Так звана «незалежність» колонізаторів несе велику загрозу

Туніс
Друкарня

В рамках кампанії «Тримайтеся за верв Аллаха, а не за гілку колоніалізму» Хізб ут-Тахрір в Тунісі організував симпозіум, щоб розкрити свою позицію з двох важливих питань, які займають порядок денний.

Перше питання - про незалежність Тунісу, а друге пов'язане з останніми поточними подіями, що загрожують безпеці та стабільності країни. Хізб підкреслив, що:

1. Незалежність Тунісу фіктивна і служить інструментом обману та приховування правди від населення. Туніс до сьогоднішнього дня керувався правителями в інтересах колонізаторів. Колоніальне панування явно простежується в розумовому, законодавчому, політичному, економічному і культурному аспектах і в області безпеки країни.

2. Туніс знаходиться в епіцентрі конфлікту між основними колоніальними державами Європи на чолі з Великобританією, з одного боку, і Америки - з іншого.

3. Терористичні інциденти проходять в контексті міжнародного конфлікту, щоб розширити зовнішній вплив у Північній Африці. Гарматним же м'ясом в даному конфлікті виступає народ Тунісу. Все це робиться для того, щоб ця країна продовжувала залежати від колонізаторів, як це робиться в інших мусульманських країнах.

4. Події в місті Бен Кардан показали, що:

а) злочини злодійських угруповань не такі значущі для жителів Тунісу, і вони здатні уникнути їх, залишивши це в минулому;

б) туніська армія не потребує іноземної інтервенції для захисту своєї країни і народу;

в) уряд Тунісу - дволикий: він то принижує армію Тунісу, то вихваляє її. Проте кожного разу ставить колонізатора понад армією;

д) колонізатор фальсифікує терористичні акти руками розвідки, а потім використовує це з метою подальшого проникнення, контролю і грабунку.

О жителі країни, де знаходиться мечеть аз-Зейтуна і де жили Укба ібн Нафі і Тарік ібн Зіяд!

З кожним днем ми переконуємося, що нинішній уряд, як і його попередники, є маріонеткою Заходу, що настав час народу Тунісу і його армії об'єднатися з нами і позбутися від панування колоніалізму, його проектів і агентів.

Ми, Хізб ут-Тахрір, попереджали і продовжуємо попереджати про небезпеку співробітництва із західними колоніальними державами і закликаємо до наступного:

* Наша незалежність повинна бути не на словах, а на справі. Аллах заборонив нам підпорядкування неправильним:

وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Вказуючи ж на заборону залежності від невірного, Всевишній сказав:

الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا

«...Які беруть своїми помічниками і друзями невіруючих замість віруючих. Невже вони хочуть знайти могутність з ними, якщо могутність цілком притаманна Аллаху?» (4: 139).

* Співпраця з колоніальними урядами, їх організаціями та їх розвідками є великим злочином. Ми не бачили від цієї співпраці нічого, крім страждань, сум'яття і принижень. Потрібно закрити всі посольства цих колонізаторських країн, які слугують гніздами змов і шпигунства, що несе величезну загрозу нашій країні.

* Необхідно розірвати всі угоди з колоніальними державами, які, за своїм змістом, є копіями пакту Ель-Пардо 1881 року. Також необхідно розірвати угоду, яка відбулася у вересні 2015 року, між прем'єр-міністром Тунісу і посольством Великобританії, і угоду, підписану між посольством Великобританії і міністерством внутрішніх справ Тунісу.

* Скасування всіх несправедливих договорів, які зробили наші внутрішні багатства предметом грабунку і монополії імперіалістичних підприємств.
Це - перші і невідкладні заходи щодо припинення кровопролиття і з обрубування рук невірних колонізаторів, простягнутих до наших земель і багатств. Для корінного ж рішення наших проблем слід зробити наступне:

* Повністю відмовитися від кореня зла і всіх лих, а саме - капіталізму як системи для життя і політичної ідеології.

* Повернути правління Ісламу, щоб повністю звільнити нашу країну від колоніалізму. Тоді Туніс зможе зайняти своє законне місце серед інших мусульманських земель. Будучи провідною громадою, ми понесемо благо всьому світу. Ми об'єднаємо мусульманські країни під прапором Посланника Аллаха ﷺ, прибравши всі штучні кордони. Халіфат викорінить ідейну, політичну і економічну пропаганду і продовжить заклик, розпочатий Посланником Аллаха ﷺ. Він понесе Іслам світу шляхом заклику і джихаду, щоб вивести людство з тиранії капіталізму і жорстокості колоніалізму до світла, справедливості і милості Ісламу.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не знає про це» (12:21).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Тунісі
П’ятниця, 9 Джумада ас-сані 1437 р.х.
18.03.2016 р.
№ 18/1437

Головне меню