О Аллах, Тобі ми скаржимося через утискання пригноблювачів, мусульманам

Таджикистан
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

О Аллах, Тобі ми скаржимося через утискання пригноблювачів, а також скаржимося усім мусульманам, віруючим та кожній людині зі здоровим глуздом будь-якої релігії,викриваючи несправедливість правителів цієї країни (Таджикистану), їх впертість у фабрикації брехливих звинувачень та несправедливих вироків.

20/01/2011 року судом цієї країни було винесено вирок позбавлення волі на довгі роки 8 членам партії Хізб-ут-Тахрір. Це: 

1.Хафізов Юсуфджон – 18 років.
2.Курбанов Довлятяр – 16 років.
3.Нуров Толіб – 14 років.
4.Рохманов Соліх – 14 років.
5.Абдульхамідов Собірджон – 11 років.
6.Саляхуддінов Кемол Хон – 10 років.
7.Карімов Абдуррахмон – 10 років.
8.Юсуфов Аліджон  6 років.

Деспотичний режим не зупинився на тому, що оголосив подібні вироки, його силові структури коїли тортури над цими хлопцями та над тисячами решти інших з числа їх братів з часу затримання кілька років тому.

Єдиним звинуваченням на їх адресу лунали слова причетності до хізба і те, що він нібито проводить діяльність заради захоплення влади силоміць та за допомогою зброї. Також, що вони займаються розпаленням релігійної ворожнечі та неприязні на підґрунті націоналізму.   

Як річ, суд не надав жодного доказу, який доводив би подібні звинувачення ані на адресу хлопців особисто, ані проти хізба у цілому.

Підсудні визнали свою прихильність до Хізб-ут-Тахрір, але вони заперечили те,що ними застосовується зброя та методи насильства. Більше того, вони позначили те, що озброєні лише словом заклику до Ісламу,який полягає в ідейно-політичній діяльності, керуючись словами Всевишнього:

ادْعُ إِلَىٰ سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ

«Закликай до шляху Господа свого мудрістю та добрим умовлянням» (16:125)

Хлопці закликали суд навести хоч один непрямий доказ того, що ними були використані методи насильства. Також вони звернулись до суду, щоб той навів хоч один доведений факт того, що стосовно тієї партії, до якої вони мають приналежність – Хізб-ут-Тахрір, у своїй діяльності у будь-якій країні світу, починаючи з часу свого утворення, і по сьогодні,застосував би методи насильства. Вони самі надали суду докази з літератури хізба та його видань, що цей хізб дотримується метода Посланця Аллаха (с.а.в.) у справі несення заклику, який виключав фактор насильства та зброї.

Ці юнаки не проводили ніякого заклику до націоналізму чи ворожо відгукувалися щодо інших релігій. Хізб,до якого вони себе відносять, не розділяє людей на підґрунті національності чи етнічної приналежності, бо Всевишній Аллах каже:

إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ

«Ми створили вас з чоловіка та жінки,та зробили вас народами та племенами, щоб ви були обізнаними один про одного, і найбільш вшанований перед Аллахом серед вас – той, хто найбільш богобоязливий» (49:13).  

Хізб не вступав у боротьбу з прихильниками інших релігій, окрім того, що краще, тому що Аллах каже:

وَلَا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْكِتَابِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ

 «Якщо розпочинаєте вести суперечку з людьми Писання, то ведіть його найкращим засобом» (29:46) 

Стосовно прихильників інших релігій, окрім людей Писання, до них таке ж відношення що і до людей Писання, але з тією лише різницею, що нам заборонено вживати у їжу їх м'ясо та брати шлюб з їх жінками.

Але суд не надав жодного доказу та виніс вирок по тій лише причині, що йому було наказано з боку правителів-деспотів винести жорсткий вирок, оманливо вважаючи, що методи тиранії та насильства здатні збільшити строк перебування деспотів у своїх кріслах. Їм не спадає на думку, що настане черга і самого пригноблювача і що їх хитрощі скеруються проти них самих.

У свою чергу від вас, юнаки, очікується терплячість, о, віруючі та ті, які доносіть заклик Аллаха на Його шляху. Якщо суд відвернувся від позиції істини та справедливості та виконав несправедливе рішення задля виконання забаганок деспотів , то Аллах не відвернеться від вас. Ваша Ісламська Умма, ваші віруючі брати не зрадять вас та не залишать вас. Будь-яка людина, яка має найпростішу людську совість, не повинна з цим миритися.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ  

 «Аллах робить свої справи, але більшість людей не обізнана про це» (12:21) 


Хізб ут-Тахрір                                
Таджикистан
6 Рабиъ аль-Авваль 1432 г.х.
09.02.2011

Головне меню