Будьте справедливими і ви не будете потребувати кабінетів безпеки

Судан
Друкарня

Правлячий режим у Судані організував кабінет під приводом проведення операцій по запобіганню яких-небудь демонстрацій у Хартумі , цей кабінет включає у себе тридцять три підрозділи, розподілених по всьому вілаяту Хартуму.

З часу початку революцій арабської весни у минулому січні похитнулися крісла усіх систем у світі, побоюючись, що це перейде і на них. Деякі через свої сильні побоювання стверджують, що їм нема чого боятися і кажуть, що вони не схожі на ті країни, у яких відбулися ці революції.  Це казав Мубарак і був скинутий, це казав Каддафі і помер приниженим, втративши своє правління, і у нас у Судані також кажуть, що вони не бояться цих ісламських революцій, бо самі є мусульмани. Хоча самі намагаються убезпечити себе від цих революцій, вони покладаються на слабкість політичних партій в опозиції, незважаючи на те, що чудово розуміють, що їх влаштував народ, який пригнічений тиранічною несправедливістю системи невір’я.  Іслам же, про який вони говорять, відсутній у їх системі  та у поведінці.

Система, по якій вони правлять – це не ісламська система (Халіфат), і поведінка, яку вони демонструють у правлінні та у хазяйнуванні майном Умми – це не ісламська поведінка, нема жодної  різниці поміж ними та системами, які пали або розвалюються у політиці правління та турботи про справи людей. Усі вони у цьому однакові. Різниця їх лише у тому, наскільки високими чи низькими є оцінки у їх чорних справах.

Постає питання, на яке хочеться отримати відповідь: Якщо уряд Судану насправді не боїться виходу людей на вулиці з вимогою про скинення режиму, тоді чому вони організували цей кабінет безпеки?

Той, хто хоче убезпечити себе від повстання народів та націй,та демонстрацій з вимогою скинення режиму, він повинен бути справедливим з людьми. Одного разу губернатор Хумс написав Умару ібн Абдуль Азізу, хай буде задоволений ним Аллах: «Місто Хумс зруйноване, і необхідне рішення». На що той відповів: «Його укріпить справедливе правління, воно знищить несправедливість та принесе мир. Нема справедливості, окрім як в Ісламі, якщо піклуватись про справи людей, згідно з тим, що сказав Всевишній Аллах та його Посланець (с.а.в.)».

Всевишній Аллах каже:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ

 «І суди поміж ними по тому, що низвів Аллах, та не іди за їх пристрастями» 

Всемогутній Аллах каже:

الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَئِكَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ

«Ті, які увірували та не огорнули свою віру у несправедливість, перебувають у безпеці, і вони прямують прямим шляхом» 

Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав:

مَا مِنْ وَالٍ يَلِي رَعِيَّةً مِنْ الْمُسْلِمِينَ فَيَمُوتُ وَهُوَ غَاشٌّ لَهُمْ إِلا حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ 

«Правитель, який правив мусульманами, вводячи їх в оману, та помер брехуном, то Аллах зробить для нього Рай забороненим»

 Це і є вихід, це і є захист: Книга Аллаха та Сунна Його Посланця (с.а.в.). І нема  жодної  іншої системи правильної, окрім тієї, яку визначив Іслам – це праведний  Халіфат за методом пророцтва. У ньому ми не будемо потребувати всіляких комітетів та кабінетів безпеки.

16 рабiъ уль-авваля 1433 г.х.
08.02.2012

Головне меню