництві Верховного Суду Лахору, але досі немає жодного просування у цій справі. Судячи з усього, після здійснення впливу на Верховний Суд Ісламабаду у цьому питанні, який міг би стати історичним прецедентом, спецслужбам вдалося поховати цю справу на правовому кладовищі. Це є доказом того, що у режиму не залишилося слова істини у своє виправдання, оскільки він боїться розповсюдження заклику Навіда в суді, а також того, що доведеться тримати відповідь за свою несправедливість.

Адвокат Садіа Рахат і члени родини Навіда Бута зажадали від уряду забезпечити йому визволення, оскільки він не скоїв ніякого злочину і не є відповідачем за якоюсь кримінальною справою. Навпаки, він є шанованим і висококваліфікованим інженером, який працював заради визволення Пакистану і його народу від кайданів американської гегемонії, а також заради забезпечення народові Пакистану можливості жити у затінку Ісламу. Саме тому його повинно бути негайно визволено.

Також, Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан запевняє мусульман у тому, що він не послабить свою роботу по встановленню Халіфату через страх перед тиранами. Хізб стверджує, що цей день близько, з волі Аллаха, коли Халіфат, Чистий і Благий, повернеться на землі Пакистану, а Навід Бат буде піднятий на плечі мусульман, вітаючих його. Аллах ﷻ сказав:

((أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنتُمْ مُؤْمِنِينَ))

«…Невже ви боїтеся їх? Вам слід більше боятися Аллаха, якщо ви є віруючими». [сура Ат-Тауба: 13]


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
10 Раджаб 1435 р.х.
09/05/2014
N0: PN14027

Головне меню