Студенти правлячої партії у Судані виражають думку жорстоко та шантажними засобами

Судан
Друкарня

Студенти правлячої партії у другий раз напали на студентів університетів членів партії Хізб-ут-Тахрір, коли другі проголосили про свій намір створили політичну кафедру (відділ диспутів) при факультеті літератури Університету Ніл.

Це сталося у вівторок 17/4/2012. Студентам Хізб-ут-Тахрір чинили опір як словами, так і силою, їх били, штовхали і називали бридкими словами ті, які належать до цієї продажної правлячої партії, відмовившись навіть обговорити або опротестувати, вони стверджували, що наказом було поставлено рішення із запобігання будь-якої діяльності з боку студентів у вузах.

 

Коли спитали ректора університету про достовірність такого рішення, він відповів, що нічого про це не знає. Він із засудженням відреагував на те, що сталося, і вимагав написати пояснення, щоб інцидент був розслідуваний і винуватці були покарані. А також притягти до відповідальності охорону університету, якщо вони причетні до цієї справи.

Ми у Хізб-ут-Тахрір вілаят Судан попереджаємо тих шантажистів, огидної поведінки, яка суперечить законам Ісламу. Те, що слугувало їх приниженню, низькості та ганьбі, так це відчуженість (партії та уряду) від законів Ісламу.

أَوَلَمَّا أَصَابَتْكُم مُّصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُم مِّثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنَّى هَـذَا قُلْ هُوَ مِنْ عِندِ أَنْفُسِكُمْ إِنَّ اللّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

 «Невже після того, як вас спіткало лихо, - а ви вчинили подвійне, - ви сказали : «Звідки це? Скажи: «Це від вас самих», - воістину, Аллах над усякою річчю могутній!»

У відповідь на цей огидний інцидент ми скажемо наступне

По-перше: Хто несе відповідальність за припинення або продовження діяльності студентів університету? Якщо було винесене рішення про припинення, то хто  уповноважений у його виконанні? Адміністрація університету несе велику відповідальність за інцидент, що стався. Вони повинні бути суворими та рішучими у подібних ситуаціях, щоб подібне не повторилося в інших університетах.

По-друге: Нехай знає правляча партія та їх студенти, що методи насилля, терору та шантажу не залякають братів із Хізб-ут-Тахрір, які присвятили своє життя Ісламу і заклику до нього. Подібні дії не зіб’ють братів з того шляху, на якому вони працюють, не завадять здійснити їх мету, навпаки, це лише зробить їх міцніше і додасть їм сили.

По-третє: Що ж лякає правлячу партію та її студентів у розумовому змаганні з обґрунтованими аргументами або це розумове банкрутство? Той, хто застосовує насилля та жорстокість замість розуму не має права знаходитися у подібних утвореннях, які вважаються місцем думки та реалізації інтелекту.

По-четверте: Те, що привело цю країну Судан у такий стан, що його землі зменшуються, його багатства розграбовуються, а люди чекають мобілізації для відновлення території, окупованої самою державою, яка обрала політиків правлячої партії, які зрадили Аллаха та Його Посланця і віруючих – це відсутність взяття ісламської акиди в основу правління. Лише держава Халіфат єдина, хто зробить ісламську акиду основою правління, а свої думки та точки зору основою чистих взаємовідносин між людьми. Всевишній Аллах сказав: 

وَاتَّبِعُوا أَحْسَنَ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَكُمُ العَذَابُ بَغْتَةً وَأَنتُمْ لَا تَشْعُرُونَ

 «Слідуйте за найкращим з того, що послано вам вашим Господом, перш ніж муки з’являться до вас раптово, коли ви навіть не відчуєте їх наближення.»

Ібрахім Осман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ
Вілаят Судан
Понеділок, 9 Джумад''іль Ахир 1433 г.х.
30 Квітня 2012

Головне меню