Лиха, з якими довелось стикнутись Уммі після скасування Халіфату 28 Раджабу 1342 року по хіджри

Пакистан
Друкарня

Починаючи з 28 Раджабу 1342 року хіджри (3 березня 1924 року), після скасування Халіфату британськими колоністами при співпраці з деякими зрадниками із числа арабів і турок, Ісламська Умма в усіх куточках світу стикнулась з різними видами страждань.

Тепер немає Халіфату, який служив притулком для тих, кого переслідували за їх переконання, як, наприклад, для євреїв, які втікали від іспансько-християнської інквізиції, і тепер мусульмани вимушені самі втікати із своїх понівечених війною земель, таких як Сирія та Ємен, ризикуючи у цих пересуваннях померти від голоду, або втонути . Халіфату, який був провідною державною у світі більше тисячі років з армією, яка відкривала країну за країною для справедливості і світла Ісламу, більше немає, і мусульмани залишаються безсилими і беззахисними перед агресивними ворогами, а нікчемні правителі-рувайбідат, незважаючи на наявність потужних озброєних сил під їх командуванням, утримують солдатів прикутими до казарм. Як же багато змінилось з розпадом Халіфату!

Халіфату, економіка якого була яскравим прикладом для усього світу, більше не існує, і тому мусульман спіткали бідність і зубожіння, незважаючи на той факт, що лев’яча доля світових ресурсів знаходиться під їх ногами. Халіфату, який колись збирав закят в Африці і не знаходив тих, кому б його роздавати, більше немає, і тому Африку терзають голод і зубожіння! Халіфату, який колись висилав кораблі з продовольством для голодуючих ірландських християн, на жаль, сьогодні ми не спостерігаємо, і тому мусульмани з трудом намагаються прогодувати себе, незважаючи на рясні річки і плодючі сільськогосподарські землі у себе вдома. Хіба ми не перенесли досить лих після скасування Халіфату?!

Халіфату, університети якого були улюбленим місцем для студентів з усього світу, серед яких були навіть європейські принци та принцеси, а державна арабська мова була символом науки і знань, вже не існує, і тому наша молодь мчиться на Захід у надії отримати «гідну» освіту . Халіфа, який правив згідно тому, що ниспослав Аллах, і який дивився на усіх громадян однаково, також немає, і тому мусульмани стикаються з невтримною корупцією в уряді, а права слабких попираються сильними. Чи можемо ми очікувати добра без встановлення нашого Халіфату?!

Насправді, не може бути блага у тому, що засновано на порушенні веління Посланця Аллаха ﷺ, і це порушення однозначно буде супроводжуватись лише лихами, які обрушуються на простих людей. Посланець Аллаха ﷺ велів дати присягу вірності (байат) одному халіфу в одну часову епоху, який буде правити згідно Книзі Аллаха і Сунні Посланця Аллаха ﷺ. Пророк Мухаммад ﷺ сказав:

كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمُ الأَنْبِيَاءُ، كُلَّمَا هَلَكَ نَبِيٌّ خَلَفَهُ نَبِيٌّ، وَإِنَّهُ لاَ نَبِيَّ بَعْدِي، وَسَيَكُونُ خُلَفَاءُ فَيَكْثُرُونَ قَالُوا: فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ: فُوا بِبَيْعَةِ الأَوَّلِ فَالأَوَّلِ، أَعْطُوهُمْ حَقَّهُمْ، فَإِنَّ اللَّهَ سَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُمْ

«Синами Ізраїлю управляли пророки. Якщо помирав один пророк, йму на зміну приходив інший. Після мене ж пророків не буде. У майбутньому з’являться халіфи, і їх буде багато». Сподвижники спитали: «Що ж ти нам накажеш?». Пророк ﷺ сказав: «Дотримуйтесь присяги, даної першому. і першому із них, і віддавайте їм їх права. Воістину, Аллах спитає про те, що Він дам їм під відповідальність» (Бухарі).


Так чи не пора нам вести діяльність по встановленню Халіфату за методом пророцтва?!
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Пакистані
Четвер, 21 Раджаба 1440 р.х.
28.03.2019 р.
№ PR42/1440

Головне меню