Про попередження тимчасового прем’єр-міністра до Хізб ут-Тахрір

Туніс
Друкарня

 У той час, коли багато партійних лідерів знову і знову збираються у посольстві США за розкішно накритими столами, а до і після цього збираються у посольствах Франції та Британії. 

У той час, коли ці лідери та їм подібні, й більшість послів, вранці та ввечері зустрічаються у штаб-квартирах посольств та у своїх будинках.

У той час коли прес-аташе уряду говорять: «Ці зустрічі нас не стосуються і ми не втручаємося у справи політичних партій, і ця справа стосується їх».

У той час, коли Америка, Франція, Великобританія та Німеччина заявляють про «Ізраїль», що відповідати та захищати себе він може так, як він вважає за потрібне, проти наших братів мусульман у Палестині, а уряд вдається до мовчанки і навіть не показує свого здивування у відношенні до цих заяв. У той час, коли масонські організації, відомі своїми іменами у світі, насолоджуються вздовж і впоперек у країні і проводять для тих, хто поститься іфтари, накриваючи столи, заманюють нашу молодь у свої темні коридори.

У той час, коли посли розгулюють у країні, підготовляють людей та обіцяють їм порятунок, немовби ці люди їх підлеглі, вони ставляться до них ввічливо, дають їм милостиню, принижуючи їх і дають деяким з них мандат у консульствах та посольствах, усе з тією ж західною метою.

У той час, коли цей уряд приходить до влади ганебним шляхом, а міжнародні ЗМІ кажуть, що прем’єр-міністр у цьому уряді обраний Заходом і прийшов до влади зі згоди Заходу. І усе це коли, у який час? Усе це після революції.

У той час, коли уряд «гідності» відмовляється приймати наших палестинських братів, що втекли від полум’я окупації та її руйнування у пошуках притулку. Але і в той самий час, завітний Туніс приймає ізраїльтян  з ізраїльським паспортом, а міністр туризму каже: «Немає закону, який забороняє відносини з Ізраїлем».

У той час, коли прем’єр-міністр закликає обійти 13 главу конституції, коли висихають його чорнила, тому що ця глава не дає розграбувати багатства і наживатися агентам.

У той час, коли Мехді Джомаа і його уряд з людьми минулого режиму, на чолі з «загадковою людиною» заклали країну перед МВФ на десятиліття з жахаючим співвідношенням.

У той час, коли життя людей стало нестерпним, дійшло до найнижчого рівню через жахливу дорожнечу та принижуючі гідність, хитрі підвищення заробітних плат. Бруд та відходи, усе це зробило життя людей у містах та селах нестерпним.

У той час, коли уряд чинить злодіяння у відношенні до мечетей та будинків Аллаха, які попирають їх святість і паплюжать, не дивлячись на відмову багатьох служителів сил безпеки від цієї брудної праці, яку не робили навіть у часи диктаторів.

У той час, коли багато щирих рахують страшні справи про багатьох членів цього уряду, корупція Бен Алі а його родини перевищує усе це.

У той час, коли вони привели країну у безпрецедентне скрутне положення, а люди повністю відмовляються від установчого проекту, а до конституції ставляться як до «дурного жарту», утриматися від реєстрації у виборчих округах такою кількістю, що страшенно налякало уряд і його прибічників.

У той час, коли багато політиків закликають до непідкорення та бунту, погрожують помститися, клянуться та обіцяють на камери, зневажають сили безпеки, називаючи їх найбруднішими якостями.

У той час, коли багато людей вимагають розслідування повідомлення про те, що на Півдні сили безпеки знайшли зброю у штаб-квартирі однієї з партій, і цей скандал приховується не дивлячись на розмір та ступінь ризику.

У той час, коли Хізб ут-Тахрір виказує наполегливість у захисті країн та Умми від зрадників і вважає іноземну залежність зрадою Аллаха, Його Посланця ﷺ та віруючих, закликає до кодексу слави у політичній праці і жорстоко критикує агентів.

У той час, коли Хізб ут-Тахрір закликає до того, щоб багатство надр зробити суспільною власністю, як наказав Аллах і прибуток від цих багатств повинен розподілятися на всіх людей, а не крастися компаніями, і це покращить рівень життя людей більше ніж учетверо.

