Уряд вніс до парламенту законопроект, згідно з яким наші землі роздаються нашим ворогам

Туніс
Друкарня

05.01.2016 р. у парламент був внесений законопроект щодо відшкодування збитків, нанесених американському посольству і американській школі внаслідок подій, що відбулися у вересні 2012 р.

Відповідно до даного закону, уряд Тунісу повинен буде відшкодувати американському посольству суму, рівну 5,4 мільйонам доларів (10, 8 мільйони динарів), а 1,848 мільйона доларів (3,6 мільйони динарів) треба буде відшкодувати американській школі. А також уряд повинен буде передати Америці у власність ділянку землі площею більше двох гектар, і в даному проекті йдеться про звільнення її від митних виплат.

Депутат Назар Амамі, член фінансової комісії парламенту, відкрито заявив газеті «Аль-Магриб», що «комісія в четвер 07.01.2016 р на загальних зборах розгляне проект закону щодо пропозиції компенсації після його внесення. Парламентське управління зв'яжеться з головою уряду для того, щоб бути присутнім на майбутніх зборах для розгляду причини подання меморандуму в якості закону».

Ми, Хізб ут-Тахрір в Тунісі, в травні 2015 направляли відкрите звернення президенту республіки і голові уряду щодо даних про офіційні переговори про передачу землі площею 20.000 м2 у власність Америці у вигляді компенсації за нанесені збитки американському посольству під час подій, що відбулися у 2012 р. У ньому ми звернули увагу президента і уряду на небезпеку того, що землі Тунісу розбазарюються, і на те, що недбальство стосовно п'яді нашої землі - це те ж саме, що і недбальство до неї повністю, і це є не чим іншим, як зрадою по відношенню до Аллаха, Його Посланника ﷺ, жителів цих земель і по відношенню до всієї Умми. І ми сподівалися, що уряд і президент покаються і не будуть розбазарювати навіть п'яді землі Тунісу.

Однак ті звістки, які дійшли до нас в ці дні, переконують нас у тому, що цей уряд не кається і продовжує втілювати зрадницький проект цього закону, віддаючи частину дорогого для нас Тунісу злочинній Америці - головному ворогові мусульман у всьому світі, яка власноруч мільйонами вбивала наших дітей в Іраку. Втілення цієї зради і розбазарювання земель через депутатів парламенту роблять це законним за конституцією, тобто уряд, розуміючи серйозність свого вчинку, не бажає саме нести відповідальність за це, а бажає втягнути в це «народних депутатів», щоб потім не говорили, що уряд розбазарив ці землі, а навпаки, щоб потім можна було збрехати, сказавши, що на це була воля народу!

Воістину, цей уряд щодня підтверджує те, що він не бореться з колонізаторами, а навпаки - служить їм; він розбазарює надбання і багатства країни, підкоряючись велінням Америки, він надав наших солдатів альянсу НАТО і сформував управління службою безпеки Тунісу повністю підкореними розпорядженням Британії. Він виставляє багатства країни на торги або віддає їх у заставу і не відчуває жодних труднощів, віддаючи частину землі безкоштовно у вигляді авансу на знак своєї дружби і підпорядкування імперіалістам. І найстрашніше, за що ми сьогодні побоюємося, - це те, що з цим злочином на своєму засіданні погодяться «депутати» так само, як вони погоджувалися з цим урядом раніше, схвалюючи його порочні закони, які довели країну до критичного становища, збільшивши бідність, безробіття, зробивши недоступними транспортні послуги та охорону здоров'я і в загальному привели до подорожчання життя...

Халатність по відношенню навіть до п'яді землі є тяжким злочином, незважаючи на те, під яким приводом це скоєно. Це те ж саме, що відмовитися від всієї землі, і величі цього злочину і зради буде достатньо, і якщо правителі Тунісу від цього не відступляться, то це буде підтвердженням того, наскільки сильно політики загрузли в розбазарюванні ісламських земель колонізаторам. Це буде очевидним підтвердженням їх нездатності оберігати країну і її жителів. І в даному положенні недостатньо одного лише звіту, навпаки, жителі країни повинні з коренем вирвати і притягнути до суду кожного, хто брав участь у цій змові і погодився зі здачею наших земель ворогам, вносив ці зрадницькі законопроекти, або ж погоджувався з ними, перебуваючи в парламенті , або ж брав участь у дебатах по внесенню поправок, або ж пропагував ці проекти. І в чому різниця між ними і тими, хто розбазарив землі аль-Акси іудеям?! Хіба країни мусульман не рівні між собою?!

Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ

«О ті, які увірували! Не зраджуйте Аллаха і Посланника і не зазіхайте на те, що довірено вам, свідомо» (8:27).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
четвер, 27 Рабі уль-авваль 1437 р.х.
07.01.2016 р.
№ 11/1437

Головне меню