Запровадження економічної системи в Ісламі — це шаріатський обов’язок і необхідність для економічного прогресу, а не надання економічного стимулу для закордонних інвесторів!

Пакистан
Друкарня

Прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад під час візиту у Пакистан заявив, що він надав податкові пільги закордонним інвесторам на 20 лет уперед.

Ця заява пролунала, коли він вирішив розкрити «секрет» економічного успіху Малайзії на економічній конференції в Ісламабаді 22.03.2019.

Проте ми хочемо сказати, що внаслідок такої економічної політики хоча і відчувається економічний підйом на перший короткий час, якщо надати закордонним інвесторам економічний стимул,але у довгостроковій перспективі врешті решт ці інвестори візьмуть економіку країни у свої руки і знищать її. Країни, які побудували свою економіку на таких інвесторах заради досягнення економічного росту, цілком відчули на собі наслідки свого рішення, причому у короткі строки. У 90-х рр. минулого сторіччя Малайзія вважалась одним із «азіатських тигрів» з економікою, що розвивається. Потім, у 1997 р., у цій країні спалахнула сильна економічна криза, головною причиною якої стали закордонні інвестори, які в одну мить вирішили відкликати свої інвестиції, що зробило із т. з «азіатських тигрів» «азіатських кішок» усього за декілька тижнів. По сьогоднішній день зовнішній державний борг Малайзії складає 46% ВВП країни, у той час як зовнішній державний борг Пакистану складає 30% від ВВП.

Ствердження про те, що закордонні інвестори є ключами до економічного розвитку, є продуктом мислення, нав’язаного колонізатором, тому що ця ідея допомагає колонізаторським державам встановити панування над економіками більш слабких держав і позбавляє їх здатності конкурувати в економічній сфері, навіть якщо в останніх є величезний потенціал. Це явно колонізаторське мислення, тому що воно входить у десятку рекомендацій т.з. «вашингтонського консенсусу». МВФ також прагне спричинити тиск на країни, які шукають кредити, штовхаючи їх в обмін на це іти на поступки закордонним інвесторам. Чому закордонним інвесторам надають такі щедрі поступки і стимули, а не місцевим? Закордонні інвестори користуються усіма видами пільг, включаючи податкові, у той час як вітчизняні страждають від податків, за допомогою яких поповнюється державна казна!

Для відновлення економіки необхідно запровадити економічну систему Ісламу, а не надавати економічні пільги закордонним інвесторам. Відомо, що Іслам не накладає ніякого податку на промисловців та інвесторів. Іслам дозволяє місцевим промисловцям імпортувати сировину для збільшення потужностей місцевого виробництва, не стягуючи з них митних зборів за провезення сировини, на відміну від капіталістичної економічної системи. Держава також надає місцевим інвесторам і промисловцям електроенергію і газ по розумним цінам без податкового обкладання.

Це відбувається тому, що економічна система в Ісламі розцінює електроенергію та джерела її добування громадською власністю, а отож, вони не можуть бути у руках приватних компаній, тим більше — з метою прибутку, як і не можуть бути обкладені податком від держави, яка займається лише управлінням цими ресурсами в інтересах людей. У той час, коли мусульмани виконували закони Ісламу, вони були економічною силою номер один у світі на протязі сторіч. До британської окупації на індійський субконтинент припадало 25% загальносвітового багатства по одній причині: запровадження економічної системи Ісламу. Сьогодні ж економічне положення Пакистану та усіх ісламських земель знаходиться у тяжкому положенні саме з причини невиконання цієї системи, адже немає Халіфату, який би цим зайнявся. Сказав Всевишній:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ

«А хто відвернеться від мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:124).

Тому ми повинні встановити Халіфат за методом пророцтва, щоб добитися економічного прогресу.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Пакистані
Неділя, 17 Раджаба 1440 р.х.
24.03.2019 р.
№ 41/1440

Головне меню