Цьому незаконному урядові треба знати своє місце

Туніс
Друкарня

О суботі, 2 липня під відкритим небом у спортивному комплексі району ат-Тадамун, Хізб-ут-Тахрір запланував проведення засідання з нагоди річниці розпаду Халіфату.

Не дивлячись на те, що ми отримали усі дозвільні документи від мера та директора спортивного комплексу, нашому подиву не було кінця, коли ми побачили як місце проведення запланованого заходу перетворилося на військові казарми. А прибулі на місце служби національної безпеки ,застосовуючи силу, почали заважати проведенню заходу,пояснюючи це тим, що ми не маємо дозвільних документів. Не дивлячись на те,що муніципальні чиновники завіряли їх у наявності усіх дозвільних документів, поліція наполягала на забороні,зазначивши,що дана міра не пов’язана з дозволами від адміністративних органів. Це рішення надходить від  однієї з вищих державних інстанцій. Подібні дії влади не викликають подиву,враховуючи той факт,що президент цієї країни особисто втрутився, щоб заборонити Хізб. Підтвердження цьому було знайдено при наступній забороні Хізбу під час виступу перед людьми після вечірньої молитви о неділі,3 липня, біля площі Тахрір.

Причиною послугував вихід наших братів після молитви,з піднятими стягами «Немає бога, окрім Аллаха, Мухаммад – Посланець Аллаха» у напрямку площі біля мечеті. Коли організатори та люди,що приєднувалися,прямуючи за ними, досягли площі, один з братів почав проголошувати промову, у зв’язку з тяжкими спогадами розпаду Халіфату, закликаючи до діяльності по відновленню життя згідно з Ісламом. В цей час втрутився працівник служби безпеки. Юнак тихим голосом вступив в розмову з ним та домовився про те, що вони дадуть 10 хвилин з метою завершення промови. Але всі, також і офіцер,були здивовані гранатам зі сльозогінним газом, що раптово звалились на їх голови. Після цього усі розійшлись, не роблячи будь-яких безладів та насилля. У наслідок цього поліція  пішла геть, а люди повернулись до буденного життя. За короткий час у районі не залишилось і сліду того, що відбулося, окрім розмов людей. Заяви одного з працівників служб безпеки на радіо «Mosaique» є просто вигадками, що хотіли очорнити Хізб,не зумівши спровокувати братів Хізбу та їх прибічників до насилля та безладу.

Ми питаємо себе про те, що сталося:

Що поганого може статися з урядом, який у підгрунті не має під собою жодної легітимності, якщо брати з Хізб-ут-Тахрір будуть продовжувати нести свій заклик? Що лякає їх у заклику від Хізб-у-Тахрір до відновлення ісламського образу життя?

Або це все ті ж самі старі методи боротьби проти Хізбу від імені цього уряду після того,як аль-Мансиф Бен Сулейман,голова суспільства «Воз’єднання» та один з міністрів цього уряду Рафі Бен Ашур побігли до Європейського Союзу (колонізатор нашої країни та грабіжник народних спадків) скаржитися на Хізб-ут-Тахрір та обливати його дешевим брудом, молячи про допомогу колонізатора та підбурюючи його втрутитися до  нашої країни?

Ми кажемо цьому незаконно сформованному урядові, щоб воно знало своє місце та не плекало мрій через тимчасове мовчання людей. Ми також маємо право сказати їм, якщо ваша легітимність була набута шляхом омани та хитрощів, то наша виходить від Творця світів. Ми в Хізб-ут-Тахрір, дали обіцянку Аллаху працювати задля встановлення шаріату Аллаха на землі,викорінення колонізатора та його агентів з наших країн. І нехай ця охоплена соромом влада знає, що Хізб-ут-Тахрір глибоко, по усьому Ісламському світу пустив своє коріння,що заклик до Халіфату зміцнився, і жоден деспот не у змозі зашкодити йому досягти своєї мети,за допомогою Аллаха.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний робити Свої справи,але більшість людей не обізнані про це» (12:21).


Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір Туніс
№ Х.Т.Т. 32/4
Воскресіння, 2 шабана
1432 г.х. 03/07/2011

Головне меню