У той час, коли Хізб ут-Тахрір відкидає усі злочини та акти тероризму, у яких проливається кров мусульман і закликає до того, щоб розкрити змову та всю правду, щоб люди сил безпеки та армії не втрапили у брудну регіональну гру.

У той час, коли Хізб ут-Тахрір, який користується неперевершеною народною підтримкою і проводить найрозвинутіші семінари й конференції, за формою, змістом та дисципліною, що викликає захоплення дальнього, перш ніж у ближнього.

У той час, коли люди прагнуть до спілкування з членами Хізб ут-Тахрір  і відвідують його офіси, вимагаючи рішення та альтернативи підступній політиці, яка ведеться у країнах проти людей, розтоптані гідності Умми й революції, до межі.

У той час, що дуже дивно, прем’єр-міністр робить попередження Хізб ут-Тахрір (тільки для Хізб ут-Тахрір), починаючи свої слова без Басмалла, без привітання і будь-яких вступів, вимагає від Хізб ут-Тахрір, щоб він змінив свій курс і те, на чому він заснований вже на протязі багатьох десятиліть, він сварить та докоряє Хізб ут-Тахрір за невизнання конституції та його закликів до бойкоту виборів, а також низки інших моментів…

Але ми не здивовані, ми очікували такої реакції, і вже казали деякий час назад,що питання про Хізб ут-Тахрір на столі в політичних спекулянтів, які продають країну й совість, співпрацюють з двома іноземними державами. А питання про боротьбу з Хізб ут-Тахрір є умовою Заходу й уряд виконує це для Заходу на знак довір’я, визнання й заслуг, а перший офіс прем’єр-міністра є останньою зупинкою цього плану…ми випередили їх у розкритті, інформація про них і явні фотографії.

Нарешті, у завершенні нагадаємо, що ми завжди покладаємося у нашій справі на Аллаха, і це попередження уряду запевняє нас у тому, що ми протистоїмо усім їх зрадам і політичним іграм. Ми щирі й чесні перед Аллахом  народом, і запевняємо громадськість, коли ми відвідали адміністрацію «Медіа та Новини», ми представили себе відкрито без усіляких хитрощів, масок та приховувань, ми представилися відкрито з нашими розумовими та політичними поглядами, і на цій основі було усе документовано у них і в нас, плюс ми надали їм копію конституції, яку ми прийняли.

Але вони перевернули все і подали усе навпаки, в усіх аспектах з усіх боків, внутрішньо та зовнішньо, доказом цьому є їх відповідь, яка прийшла до нас в останній день крайнього терміну встановленого для відповіді, після двох місяців. Звертаючись до цього уряду, ми кажемо: проблема у вас, і зовсім не у нас, тому не зазіхайте на нас за наказом другого Бен Алі, Фуад Мебазой, це дні квапливих рішень і надзвичайних ситуацій, ми звертаємося до уряду:

Трохи щирості і трохи здорового глузду змусять вас зрозуміти, що ви збираєтеся вчинити неправильно і навмисно чатуєте.

Ми кажемо уряду: занадто багато стало у вас суперечностей, злочинів та несправедливостей…багато зарозумілості… ви ускладнили і заплутали людей та країну…ви згубили завітне бажання революції.
 

Ми знаємо, що той, хто поклав на вас цю задачу, хоче приховатися за вами й ухиляється від політичної відповідальності, і він знає, що ваш уряд у такому вигляді – це уряд перехідного періоду і не несе партійну або політичну відповідальність напряму. Але ви не забувайте той час, у якому ви знаходитеся і порівнювати ці дні з попередніми, це порівняння хибне і нікчемне, пам’ятайте слова Посланця Аллаха ﷺ про владу: «…це велика відповідальність (аманат), яка обернеться (для можновладців) ганьбою і шкодуванням у день Воскресіння, за виключенням тих, хто за правом взяв цю відповідальність і належним чином виконав свій обов’язок». Беріть приклад та урок у благородному Корані, адже він наставляє на істинний шлях.

وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ

«…Але зле хитрування оточує (або вражає) лише тих, хто чинить зло…». (35:43)
 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
16 Рамадан 1435 р.х.
14/07/2014
№ 23/2014

Головне меню