Роль Татарстану у політиці Росії

Росія
Друкарня

21.05.2014 року президент Татарстану, Рустам Міннеханов привітав татарстанців з черговою річницею прийняття Ісламу Волзькою Булгарією.

Привітання Рустама Міннеханова відображає пріоритети секуляристичного суспільства, де Іслам штучно відірваний від життя. У такому суспільстві можна скільки завгодно святкувати з приводу того, що колись Іслам був державою релігією Поволзької Булгарії, а потім і Золотої Орди – це не змінить положення жителів Татарстану. Світогляд нинішнього покоління неухильно слідує за деградуючим західним суспільством, мірилом огидних цінностей якого є образ, створений у їх культурі. Прикладом цієї стрімкої деградації може слугувати конкурс Євробачення, який пройшов нещодавно.

 

Усіма своїми досягненнями мусульманські народи зобов’язані релігії Аллаха ﷻ – даний факт неможливо ігнорувати і Рустам Міннеханов відзначив це у самому початку свого привітання. Однак далі він вставив націоналістичну тему, згадавши про те, що Казань у цьому році є «культурною столицею тюркського світу». Дані він каже про Булгару, як про «паломницьку перлину» міжнародного масштабу, що також входить у суперечність з ісламськими принципами.

Іслам – жива релігія, яка усе більш оволодіває свідомістю людей в усьому світі своєю здатністю вирішувати проблеми у духовній та матеріальній сфері. Спроба подати цю релігію у вигляді пам’яток давнини може надходити лише від тих, хто намагається загнати Іслам в обмежені рамки, не розглядаючи його як законодавчу систему, ниспослану усьому людству.

Правителі РФ призначили Татарстанові роль "містка" між Росією та ісламським світом, оскільки гостро потребують інвестицій, особливо на тлі загрози посуворішання економічних санкцій з боку ЄС і США. У початку червня відбудеться черговий економічний саміт країн ОІС (організація ісламської співпраці) в Казані, на якому Кремль сподівається здійснити прорив у цьому напрямі. Використовуючи Татарстан, Росія може зацікавити бізнесменів з країн ОІС, але якщо говорити про будування відносин з Ісламською Уммою, то Росії необхідно припинити злочинну анти-ісламську політику як всередині країни так і за її межами. До цього дня тривають арешти і катування мусульман міста Чистопіль. І не дивлячись на факти катування заарештованих, які дійшли до ампутації частин тіла, зламаних хребців і відбитих внутрішніх органів жодний з винних у цих злочинах досі не притягнутий до відповідальності. Це і є реальність регіону, жителів якого привітав Рустам Міннеханов.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Росія
Неділя, 26 Раджаб 1435 р.х.
25.05.2014
№: 08/1435 г.х.

Головне меню