Чи можемо ми відвернутись від заповідей Аллаха та Його Посланця ﷺ і від наших братів заради Китаю?

Пакистан
Друкарня

Сотні тисяч уйгурів зігнані у табори, де від них вимагають кинути ісламські цінності Після усього цього політичне та військове керівництво Пакистану квапиться запевнити Китай у необхідності продовжувати будівництво економічного коридору 

30 серпня експертний комітет по захисту прав людини в ООН почав вимагати від Китаю негайно відпустити на свободу мусульман-уйгурів, які утримуються у таборах «політичного перевиховання» під «приводом боротьби з тероризмом». Згідно оцінкам, вказаним комітетом, біля одного мільйону уйгурів — представників великої мусульманської меншості у Китаї — примусово і без суду ув’язнені у табори у західній провінції Сіньцзян. Колишній в’язень в одному із таборів для інтернованих повідомив про те, що в них мусульман вимушують вживати свинину та пити алкоголь, тобто робити дії, заборонені їх релігією.

Це вже не перша доповідь, у якій говориться про переслідування уйгурських мусульман Східного Туркестану з боку китайської влади. Повідомлялось, що влада Китаю примусово примушувала мусульман до порушення посту у місяць Рамадан, забороняли чоловікам відпускати бороди, а жінкам носити хіджаб. Окрім цього, китайці застосовували примусові аборти у відношенні мусульманських матерів та забороняли молоді відвідувати мечеті. На протязі останніх двох десятиріч Китай використовує війну, розв’язану Америкою проти Ісламу під приводом «боротьби з тероризмом», у якості прикриття своїх звірств у відношенні мусульман-уйгурів. Кожна нова доповідь про китайські переслідування проти мусульман викликає почуття гніву та занепокоєння серед мусульман Пакистану.

У 2017 році, коли режим М’янми розв’язав геноцид мусульман-рохінджа, внаслідок чого сотні тисяч із них вимусив до втечі, Китай об’явив про свою підтримку злочинного буддійського режиму М’янми замість того, щоб підтримати пригноблених мусульман. Тоді мусульмани Пакистану були розгнівані на Китай. Насправді, ідеологія китайської держави заснована на брехні, і китайський режим — так само, як і будь-який інший, заснований на брехні, — ненавидить мусульман, тому що вони є носіями Ісламу — ідеології істини.

Але, незважаючи на це, поведінка політичного та військового керівництва Пакистану дійсна ганебна. Китай жорстоко переслідує мусульман-уйгурів, проте начальник штабу сухопутних військ найсильнішої мусульманської армії у світі запевнив владу КНР у тому, що докладе усіх зусиль для захисту об’єктів Китайсько-Пакистанського економічного коридору (КПЕК). Міністр по справам релігій під час зустрічі з послом Китаю у Пакистані попросив полегшити обмеження, накладені на мусульман Східного Туркестану, але при цьому об’явив КПЕК проектом національного значення.

Чи можуть мусульмани Пакистану відмовитись від наказів Аллаха та Його Посланця ﷺ заради КПЕК та Китаю? Чи можуть вони заради цього мовчки спостерігати за переслідуванням уйгурських мусульман? Чи можемо ми досягти процвітання у цьому світі та вдоволення Аллаха і Його Посланця ﷺ у Судний День, якщо ми відвернемось від мусульман-уйгурів заради Китаю та економічного коридору з ним? Аллах сказав:

لَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا

«Які беруть своїми помічниками та друзями невіруючих замість віруючих. Невже вони хочуть набути могутності з ними, якщо могутність цілком притаманна Аллаху?» (4:139).

Нинішнє політичне та військове керівництво Пакистану має рабський менталітет, позбавлений сили ісламської акиди. Незважаючи на те, що Пакистану володіє матеріальними багатствами та міццю, його керівництво з таким менталітетом не може навіть собі уявити, як можна існувати у світі без підтримки іноземних сил. Хіба ісламська акида не є найбільшим джерелом сили? Завжди, доки мусульмани повністю покладались на свою акиду та діяли на її підґрунті, вони отримували верх над ворогом, який перевищував їх у чисельності у багато разів.

В епоху правління Халіфату видатний командуючий Кутейба ібн Муслім аль-Бахілі (який приніс Іслам у Середню Азію) пообіцяв ступити на китайську землю. Тоді китайський імператор був настільки охоплений страхом та панікою, що відправив заздалегідь делегацію Кутейбі для виплати джизьї, а також представив йому частину китайської землі, щоб Кутейба зміг виконати свою обіцянку перед мусульманами.

Мусульмани Пакистану повинні відмовитись від цього боягузливого політичного та військового керівництва та приєднатись до боротьби, яку веде Хізб ут-Тахрір заради встановлення Халіфату за методом пророцтва, за допомогою якого наші кров, вогонь та сталь стануть паливом для панування Ісламу, а не інструментом підступів, які плетуть проти нас вороги із числа атеїстів, мушріків та людей Писання.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Пакистан
Субота, 12 Мухаррама 1440 р.х.
22.09.2018 р.
№ 02/1440

Головне меню