Участь суданських жінок у лондонській олімпіаді – ганьба для уряду

Судан
Друкарня

У складі суданської команди, яка бере участь в олімпіаді 2012 у Лондоні, знаходяться дві молоді жінки, одна з плавання, інша з бігу.

Ми, Хізб-ут-Тахрір у Судані (жіноче відділення) на тлі прийняття участі наших дочок у цьому заході, бажаємо заявити наступне:

 

По-перше:

Жіночі  спортивні ігри у межах системи порочної західної культури вважаються забороненими по Шаріату, тому що це суперечить поняттям ісламської культури, яка передбачає розділення між жінками та чоловіками. Їм не варто збиратися, окрім випадків, коли у цьому є необхідність, яка визначається також Шаріатом, (Шаріат не передбачає зібрання жінок та чоловіків заради спортивних змагань). Більш того, участь у такого роду зібраннях, де соромливі місця жінок доступні для загального огляду, де вони роздягнуті та де має місце повна відсутність норм шаріатського одягу, яке приписав Іслам.

По-друге:

Участь наших жінок на цих Олімпійських іграх – це ганьба на адресу діючої влади, яка на кожному кроці кричить про те, що править Шаріатом, у той час як порушуються закони Ісламу відкрито у кожній її дії та словах. Більше того, уряд перетворив жінку не в честь, яка повинна залишатися недоторканою, як це визначив Іслам, а в товар, як цього бажає західна культура. Тим самим уряд не піклується про проблеми жінки та її права, у межах того, що було покладено на уряд Шаріатом. Вони більше зацікавлені у дрібницях, приймаючи участь у таких порочащих життя мусульманської  жінки заходах, бажаючи більше догодити невірному Заходу.

По-третє:

Захоплення цією західною Римською традицією, так званими Олімпійськими іграми, свідчить про слабкість урядів та режимів у мусульманських країнах і виражено це у слідуванні крок за кроком за західною культурою, як про це казав Пророк Аллахаﷺ : «Ви обов’язково попрямуєте шляхами ваших попередників: п’ядь за п’яддю, лікоть за ліктем. Навіть, якщо вони увійдуть до нори ящірки, ви усе одно підете за ними». Люди запитали: «Посланець Аллаха, ти маєш на увазі іудеїв та християн?» Він відповів: «А кого ж іще?».
 
Такого роду безкорисні дії, організатори яких не вважаються з великим ісламськими світоглядом, ніколи не здатні повернути жінці її зневажену гідність з загубленими правами. Лише праведний Халіфат, заснований на методі пророкування здатен витягнути із лещат західної культури, знов прив’язати їх до ісламської культури, яка зберігає жіночу гідність у суспільстві, у якому переважає доброчесність.

Офіційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Судан
№ 07/2012
13 Рамадан 1433 р.х.
01/08/2012

 

Головне меню